Ηγ. Εφραίμ: Η Ελλάδα προστατεύτηκε από τον Θεό, δεν κυβερνήθηκε από τον κουμμουνισμό αλλά τραυματίστηκε (Βίντεο+Φωτό)

Loading...


Ρεπορτάζ μέρος 1ο : Γιώργος Θεοχάρης
Αρωμα Αγίου Ορους στην Αθήνα

Η Ελλάδα μπορεί να μην κυβερνήθηκε  από τον κουμμουνισμό αλλά τραυματίστηκε, προστατεύθηκε από τον Θεό, υπογράμμισε ο ηγούμενος της Μονής Βατοπαιδίου, Αρχιμανδρίτης Εφραίμ, αναφερόμενος στα καθεστώτα που πολέμησαν τον χριστιανισμό, κατά τη ομιλία του πριν από  λίγο στην κατάμεστη αίθουσα του χώρου τέχνης ‘Ελαιων loft’‘.
Πάνω απο εξακόσια άτομα παρακολούθησαν την πνευματική ομιλία του γέροντα Εφραίμ ο οποίος κάλεσε τον κόσμο σε μετάνοια ώστε να ελευθερωθεί, όπως είπε, και να βιώσει τον Χριστό.Λόγια αγάπης και στοργής από  τον Αγιορείτη ηγούμενο που πραγματικά έδειξαν να μίλησαν στις καρδιές του πολυπληθούς ακραοτηρίου.Μικρά παιδιά με τους  γονείς τους,φοιτητές, άνθρωποι των γραμμάτων και τω τεχνών ακι εκατοντάδες πιστοί άκουσαν τον γέροντα Εφραίμ με  ιδιαίτερη προσοχή σαν να διψούσαν από πνευματική τροφή.

Σε μία εποχή που η λύπη και θλίψη έχουν  κατακλύσει τον Ελληνα καθώς καλείται να ανέβει απροειδοποίητα έναν απίστευτο γολγοθά,τα λόγια του Καθηγουμένου ήρθαν σαν θεία δώρα!

Ο Αγιορείτης Αρχιμανδρίτης, κάλεσε τον κόσμο να προσεύεχεται και να αγρυπνά τονίζοντας ταυτόχρονα ότι,αλάθητοι δεν ήμαστε, μετανοείται και ενωθείτε με τον Χριστό.Σκοπός της ανθώπινης ζωής είναι ο αγιασμός.

{youtube}TFf1sEJ_iAQ{/youtube}

alt
alt
alt
alt
alt

alt
alt
alt
alt
alt