Σάμος: Με εκκλησιαστική λαμπρότητα εορτάστηκε στα νησιά της Ιεράς Μητροπόλεως Σάμου η μνήμη της Οσίας Ματρώνας της Χιοπολίτιδος, την Τρίτη 20 Οκτωβρίου 2026.
Ο Μητροπολίτης κ. Ευσέβιος χοροστάτησε στον Μέγα Αρχιερατικό Εσπερινό στο Καρλόβασι, όπου και ομίλησε, και προέστη της λιτανεύσεως της ιεράς εικόνος.
Την κυριώνυμο ημέρα, ο Μητροπολίτης χοροστάτησε και ιερούργησε στον Ιερό Ναό Αγίας Ειρήνης πόλεως Σάμου, όπου εορτάστηκε πανδήμως η μνήμη του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Αρτεμίου, προστάτου της Ελληνικής Αστυνομίας. Μετά τη Θεία Λειτουργία τελέστηκε η επίσημη Δοξολογία, παρουσία των πολιτικών και στρατιωτικών Αρχών του νησιού και πλήθους πιστών.
Αξίζει να σημειωθεί ότι στην Ιερά Μητρόπολη πέντε ενοριακοί Ναοί είναι αφιερωμένοι στην Οσία Ματρώνα, εκ των οποίων τρεις στη Σάμο και δύο στην Ικαρία, καθώς και αρκετά παρεκκλήσια στα νησιά μας.






















