Ι.Μ. Πέτρας: Το Εσπέρας της Τρίτης 14 και το πρωί της Τετάρτς 15 Οκτωβρίου τελέστηκε το δεκαετές μνημόσυνο του μακαριστού Μητροπολίτου Πέτρας και Χερρονήσου κυρού Νεκταρίου. Των Ιερών Ακολουθιών προεξήρχε ο Μητροπολίτης Πέτρας και Χερρονήσου κ. Γεράσιμος, συλλειτουργούντος του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Απαμείας κ. Παΐσίου και συμπροσευχομένου του Αρχιεπισκόπου Κρήτης κ. Ευγενίου.
Το εσπέρας της Τρίτης τελέστηκε ο Εσπερινός και εψάλλη τρισάγιο ενώπιον των λειψάνων του μακαριστού ιεράρχου, τα οποία είχαν τοποθετηθεί επί του συνθρόνου. Το πρωί της Τετάρτης τελέστηκε η δισαρχιερατική Θεία Λειτουργία και προ της επιμνημοσύνου δεήσεως τα λείψανα μετακινήθηκαν στον αρχιερατικό θρόνο. Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας, τα λείψανα τέθηκαν προς προσκύνηση των πιστών.
Τα λείψανα είχαν ανακομισθεί μερικές ημέρες νωρίτερα, ευτρεπίσθηκαν και τέθηκαν εντός θήκης, θα κατατεθούν δε εκ νέου το προσεχές διάστημα στον αρχιερατικό τάφο, όπισθεν του Ιερού Μητροπολιτικού Ναού Μεγάλης Παναγίας Νεαπόλεως, κατά την επιθυμία του αοιδίμου αρχιερέως.