ΚΥΘΗΡΑ: Μετά την Παιανία, επόμενος σταθμός για την Ορχήστρα «ΚΑΝΩΝ» της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών ήταν η Αγία Πελαγία Κυθήρων, όπου την Τρίτη 22 Ιουλίου είχαν την ευκαιρία όσοι ήταν παρόντες να απολαύσουν μια ξεχωριστή μουσική εμπειρία.
Η Ορχήστρα «ΚΑΝΩΝ» παρουσίασε τη μουσική παράσταση «Τα τραγούδια μας», στο πλαίσιο των πολιτιστικών δράσεων της Περιφέρειας Αττικής και του Δήμου Κυθήρων.
Πρωταγωνιστές της βραδιάς ήταν δύο σπουδαίοι ερμηνευτές, οι Δημήτρης Μπάσης και Σοφία Μάνου, οι οποίοι καθήλωσαν το κοινό με τις ερμηνείες τους και ανέδειξαν με σεβασμό και δύναμη το πλούσιο ρεπερτόριο της παράστασης.
Ιδιαίτερη μνεία αξίζει στον Μανόλη Ανδρουλιδάκη, διευθυντή της Ορχήστρας και υπεύθυνο για τις ενορχηστρώσεις, ο οποίος με την καλλιτεχνική του ματιά και την ευαισθησία του ταξίδεψε με τις μελωδίες του το κοινό, μετατρέποντας τη μουσική βραδιά σε μια αξέχαστη εμπειρία.
Η καλλιτεχνική διεύθυνση της παράστασης ανήκει στον Γεώργιο Δεμελή, ο οποίος στο τέλος της συναυλίας προσέφερε ως αναμνηστικό δώρο στον δήμαρχο Κυθήρων, Ευστράτιο Χαρχαλάκη, και στην αντιδήμαρχο Πολιτισμού, Ματίνα Βάρδα, από ένα βιβλίο του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερωνύμου, τιμώντας με αυτόν τον τρόπο τη σχέση της Εκκλησίας με την Πολιτεία, ενώ ο δήμαρχος του ανταπέδωσε αντίγραφο της εικόνας της Παναγίας της Μυρτιδιώτισσας.
Μάλιστα, ο δήμαρχος Κυθήρων, στον σύντομο χαιρετισμό του, επαίνεσε την Ορχήστρα «ΚΑΝΩΝ» και τόνισε ότι ο Μακαριώτατος αγαπάει βαθιά την ελληνική μουσική και στηρίζει έμπρακτα τους νέους ανθρώπους που υπηρετούν την τέχνη και τον πολιτισμό.