Αγρυπνία αυτή την ώρα για την Κοίμηση του γ. Γεωργίου Καψάνη-Το ΄΄ύστατο χαίρε΄΄ στο Μετόχι

Loading...


Του Γιώργου Θεοχάρη

Ιερά Αγρυπνία τελείται αυτή την ώρα στο Μετόχι της Κοιμήσεως της Θεοτόκου της Ιεράς Μονής Γρηγορίου στη Πολίχνι Θεσσαλονίκη για την κοίμηση του μακαριστού γέροντα Αρχιμανδρίτη Γεωργίου Καψάνη το σκήνωμα του οποίου έχει τεθεί σε λαϊκό προσκύνημα από το μεσημέρι της Κυριακής.
Νωρίτερα εψάλλη η εξόδιος ακολουθία Χοροστατούντος του Μητροπολίτου Λαρίσης κ. Ιγνατίου και των Μητροπολιτών Βεροίας κ. Παντελεήμονος, Ξάνθης κ. Παντελεήμονος, Καστορίας κ. Σεραφείμ, Φθιώτιδος κ. Νικολάου, Νεαπόλεως κ. Βαρνάβα, Εδέσσης κ. Ιωήλ, Σισανίου κ. Παύλου, Σερβίων κ. Παύλου, Μεσογαίας κ. Νικολάου, Ιερισσού κ. Θεοκλήτου και των Επισκόπων Θερμών κ. Δημητρίου και Αμορίου κ. Νικηφόρου.Πλήθος κόσμου και κλήρος συρρέει στο Μετόχι για να αποτίσουν φόρο τιμής στον μακαριστό γέροντα.

Λίγο αργότερα, γύρω στις 02:30 οι πατέρες της Μονής Γρηγορίου με τη συνοδεία του μητροπολίτη Νεαπόλεως, ενδεχομένως κι άλλων Αρχιερέων, θα μεταφέρουν το σκήνωμα του μακαριστού γέροντα οδικώς στην Ουρανούπολη και από εκεί στη Μονή Γρηγορίου, όπου σύμφωνα με το πρόγραμμα, θα αφιχθούν περίπου στις έξι το πρωί.

Ακολούθως, το σκήνωμα του μακαριστού θα τεθεί προς προσκύνηση στους Αγιορείτες Ηγουμένους και μοναχούς αλλά και από πιστούς που σπεύδουν στο μοναστήρι για να παραβρεθούν στην εξόδιο ακολουθία που θα τελεστεί και στη Μονή Γρηγορίου στις 14:00 αύριο το μεσημέρι και στη συνέχεια θα γίνει η ταφή στο κοιμητήριο του μοναστηριού όπου ο γέροντας Γεώργιος υπηρέτησε ως ηγούμενος επί 35 και πλέον έτη.
Σύμφωνα με πατέρες της Μονής που μίλησαν στο »Αγιορείτικο Βήμα» αρκετοί είναι και οι Ιεράρχες που προτίθενται να καταφθάσουν στο Αγιο Ορος για το »ύστατο χαίρε΄΄ στον μακαριστό.

 


 Ετικέτες