Σάμος: Με εκκλησιαστική τάξη και σε κατανυκτική ατμόσφαιρα τελέστηκε την Κυριακή 22 Φεβρουαρίου 2026 ο Α’ Κατανυκτικός Εσπερινός, ο λεγόμενος «Εσπερινός της Συγχώρεσης», με τον οποίο αρχίζει ο πνευματικός αγώνας της Αγίας και Μεγάλης Τεσσαρακοστής.
Στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Νικολάου της πόλεως Σάμου χοροστάτησε ο Μητροπολίτης κ. Ευσέβιος, με τη συμμετοχή των κληρικών της Αρχιερατικής Περιφέρειας Βαθέος.
Κατά την ομιλία του, ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στο βαθύτερο νόημα της νηστείας και της μετάνοιας και κάλεσε όλους να σηκώσουν τον σταυρό της αγάπης, της φιλανθρωπίας, της υπομονής, της εγκράτειας και της συγχώρησης.
Παράλληλα, ο Α’ Κατανυκτικός Εσπερινός τελέστηκε και στους κεντρικούς Ιερούς Ναούς των Αρχιερατικών Περιφερειών της νησιωτικής Ιεράς Μητροπόλεως, όπου εκφωνήθηκαν διδακτικές ομιλίες από εντεταλμένους ιεροκήρυκες. Η συμμετοχή των πιστών υπήρξε ιδιαίτερα συγκινητική.





















