Αρχιεπίσκοπος Αμερικής: Την Ιερά Μονή Αγίων Πάντων στο Κάλβερτον του Λονγκ Άιλαντ στη Νέα Υόρκη επισκέφθηκε την Κυριακή των Αγίων Πάντων, 7 Ιουνίου 2026, ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής κ. Ελπιδοφόρος, με αφορμή την πανήγυρη της Μονής και τον εορτασμό της Εθνικής Ημέρας των Πρεσβυτερών.
Τη Θεία Λειτουργία τέλεσε ο Πρωτοπρεσβύτερος π. Ηλίας Βίλλης, ενώ το παρεκκλήσιο της Μονής γέμισε από πιστούς που συμμετείχαν προσευχητικά στις λατρευτικές εκδηλώσεις και στην ευλογία της Αρτοκλασίας.
Κατά την προσφώνησή του προς το εκκλησίασμα, ο Αρχιεπίσκοπος ανέγνωσε αποσπάσματα από τη πρόσφατη εγκύκλιό του για την Εθνική Ημέρα των Πρεσβυτερών, επισημαίνοντας ότι η Εκκλησία τιμά με ευγνωμοσύνη τις εκατοντάδες Πρεσβυτέρες και Διακόνισσες που διακονούν αθόρυβα στις ενορίες της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αμερικής.
Αναφερόμενος στις αδελφές του Λαζάρου, Μάρθα και Μαρία, υπογράμμισε ότι συνδυάζουν το πρότυπο της διακονίας και της πνευματικής αφοσίωσης, στοιχεία που εκφράζονται με ιδιαίτερο τρόπο στη ζωή και την προσφορά των Πρεσβυτερών.
«Οι αδελφές μας εν Χριστώ αποτελούν πρότυπα αγιότητας μέσα από τα έργα, την προσφορά και τις πρωτοβουλίες τους», ανέφερε χαρακτηριστικά, προσθέτοντας ότι συμβάλλουν καθοριστικά στη δημιουργία κλίματος χάριτος και ειρήνης στις ενοριακές κοινότητες.
Ο Αρχιεπίσκοπος εξήρε ακόμη το πνεύμα αυτοθυσίας και γενναιοδωρίας που χαρακτηρίζει τις Πρεσβυτέρες και τις Διακόνισσες, σημειώνοντας ότι συχνά θέτουν τις ανάγκες της εκκλησιαστικής οικογένειας πάνω από τις προσωπικές τους ανάγκες, στηρίζοντας παράλληλα το έργο των κληρικών συζύγων τους.
Η επίσκεψη ολοκληρώθηκε μέσα σε κλίμα πνευματικής χαράς και ευγνωμοσύνης, με τους πιστούς να λαμβάνουν την ευλογία του Αρχιεπισκόπου και να τιμούν τη μαρτυρία και την προσφορά των γυναικών που διακονούν την Εκκλησία.




















