Αναβάλλεται ή όχι η Αγιοκατάταξις του Γέροντος Παϊσίου;

Loading...


Για αναβολή της αγιοκατάταξης του Γέροντος Παϊσιου κάνει λόγο στο σημερινό (11/7/2014) φύλλο του ο «Ορθόδοξος Τύπος». Συγκεκριμένα αναφέρει:  

«Συμφώνως προς πληροφορίας, αι οποίαι είδον το φως της δημοσιότητος το Οικουμενικόν Πατριαρχείον απεφάσισε την αναβολήν της Αγιοκατατάξεως του μακαριστού Γέροντος Παισίου, η οποία είχε προγραμματισθή να γίνη, υπό της Ιεράς Συνόδου του Φαναρίου, την 12ην Ιουλίου. Η ανακοίνωσις διά την Αγιοκατάταξιν είχε γίνει ολίγας ημέρας προ της συναντήσεως του Πάπα με τον Οικουμενικόν Πατριάρχην κ. Βαρθολομαίον. Τότε ο «Ο.Τ.» είχεν υποστηρίξει ότι η ανακοίνωσις έγινε διά επικοινωνιακούς λόγους, διά να καμφθούν αι αντιδράσεις διά την συνάντησιν Πάπα – Οικουμενικού Πατριάρχου.
Συμφώνως προς τας ιδίας πληροφορίας μετατίθεται επ᾽ αόριστον και η Αγιοκατάταξις των Ιερομονάχων – Πατέρων της Εκκλησίας Ιακώβου Τσαλίκη, Αμφιλοχίου Μακρή και Εφραίμ Κατουνακιώτη.»

Πάντως το «Αγιορείτικο βήμα» το οποίο πρώτο είχε αποκαλύψει την πληροφορία για επικείμενη αγιοκατάταξη για τους γέροντες Παΐσιο, Ιάκωβο Τσαλίκη, Αμφιλόχιο, Εφραίμ Κατουνακιώτη και Σωφρόνιο του Έσσεξ , έκανε λόγο για αγιοκατάταξη τους επόμενους μήνες και όχι την προαναφερθείσα ημερομηνία.

Υπενθυμίζεται πως Ιεράρχης του Οικουμενικού Θρόνου μιλώντας στο «Αγιορείτικο Βήμα» έλεγε: «είναι δεδομένο ότι θα συμπεριληφθούν στα δίπτυχα της Εκκλησίας. Αυτό έχει γίνει συνείδηση για τον Παναγιότατο κ.κ. Βαρθολομαίο»

Ταυτόχρονα, ο Ιεράρχης διέψευσε όσα ακούγονται περί αναβολής της αγιοκατάταξης του γέροντα Παΐσιου λόγω – υποτίθεται – των θέσεων του για τα Ελληνοτουρκικά. «Οι μύθοι δεν έχουν καμία σχέση με την Αλήθεια που υπηρετεί η Ορθόδοξη εκκλησία μας», είπε..Ετικέτες