Η Ι.Μ. Κουτλουμουσίου Αγίου Ορους απαντά για τον ραδιοερασιτεχνισμό

Loading...


Την αντίδραση της Ιεράς Μονής Κουτλουμουσίου προκάλεσε το προ ημερών άρθρο μοναχού του Αγίου Όρους για τον ραδιοερασιτεχνισμό.

Από τη Μονή Κουτλουμουσίου λάβαμε και δημοσιεύουμε την κάτωθι ανακοίνωση:

Επειδή το θέμα ραδιοερασιτεχνικών εκπομπών από το Άγιον Όρος παρουσιάσθηκε προσφάτως από μοναχό Δοχειαρίτη αναιτίως και κατά τρόπο μονομερή, που μάλλον θίγει τις ίδιες τις Μονές, η Μονή μας προβαίνει στις ακόλουθη έγκυρη πληροφόρηση, προκειμένου να συμπληρωθούν όσα τμήματα της αλήθειας αγνοούνται ή αποσιωπώνται.

Πρώτον, το αίτημα αδείας για την λειτουργία ερασιτεχνικού σταθμού ασυρμάτου έγινε κανονικώς και επισήμως προς την Ιερά Κοινότητα από Ιερά Μονή (εν προκειμένω τη δική μας Μονή), προκειμένου να χρησιμοποιείται από την ίδια, εξαιτίας της δυνατότητας επικοινωνίας που παρέχει τέτοιος σταθμός σε έκτακτες ή δυσχερείς περιστάσεις, και ενώ άλλες μονές εκπέμπουν ελεύθερα. Το αίτημα λοιπόν δεν έγινε από λαϊκούς που θέλησαν να παρεισφρήσουν και να εκμεταλλευθούν το Άγιον Όρος. Και οι μοναχοί δεν είναι πάντα οι ιθαγενείς που ξεγελιούνται με καθρεφτάκια.

Δεύτερον, οφείλουμε να γνωρίζουμε – και τούτο είναι γνωστό σε εμάς τους Αγιορείτες – ότι τα γράμματα της Ιεράς Κοινότητος απαγορεύεται να δημοσιεύονται (παρεκτός με απόφαση της ίδιας της Ιεράς Κοινότητος). Γι αυτό και δεν μπορούμε να εξηγήσουμε αυτή την παρατυπία από Αγιορείτη, και μάλιστα για θέμα που ελάχιστα έως καθόλου απασχολεί σήμερα το Πανελλήνιο. Διερωτάται κάποιος: προς τί ο καημός να αποκλείσει όλους τους άλλους που ζητούν να ασχοληθούν με το αντικείμενο, το οποίο φαίνεται ότι ο ίδιος αγαπά για τις δυνατότητες πνευματικής παρέμβασης που παρέχει; Και προς τί η έγνοια να απασχοληθεί ο κόσμος με τέτοιο θέμα;

Υπάρχουν σοβαρά θέματα που πρέπει να μας απασχολούν σήμερα, κλήρο και λαό. Ας προσευχόμαστε περισσότερο, ας αγαπάμε περισσότερο κι ας μιλάμε λέγοντας όλη την αλήθεια, όταν είναι καιρός του λαλείν και όταν ο λόγος οικοδομεί.Ετικέτες