Ι.Μ. Λάμπης: Την Κυριακή, Ε΄ Νηστειών, 29 Μαρτίου 2026, και ώρα 13:00 θα πραγματοποιηθεί η Ενθρόνιση του Μητροπολίτη Λάμπης, Συβρίτου και Σφακίων κ. Ιωακείμ, στην έδρα της Μητροπόλεως, στο Σπήλι Ρεθύμνης.
Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του Τοποτηρητή της Ιεράς Μητροπόλεως, Μητροπολίτης Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ. Προδρόμου η άφιξη και η υποδοχή του νέου Μητροπολίτη θα γίνει στην κεντρική πλατεία του Σπηλίου στις 12:30. Αμέσως μετά τις προσφωνήσεις, θα ξεκινήσει λιτανευτική πομπή προς τον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Αποστόλου Παύλου Σπηλίου, όπου θα τελεστεί η Ενθρόνιση.
Οι λεπτομέρειες του προγράμματος θα ανακοινωθούν τις επόμενες ημέρες.
Κλήρος, Αρχές και πιστοί καλούνται να συμμετάσχουν στην Ενθρονιστήρια Τελετή, υποδεχόμενοι τον νέο Ποιμενάρχη και συνοδεύοντας με θερμή προσευχή και εκδηλώσεις αγάπης την έναρξη της Ποιμαντορίας του.






















