Έκθεση αφιερωμένη στους Αγιορείτες μοναχούς

Loading...


Τα εγκαίνια της έκθεσης «Μια απεικόνιση της ανθρωπότητας: Οι μοναχοί από το Άγιο Όρος» της Lee Zaunders – Μαρούλης πραγματοποιήθηκε στον Ιερό Ναό των Αγίων Αποστόλων στο Newcastle , Οδός Steel 11 Hamilton NSW στην Αυστραλία τη Δευτέρα 5 Μαΐου . Η έκθεση θα είναι ανοικτή για το κοινό μέχρι και το Σάββατο 10 Μαΐου 10:00 π.μ. – 17.00μμ .

Η έκθεση είναι εμπνευσμένη από την απλότητα και την αρμονία της μοναστικής ζωής στο Άγιον Όρος. Η  καλλιτέχνης Lee Zaunders Μαρούλης αντιμετωπίζει την απόλυτη πρόκληση με την έκθεση «Μια απεικόνιση της ανθρωπότητας»

 

Απεικονίζοντας την ανθρώπινη κατάσταση , για ζωγράφους , είναι η απόλυτη πρόκληση . Όταν είστε ζωγραφική ένα πρόσωπο , είναι μια οικεία και προσωπική διαδικασία . Θα έχουν την ιστορία τους , τη ζωή τους , τα συναισθήματα , την εμφάνιση , την ανατομία τους , την ψυχολογία , την εικόνα τους στα χέρια σας .

Ζωγραφίζοντας για όλη της τη ζωή και με διδασκαλική  καριέρα 20 χρόνων πίσω της , η πρακτική της ζωγράφου Lee Zaunders – Μαρούλης είναι αφιερωμένη στην απεικόνιση πορτρέτων.
 

» Για μια ζωγράφο , η ζωγραφική είναι μια αφιέρωση – δεν είναι ένα επάγγελμα. Είναι σαν αναπαραγωγής , δεν είναι κάτι που σκέφτομαι  «. λέει στο neoskosmos.com

To να ζηγραφίσεις εκείνους που αποφάσισαν να ζήσουν στην αγαμία πρέπει να είναι η απόλυτη όλων των προκλήσεων, εκείνων που έχουν καθοριστεί στη μοναστική ζωή και την υπακοή , στην αποχή , «στη σιωπή των χειλιών και στην ταπεινότητα της καρδιάς » , όπως το θέτει ο καθηγητής Βυζαντινών Σπουδών Peter Vandeun.

Το πρώτο πορτραίτο που ζωγράφισε η Lee Zaunders – Μαρούλη ήταν μία καλόγρια που δίδασκε πιάνο στο Taree όπου γεννήθηκε η καλλιτέχνης . Ήταν 12 ετών . Δεκαετίες αργότερα , η μοναστική ζωή είναι αυτή που θα εμπνεύσει το έργο της με την έκθεση με τίτλο «Μια απεικόνιση της ανθρωπότητας : μοναχοι του Αγίου Όρους ».Ετικέτες