Στενά του Ορμούζ: Με τη Μέση Ανατολή να βρίσκεται σε φάση εύθραυστης αποκλιμάκωσης μετά τη συμφωνία ΗΠΑ – Ιράν και την προοπτική επαναλειτουργίας των Στενών του Ορμούζ, η Ελλάδα εμφανίζεται έτοιμη να συμμετάσχει ενεργά στη διεθνή επιχείρηση αποναρκοθέτησης της περιοχής, αποστέλλοντας φρεγάτα τύπου ΜΕΚΟ και πλοίο γενικής υποστήριξης.
Η απόφαση αυτή, σύμφωνα με διπλωματικές πηγές που παρακολουθούν στενά τις εξελίξεις μέσω του ΝΑΤΟ, δεν έχει μόνο επιχειρησιακή διάσταση αλλά και έντονο γεωπολιτικό αποτύπωμα, καθώς επηρεάζει τις ισορροπίες σε μια περίοδο κατά την οποία οι σχέσεις Ελλάδας – Τουρκίας βρίσκονται ξανά στο μικροσκόπιο διεθνών παρατηρητών.
Η ελληνική συμμετοχή στην αποστολή
Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, η Ελλάδα προσανατολίζεται στην αποστολή φρεγάτας που ήδη δραστηριοποιείται στην επιχείρηση «Ασπίδες», ενώ στο επιχειρησιακό σχήμα θα ενταχθεί και πλοίο γενικής υποστήριξης. ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ




















