Για πρώτη φορά τηλεδιάλεξη από το Άγιον Όρος-Καθηγούμενος Ι.Μ.. Κουτλουμουσίου: Το άβατο δεν έχει να κάνει με το φύλο

Loading...


Τηλεδιάλεξη για την παγκοσμιοποίηση και το άβατο του Άγιου Όρους στην Εστία Γνώσης Χαλκίδας

 Πραγματοποιήθηκε με εξαιρετική επιτυχία την Δευτέρα 2 Ιουνίου και ώρα 7:30 μμ. στην Εστία Γνώσης Χαλκίδας (Κόκκινο Σπίτι) η διάλεξη του Ευβοέα καθηγουμένου της Ιεράς Μονής Κουτλουμουσίου του Αγίου Όρους Αρχιμανδρίτη πατρός Χριστοδούλου, με θέμα «Η παγκοσμιοποίηση και το άβατο του Αγίου Όρους».

 Η διάλεξη μεταδόθηκε απευθείας από το Άγιον Όρος, μέσω του συστήματος «τηλΕστία» της Εστίας Γνώσης Χαλκίδας. Όπως δήλωσε ο π. Χριστόδουλος, είναι η πρώτη φορά που μεταδίδεται απευθείας εικόνα από το Άγιον Όρος. Η όλη δράση πραγματοποιήθηκε με τις ευλογίες του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Χαλκίδος, Ιστιαίας και Β. Σποράδων κ. Χρυσόστομου, ο οποίος και παρευρέθηκε.

Ο π. Χριστόδουλος ανέπτυξε με ήρεμο και απόλυτα κατανοητό τρόπο το ενδιαφέρον αυτό θέμα. Ανέφερε χαρακτηριστικά, μεταξύ άλλων, ότι το άβατο δεν έχει να κάνει με το φύλο. Άλλωστε, όπως είπε, «αρχηγός του Αγίου Όρους είναι γυναίκα, η Υπεραγία Θεοτόκος, εξ ού και Περιβόλι της Παναγίας». Στη συνέχεια τοποθέτησε το θέμα στις πραγματικές πνευματικές του διαστάσεις.

Μετά την ολοκλήρωση της διάλεξης ακολούθησε διάλογος.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν, εκτός από τον Σεβασμιώτατο, ο νεοεκλεγείς Δήμαρχος Χαλκιδαίων κ. Χρήστος Παγώνης, η Πρόεδρος της Δ.Ο.Π.ΠΑ.Χ. (οργανισμός στον οποίον ανήκει η Εστία) κ. Αναστασία Ψυχογιού και πλήθος συμπολιτών μας.

Για την Εστία Γνώσης Χαλκίδας

Η Πρόεδρος της Δ.Ο.Π.ΠΑ.Χ

Αναστασία Ψυχογιού-Μακαρώνα

Ο ΕπιστημονικόςΥπεύθυνος Αστροφυσικής

Δρ Παν/μίου Αθηνών

Αντώνιος Αντωνίου

 Ετικέτες