Έκτακτο: Εκοιμήθη ο Προηγούμενος Γαλακτίων Σιμωνοπετρίτης

Loading...


Κοιμήθηκε ειρηνικά σε ηληκία 95 ετών ο Προηγούμενος Γαλακτίων Σιμωνοπετρίτης. Ήταν κατά σάρκα πατέρας της ηγουμένης της μονής της Ορμύλιας,γερόντισσας Νικοδήμης, και του ιερομονάχου Αθανασίου Σιμωνοπετρίτη καθώς επίσης και θείος του Ιερομονάχου Ιερωνύμου Σιμωνοπετρίτη. Εκάρη μοναχός στη Σιμωνόπετρα προ τεσσαρακονταετίας περίπου.

Ηταν  εξαίρετη Αγιορείτικη μορφή που άφησε την υπογραφή του στην Ιερά Μονή Σίμωνος Πέτρας για πάρα πολλά χρόνια, ήταν ο αγαπητός Πατέρας Γαλακτίων, κατά κόσμον Δημήτριος Αγγελάκης, από το Δενδροχώρι Τρικάλων.

Ο Αγιορείτης μοναχός άφησε βαριά παρακαταθήκη στους νεότερους μοναχούς. Χαρακτηριστική μορφή του Αγίου Όρους και ίσως ο γηραιότερος μέχρι και σήμερα, καθώς άφησε την τελευταία του πνοή σε ηλικία 95 χρονών στις 7:30 η ώρα απόψε, βυθίζοντας στη θλίψη την Σιμωνόπετρα. Όμως, μπορεί ο γέροντας να ανήρθε εις τους ουρανούς, η μορφή του θα μείνει αξέχαστη και η ψυχή του θα καθοδηγεί όλους τους μοναχούς να συνεχίσουν το θεάρεστο έργο του και την Ιερά Αποστολή τους.

Χαρακτηριστικό είναι πως, ο Πατέρας Ιερώνυμος που συνόδευε το Τίμιο Ξύλο και την χείρα της Αγίας Μυροφόρου Μαγδαληνής στα Τρίκαλα, πρόλαβε να δει εν ζωή απόψε τον Πατέρα Γαλακτίων. “Με περίμενε…” είπε χαρακτηριστικά στο trikalaola.gr ο αγαπητός Πατέρας Ιερώνυμος.

Η νεκρώσιμος ακολουθία θα ψαλεί αύριο το πρωί στην Ιερά Μονή Σίμωνος Πέτρας.

Στη παρακάτω Φωτογραφία του trikalaola.gr απεικονείζονται ο μακαριστός γέροντας (μεσαία) με τον κατά σάρκα υιό του, Ιερομόναχο Αθανάσιο και τον ανιψιό του Ιερομόναχο π. Ιερώνυμο Σιμωνοπετρίτη.

 Ετικέτες