• Διαφήμιση
  • Επικοινωνία
  • Όροι Χρήσης – Πνευματικά Δικαιώματα
TV
Radio
Δευτέρα, 21 Ιουλίου, 2025
6 °c
Athens
12 ° Fri
12 ° Sat
12 ° Sun
11 ° Mon
ΒΗΜΑ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ News
  • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
  • ΜΟΝΕΣ ΑΓ. ΟΡΟΥΣ
    • Μονη Μεγιστης Λαυρας
    • Μονη Ξηροποταμου
    • Μονη Χιλανδαριου
    • Μονη Κουτλουμουσιου
    • Μονη Ζωγραφου
    • Μονη Καρακαλου
    • Μονη Σιμωνος Πετρας
    • Μονη Αγιου Παυλου
    • Μονη Ξενοφωντος
    • Μονη Εσφιγμενου
    • Μεγιστη Μονη Βατοπαιδιου
    • Μονη Ιβηρων
    • Μονη Διονυσιου
    • Μονη Παντοκρατορος
    • Μονη Δοχειαριου
    • Μονη Φιλοθεου
    • Μονη Αγιου Παντελεημονος
    • Μονη Σταυρονικητα
    • Μονη Γρηγοριου
    • Μονη Κοσταμονιτου
  • ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΑ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΕΛΛΑΔΟΣ
  • ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΙΣ
  • ΠΡΟΣΕΥΧΗ
    • ΠΡΟΣΕΥΧΗ ΣΤΗ ΠΑΝΑΓΙΑ
    • ΠΡΟΣΕΥΧΗ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΟΡΟΥΣ
    • ΕΥΧΗ ΓΙΑ ΒΑΣΚΑΝΙΑ
    • Προσευχη στον Χριστο
    • ΠΡΟΣΕΥΧΗ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΑΓΙΟ ΘΕΟ
    • ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΕΥΧΕΣ
  • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ
    • ΒΗΜΑ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ PLUS
    • ORTHODOX NEWS – FAITH
    • Ασκητές Αγίου όρους
      • Η ΕΡΗΜΟΣ
      • ΚΑΤΟΥΝΑΚΙΑ
      • Σκητες
    • ΑΓΙΟΡΕΙΤΙΚΗ ΖΩΗ
    • Καρυες Αγιου ορους
    • ΑΘΩΝΙΑΔΑ ΑΚΑΔΗΜΙΑ
    • ΣΠΗΛΑΙΑ ΑΘΩΝΑ
    • ΔΙΔΑΧΕΣ
      • ΑΓΙΟΣ ΠΑΙΣΙΟΣ – ΔΙΔΑΧΕΣ
      • ΔΙΔΑΧΕΣ ΓΕΡΟΝΤΑ ΠΟΡΦΥΡΙΟΥ
      • ΔΙΔΑΧΕΣ ΓΕΡΟΝΤΟΣ ΙΩΣΗΦ
      • Συγχρονοι Γεροντες
        • Γεροντας Παϊσιος
        • Η ζωη του Γεροντα
        • Γεροντας Πορφυριος
        • Γερων Σωφρονιος
        • Πατηρ Ιακωβος Τσαλικης
      • Άγ. Εφραίμ του Συρου
      • Άγ. Σιλουανου του Αθωνιτη
      • Προφητείες Αγ. Κοσμα του Αιτωλου
      • Διδαχες Αγία Μαρτωνα
      • Οσιου Σεραφειμ του Σαρωφ
    • Χάρτης Αγίου Όρους
    • ΕΙΔΗΣΕΙΣ-ΕΛΛΑΔΑ
    • ΕΙΠΑΝ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΔΙΕΘΝΗ-ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΥΓΕΙΑ
    • ΒΑΤΙΚΑΝΟ
    • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
    • ΘΡ.ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
    • ΘΕΟΛΟΓΙΚΟΣ ΛΟΓΟΣ
    • ΠΟΝΤΙΑΚΟΣ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ
  • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
  • ΜΟΝΕΣ ΑΓ. ΟΡΟΥΣ
    • Μονη Μεγιστης Λαυρας
    • Μονη Ξηροποταμου
    • Μονη Χιλανδαριου
    • Μονη Κουτλουμουσιου
    • Μονη Ζωγραφου
    • Μονη Καρακαλου
    • Μονη Σιμωνος Πετρας
    • Μονη Αγιου Παυλου
    • Μονη Ξενοφωντος
    • Μονη Εσφιγμενου
    • Μεγιστη Μονη Βατοπαιδιου
    • Μονη Ιβηρων
    • Μονη Διονυσιου
    • Μονη Παντοκρατορος
    • Μονη Δοχειαριου
    • Μονη Φιλοθεου
    • Μονη Αγιου Παντελεημονος
    • Μονη Σταυρονικητα
    • Μονη Γρηγοριου
    • Μονη Κοσταμονιτου
  • ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΑ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΕΛΛΑΔΟΣ
  • ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΙΣ
  • ΠΡΟΣΕΥΧΗ
    • ΠΡΟΣΕΥΧΗ ΣΤΗ ΠΑΝΑΓΙΑ
    • ΠΡΟΣΕΥΧΗ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΟΡΟΥΣ
    • ΕΥΧΗ ΓΙΑ ΒΑΣΚΑΝΙΑ
    • Προσευχη στον Χριστο
    • ΠΡΟΣΕΥΧΗ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΑΓΙΟ ΘΕΟ
    • ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΕΥΧΕΣ
  • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ
    • ΒΗΜΑ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ PLUS
    • ORTHODOX NEWS – FAITH
    • Ασκητές Αγίου όρους
      • Η ΕΡΗΜΟΣ
      • ΚΑΤΟΥΝΑΚΙΑ
      • Σκητες
    • ΑΓΙΟΡΕΙΤΙΚΗ ΖΩΗ
    • Καρυες Αγιου ορους
    • ΑΘΩΝΙΑΔΑ ΑΚΑΔΗΜΙΑ
    • ΣΠΗΛΑΙΑ ΑΘΩΝΑ
    • ΔΙΔΑΧΕΣ
      • ΑΓΙΟΣ ΠΑΙΣΙΟΣ – ΔΙΔΑΧΕΣ
      • ΔΙΔΑΧΕΣ ΓΕΡΟΝΤΑ ΠΟΡΦΥΡΙΟΥ
      • ΔΙΔΑΧΕΣ ΓΕΡΟΝΤΟΣ ΙΩΣΗΦ
      • Συγχρονοι Γεροντες
        • Γεροντας Παϊσιος
        • Η ζωη του Γεροντα
        • Γεροντας Πορφυριος
        • Γερων Σωφρονιος
        • Πατηρ Ιακωβος Τσαλικης
      • Άγ. Εφραίμ του Συρου
      • Άγ. Σιλουανου του Αθωνιτη
      • Προφητείες Αγ. Κοσμα του Αιτωλου
      • Διδαχες Αγία Μαρτωνα
      • Οσιου Σεραφειμ του Σαρωφ
    • Χάρτης Αγίου Όρους
    • ΕΙΔΗΣΕΙΣ-ΕΛΛΑΔΑ
    • ΕΙΠΑΝ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΔΙΕΘΝΗ-ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΥΓΕΙΑ
    • ΒΑΤΙΚΑΝΟ
    • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
    • ΘΡ.ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
    • ΘΕΟΛΟΓΙΚΟΣ ΛΟΓΟΣ
    • ΠΟΝΤΙΑΚΟΣ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ
ΒΗΜΑ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ News

Μητσοτάκης: Η διεθνής απήχηση του kidsWallet, οι επενδύσεις στην Παιδεία, το 1566 στην Υγεία και το πρόγραμμα «ΑΙΓΙΣ»

Newsroom από Newsroom
21/07/2025 | 09:00
σε ΕΙΔΗΣΕΙΣ-ΕΛΛΑΔΑ
84
SHARES
310
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ: Οι κυβερνητικές πρωτοβουλίες και οι δράσεις για τους Νέους, κυριάρχησαν στη χθεσινή εβδομαδιαία ανασκόπηση του Πρωθυπουργού στο Facebook.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης μίλησε για την εφαρμογή Kids Wallet που αποτελεί βάση της πρότασης της κυβέρνησης στην Κομισιόν για την καθιέρωση ενός ενιαίου ορίου ψηφιακής ενηλικίωσης, ενώ μίλησε και για την Εθνική Στρατηγική για την Πρόληψη της Βίας και την Καταπολέμηση της Παραβατικότητας των Ανηλίκων.


Ακόμα, μίλησε για την ίδρυση του πρώτου Επαγγελματικού Λυκείου εντός του Σωφρονιστικού Καταστήματος Λάρισας, ενώ στάθηκε στο πρόγραμμα «ΑΙΓΙΣ» και την ενίσχυση του Πυροσβεστικού Σώματος.

Παράλληλα, δεν παρέλειψε να αναφερθεί στη νέα τηλεφωνική γραμμή για θέματα Υγείας, το 1566.

Η ανάρτηση του Κυριάκου Μητσοτάκη:

«Καλημέρα! Είμαστε στο μέσο του Ιουλίου και του καλοκαιριού, με τη θερμοκρασία στα ύψη, αλλά και τη δουλειά να μη σταματά, όπως θα διαπιστώσετε και σήμερα.

Αρχή θα κάνω με ένα ζήτημα που μας απασχολεί έντονα. Εδώ και καιρό έχουμε αναδείξει το πρόβλημα του ψηφιακού εθισμού και των κινδύνων που κρύβει το διαδίκτυο για τους ανήλικους. Το KidsWallet, η ελληνική εφαρμογή που δημιουργήσαμε και επιτρέπει στους γονείς να ρυθμίζουν τις εφαρμογές και τις ιστοσελίδες που χρησιμοποιούν τα παιδιά τους, αποτέλεσε τη βάση για μια πρόταση που κάναμε σε ευρωπαϊκό επίπεδο: να καθιερωθεί ένα ενιαίο όριο ψηφιακής ενηλικίωσης, κάτω από το οποίο θα απαιτείται η ρητή συγκατάθεση των γονέων για την πρόσβαση των παιδιών σε ιστοσελίδες και μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Η πρότασή μας υιοθετήθηκε από την ΜΕΤΑ και έτσι, σε συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, ξεκινά πιλοτικά σε Ελλάδα, Δανία, Ισπανία, Γαλλία και Ιταλία ένα σύστημα επιβεβαίωσης της ηλικίας των ανηλίκων χρηστών. Πρόκειται για ένα ψηφιακό φίλτρο, στα πρότυπα του KidsWallet, που αποτρέπει την έκθεση των παιδιών σε ακατάλληλο περιεχόμενο, χωρίς να αποκαλύπτονται προσωπικά δεδομένα, όπως το όνομα ή η ακριβής ηλικία. Είναι ένα σημαντικό βήμα για έναν ψηφιακό κόσμο πιο ασφαλή για τα παιδιά μας, με σεβασμό στην ιδιωτικότητά τους και χαίρομαι που η Ελλάδα πρωτοστατεί σε αυτήν την προσπάθεια.

Το ζήτημα αυτό με προβληματίζει βαθιά όχι μόνο ως Πρωθυπουργό, αλλά και ως γονιό. Στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ τον περασμένο Σεπτέμβριο είχα μιλήσει γι’ αυτήν την ψηφιακή ασυμμετρία -τις τεράστιες δυνατότητες της τεχνολογίας αλλά και τους μεγάλους κινδύνους που κρύβει ο ψηφιακός εθισμός, ιδίως για τα παιδιά. Το γραφείο μου ασχολήθηκε επισταμένα με την ανάδειξη των εθνικών μας ανησυχιών σε ευρωπαϊκό επίπεδο και οι προτάσεις μας υποστηρίχθηκαν από 13 χώρες. Αλλά δεν μείναμε εκεί: εντάξαμε την προστασία των ανηλίκων από τον ψηφιακό εθισμό και στην Εθνική Στρατηγική μας για την Πρόληψη της Βίας και την Καταπολέμηση της Παραβατικότητας των Ανηλίκων για την περίοδο 2025–2030. Έχουμε ακόμη πολλά να κάνουμε και η πρόκληση αυτή απαιτεί συντονισμένη δράση. Κυβερνήσεις, ευρωπαϊκοί θεσμοί, εταιρείες τεχνολογίας, γονείς, μαζί φυσικά με τα παιδιά μας, πρέπει να συνεχίσουμε αυτήν τη συζήτηση, χτίζοντας έναν ψηφιακό κόσμο που μπορούμε να εκφραστούμε δημιουργικά, να διευρύνουμε τις ευκαιρίες μας για επικοινωνία και σύνδεση και να αποκτήσουμε πρόσβαση σε ανθρώπους, πληροφορίες και τόπους που προηγουμένως ήταν απρόσιτοι.

Η προσπάθεια για την προστασία και τη στήριξη των παιδιών μας επεκτείνεται, όπως είναι φυσικό, και σε άλλους κρίσιμους τομείς. Μία ακόμη πρόνοια της Εθνικής Στρατηγικής για την Πρόληψη της Βίας και την Καταπολέμηση της Παραβατικότητας των Ανηλίκων είναι οι «Δράσεις Πολιτισμού για μια πιο φιλική Δικαιοσύνη». Πρόκειται για μια καινοτόμο κοινωνική δράση, που στοχεύει στην επανένταξη ανηλίκων με ήπια παραβατικότητα, μέσα από τη συμμετοχή τους σε ειδικά σχεδιασμένες πολιτιστικές δραστηριότητες σε όλη τη χώρα. Ανήλικοι παραβάτες ηλικίας 12 ετών και άνω, θα έχουν τη δυνατότητα να συμμετέχουν, ανά ομάδες, σε τρίμηνα εκπαιδευτικά προγράμματα, διάρκειας τουλάχιστον δύο ωρών την εβδομάδα, σε μουσεία, μνημεία και αρχαιολογικούς χώρους. Το πρόγραμμα υλοποιείται με τη συμμετοχή οργανισμών εποπτευόμενων από το Υπουργείου Πολιτισμού αλλά και από φορείς όπως το Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου, Οπτικοακουστικών Μέσων και Δημιουργίας, το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος, το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά, και τα ΔΗΠΕΘΕ Κρήτης και Ιωαννίνων, υπό την εποπτεία του έμπειρου προσωπικού των υπηρεσιών του Υπουργείου Πολιτισμού και ειδικών ψυχικής υγείας. Είναι μια ουσιαστική παρέμβαση, ένα μεταρρυθμιστικό βήμα που αντί για αποκλεισμό, τιμωρία και στίγμα, προσφέρει σε αυτά τα παιδιά τη δυνατότητα για μια νέα αρχή, μέσα από τη γνώση, τη συμμετοχή και τη δημιουργικότητα. Μια παρέμβαση που αξίζει, έστω κι αν καταφέρουμε ένα παιδί να βρει τον δρόμο του.

Αυτό το πνεύμα υπηρετεί και η ίδρυση του πρώτου Επαγγελματικού Λυκείου εντός του Σωφρονιστικού Καταστήματος Λάρισας, που δίνει πλέον στους κρατούμενους πρόσβαση σε ποιοτική και οργανωμένη επαγγελματική εκπαίδευση. Μέχρι σήμερα, οι απόφοιτοι του 2ου Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας Λάρισας, που λειτουργεί ήδη στο Σωφρονιστικό Κατάστημα από το 2004, δεν είχαν τη δυνατότητα να συνεχίσουν τις σπουδές τους στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση. Υπήρξαν κατά καιρούς κάποιες αποσπασματικές λύσεις που όμως δεν οδηγούσαν στην απόκτηση αναγνωρισμένων προσόντων, ούτε άνοιγαν τον δρόμο για μια ουσιαστική αλλαγή πορείας. Η ίδρυση του 8ου ΕΠΑΛ έρχεται να καλύψει αυτό το κενό. Με κανονικό πρόγραμμα σπουδών, οργανωμένη μάθηση και επίσημα αναγνωρισμένους τίτλους, προσφέρει ένα «κοινωνικό διαβατήριο» για την επόμενη μέρα μετά την έκτιση της ποινής. Την προσπάθεια ξεκίνησε το 2015 -και οφείλουμε να τον μνημονεύουμε- ο τότε Διευθυντής του 2ου Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας Λάρισας, Γιώργος Τράντας, σήμερα Διευθυντής Εκπαιδευτικών Μονάδων του Σωφρονιστικού Καταστήματος. Με τον νόμο που φέραμε το 2020 για τη σύσταση τέτοιων δομών, το όραμά του γίνεται τώρα πραγματικότητα. Η παιδεία αποτελεί ύψιστο ανθρώπινο δικαίωμα και δεν μπορεί, δεν επιτρέπεται να εξαιρείται κανείς.

Αναφερόμενος στα ΕΠΑΛ, θέλω να σταθώ στον θεσμό της μαθητείας, μια εκπαιδευτική «διαδρομή» που λειτουργεί ως συνέχεια των σπουδών για τους αποφοίτους, συνδυάζοντας θεωρητική εκπαίδευση με αμειβόμενη εργασία σε επιχειρήσεις, επιδοτούμενη από το κράτος. Δίνουμε μεγάλη έμφαση στον θεσμό αυτό, τόσο μέσα από τα προγράμματα του Υπουργείου Παιδείας όσο και από τις σχολές της ΔΥΠΑ. Το πλεονέκτημα αυτής της διαδρομής είναι ότι οι νέοι αποκτούν επαγγελματικά δικαιώματα και τεχνικές δεξιότητες σε τομείς υψηλής ζήτησης, γεγονός που οδηγεί σε γρήγορη απορρόφηση από την αγορά εργασίας και καλούς μισθούς. Η αυξημένη συμμετοχή τα τελευταία χρόνια το επιβεβαιώνει: μέσα σε δύο χρόνια, ο αριθμός των μαθητευόμενων σχεδόν διπλασιάστηκε -από 3.899 και 470 τμήματα το 2022-2023, σε 6.955 και 802 τμήματα το 2024-2025. Παράλληλα, και η αγορά έχει αγκαλιάσει τον θεσμό, καθώς το 63,2% των προσλήψεων γίνονται από ιδιωτικές επιχειρήσεις. Ως έμπρακτη αναγνώριση της σημασίας αυτής της εκπαιδευτικής επιλογής, αυξάνουμε τον προϋπολογισμό της μαθητείας κατά 57,1 εκ. ευρώ, φτάνοντας πλέον τα 182,1 εκ. ευρώ για την τρέχουσα προγραμματική περίοδο.

Η επένδυση στους νέους μας συνεχίζεται σε όλα τα επίπεδα εκπαίδευσης. Στα Πανεπιστήμια, ενισχύουμε ουσιαστικά την ερευνητική δραστηριότητα, με την ένταξη νέων έργων συνολικού ύψους 328,8 εκ. ευρώ, μέσω του Ταμείου Ανάκαμψης και του ΕΣΠΑ 2021-2027. Όλα τα έργα που θα πραγματοποιηθούν κινούνται σε τρεις κρίσιμους άξονες: την παραγωγή εφαρμοσμένης γνώσης μέσω συμπράξεων Πανεπιστημίων και επιχειρήσεων, την ενίσχυση της εξωστρέφειας μέσω διεθνών μεταπτυχιακών συνεργασιών και την προμήθεια σύγχρονου ερευνητικού εξοπλισμού για την αναβάθμιση των πανεπιστημιακών υποδομών.
Κλείνω την ενότητα της εκπαίδευσης με μια σημαντική παρέμβαση που αφορά την καθημερινή ζωή των φοιτητών. Προ ημερών υπογράφηκε η σύμβαση για την ανακαίνιση της φοιτητικής εστίας του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, στην Πατησίων 279-281. Ένα ιστορικό κτήριο δυναμικότητας 278 κλινών που λειτουργεί από το 1964, ουσιαστικά αναγεννάται με έργα 25 εκ. ευρώ που στοχεύουν στην ενεργειακή αναβάθμιση, στατική ενίσχυση και στη δημιουργία προσβάσιμων χώρων και σύγχρονων υποδομών. Το έργο θα υλοποιηθεί από το Υπερταμείο με εθνικούς πόρους και στόχο να ολοκληρωθεί ως το 2030.

Περνώ στον χώρο της δημόσιας υγείας και σε άλλη μία υπηρεσία που έχει στόχο την καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών. Από την Τρίτη τέθηκε σε λειτουργία η τηλεφωνική γραμμή 1566, στην οποία μπορεί να καλεί κάθε πολίτης εντελώς δωρεάν και να ενημερώνεται για θέματα που αφορούν την υγεία, παροχές, ραντεβού, εφημερίες και λοιπές υπηρεσίες του ΕΣΥ. Με τη λειτουργία του 1566, καταργούνται σχεδόν 100 διαφορετικές τηλεφωνικές γραμμές που λειτουργούσαν μέχρι σήμερα με αποσπασματικό τρόπο. Πλέον, ο πολίτης δεν χρειάζεται να αναρωτιέται πού να απευθυνθεί. Ένας αριθμός, μία γραμμή, όλες οι απαντήσεις. Και μια σημαντική διευκρίνηση: το 1566 δεν αντικαθιστά το 166. Για όλα τα επείγοντα περιστατικά εξακολουθούμε να καλούμε το 166, τον αριθμό δηλαδή του ΕΚΑΒ.

Έρχομαι στην «ενότητα» της οικονομίας και ειδικότερα στον τομέα των στρατηγικών επενδύσεων, όπου καταγράφεται σημαντική πρόοδος. Τους τελευταίους μήνες έχουν εγκριθεί 15 νέα επενδυτικά σχέδια συνολικού ύψους άνω των 2,4 δισ. ευρώ. Από τα σχέδια αυτά, τα 7 αφορούν τη βιομηχανία, 6 τον τουρισμό και 2 την έρευνα και τεχνολογία. Επενδύσεις που φέρνουν δουλειές, τεχνογνωσία και παραγωγή με υψηλή προστιθέμενη αξία. Αξιοσημείωτη, όμως, είναι και η δυναμική είσοδος της χώρας μας στο ευρωπαϊκό δίκτυο υποδομών που χτίζεται γύρω από τα μικροκυκλώματα και τους ημιαγωγούς, τον πιο κρίσιμο τομέα της νέας ψηφιακής εποχής και οικονομίας. Στόχος μας είναι, μαζί με την επένδυση παραγωγής γαλλίου στην Ελλάδα, που αποτελεί τη βασική πρώτη ύλη για την κατασκευή ημιαγωγών, να δημιουργήσουμε μια εγχώρια αλυσίδα υψηλής προστιθέμενης και τεχνολογικής αξίας που θα συμβάλει στην παραγωγική αυτονομία της Ελλάδας και της Ευρώπης. Γι’ αυτό και είναι πολύ σημαντική η στρατηγική σύμπραξη του Υπουργείου Ανάπτυξης και της Ένωσης Ελληνικών Εταιρειών Αναδυομένων Τεχνολογιών (HETiA) που αφορά την ίδρυση του πρώτου Ελληνικού Κέντρου Ικανοτήτων Ημιαγωγών με κρατική ενίσχυση ύψους 3,6 εκ ευρώ.

Η Τετάρτη ήταν μια σημαντική μέρα για τη Μονεμβασιά, τη χώρα και τον πολιτισμό μας, καθώς έγιναν τα εγκαίνια και παραδόθηκε στους πολίτες η οικία του Γιάννη Ρίτσου, του μεγάλου μας ποιητή, η οποία θα λειτουργεί ως μουσείο. Θα αποτελεί, έτσι, έναν ζωντανό χώρο μνήμης, γνώσης και έμπνευσης. Αξίζουν συγχαρητήρια στον Δήμο, στην Περιφέρεια και στο Υπουργείο Πολιτισμού που συνεργάστηκαν υποδειγματικά για την αποκατάσταση του χώρου και τη δημιουργία ενός σύγχρονου, διαδραστικού μουσείου, αντάξιου της μνήμης και του έργου του Ρίτσου.

Να έρθω τώρα στο πολύ σημαντικό πρόγραμμα «ΑΙΓΙΣ» το οποίο υλοποιείται με ταχύτητα και αποτελεσματικότητα, ενισχύοντας το σύστημα πολιτικής προστασίας της χώρας μας με νέα μέσα και υποδομές. Προχθές, μέσω του προγράμματος, παραλάβαμε 164 σύγχρονα πυροσβεστικά οχήματα διαφόρων τύπων, μεταξύ των οποίων υδροφόρα παντός εδάφους εξοπλισμένα με δεξαμενές νερού χωρητικότητας 12.000 λίτρων νερού με μεγάλες κατασβεστικές δυνατότητες. Μέσα στο 2025 αναμένεται να παραδοθούν άλλα 132 οχήματα και έως το τέλος του 2026 επιπλέον 331. Συνολικά, το Πυροσβεστικό Σώμα θα ενισχυθεί με πάνω από 1.400 οχήματα, με χρηματοδότηση από το Ταμείο Ανάκαμψης, το ΕΣΠΑ και την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων. Αυτό είναι το δικό μας καθήκον: να εξοπλίζουμε την Πολιτεία με ό,τι χρειάζεται για να ανταποκριθεί. Να στεκόμαστε δίπλα στους ανθρώπους της πρώτης γραμμής, στους πυροσβέστες, στους εθελοντές, στους εργαζόμενους της Πολιτικής Προστασίας.

Με αφορμή τα παραπάνω και φτάνοντας στο τέλος της ανασκόπησης, θα ήθελα να κάνω ξανά μια έκκληση προς τους ιδιοκτήτες και τους μισθωτές οικοπέδων να φροντίσουν για τον καθαρισμό τους, πρώτα απ’ όλα για την δική τους προστασία. Είμαστε ακόμα στην καρδιά του καλοκαιριού. Καθημερινά ξεσπούν δεκάδες μικρές και μεγάλες πυρκαγιές και χρειάζεται να συμβάλλουμε όλοι στην μη εξάπλωση τους, βοηθώντας και το τιτάνιο έργο των πυροσβεστών και των εθελοντών μας. Οι μαρτυρίες των ίδιων των πυροσβεστών είναι καταλυτικές: όπου έχουν γίνει καθαρισμοί οικοπέδων, η ανάσχεση των πυρκαγιών και η προστασία της ιδιωτικής περιουσίας αλλά και του φυσικού περιβάλλοντος είναι εκθετικά μεγαλύτερη από τις περιπτώσεις που δεν έχουν γίνει καθαρισμοί. Μέχρι στιγμής έχουν γίνει 1160 έλεγχοι μετά από καταγγελίες και στο 10% των περιπτώσεων επιβλήθηκαν πρόστιμα. Το ζήτημα προφανώς δεν είναι να τιμωρούνται οι παραβάτες αλλά να κάνουμε όλοι αυτό που πρέπει για να προστατεύσουμε ζωές, περιουσίες και το φυσικό περιβάλλον.

Τελειώνουμε εδώ και τη σημερινή μας ανασκόπηση -έχουν μείνει ακόμα 2 Κυριακές και έπειτα θα ακολουθήσει ένα ολιγοήμερο «διάλειμμα» για διακοπές. Εφιστώ την προσοχή σας τις επόμενες ημέρες, καθώς οι ειδικοί μας προειδοποιούν ότι έρχεται «κύμα» καύσωνα. Καλή σας ημέρα!»





Ετικέτες: μητσοτακης
Share34Tweet21ΑποστολήΑποστολή
Προηγούμενο άρθρο

21 Ιουλίου – Γιορτή σήμερα: Άγιος Παρθένιος Επίσκοπος Ραδοβυσδίου

Επόμενο άρθρο

Η ΕΟΡΤΗ ΤΟΥ ΠΡΟΦΗΤΗ ΗΛΙΑ ΣΤΗΝ ΑΣΙΝΗ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ

Σχετικά Άρθρα

ΑΓΡΟΤΕΣ-ΟΣΔΕ 2025: Πέντε παγίδες κόβουν τις επιδοτήσεις – Πληρωμές ΟΠΕΚΕΠΕ για 582.000 δηλώσεις, στόχος οι 700.000 

από Γιώργος Θεοχάρης
21/07/2025 | 10:02

ΟΠΕΚΕΠΕ: Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η διαδικασία υποβολής των Δηλώσεων Καλλιέργειας και Εκτροφής για το έτος ΟΣΔΕ 2025, με τους...

ΚΥΠΡΟΣ 1974-Μανώλης Μπικάκης: Ο Κρητικός που σταμάτησε τα τουρκικά άρματα και ξεχάστηκε από το κράτος

από Γιώργος Θεοχάρης
20/07/2025 | 21:27

ΚΥΠΡΟΣ 1974: Ο ήρωας του Αγίου Δομετίου που δεν χώρεσε στα κρατικά μετάλλια Στις 20 Ιουλίου 1974, όταν οι τουρκικές...

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ: Αναδρομικά έως 2.619 ευρώ σε 60.000 απόστρατους – Τι θα γίνει με την προσωπική διαφορά και την ΕΑΣ στις συντάξεις 

από Γιάννης Παπανικολάου
20/07/2025 | 15:02

ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ: Μια μεγάλη εκκρεμότητα δεκαετίας αρχίζει να τακτοποιείται για δεκάδες χιλιάδες απόστρατους, καθώς εντός του Αυγούστου θα πιστωθούν αναδρομικά έως 2.619 ευρώ...

 

Ορθοδοξία : Όλα τα ΝΕΑ για τις μητροπόλεις

Επικαιρότητα ΕΔΩ

Εορτολόγιο : Γιορτή σήμερα – Όλες οι γιορτές

Όλες οι προσευχές : Προσευχή

Ακολουθήστε τις ειδήσεις του ΒΗΜΑΤΟΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ  στο Google News

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις και τα εκκλησιαστικά ΝΕΑ από το vimaorthodoxias.gr

Γίνε Μέλος της Ομάδας μας

  • 149.6k Fans
  • 7.4k Followers
  • 136k Subscribers
  • 2k Subscribers

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ-ΕΛΛΑΔΑ

Ο πρωτοπρεσβύτερος Αθανάσιος Νένες της κοινότητας Ταξιαρχών Γουότερταουν θα νυμφευθεί ξανά

από Newsroom
20 Ιουλίου, 2025

Ο πρωτοπρεσβύτερος Αθανάσιος Νένες, ιερατικός προϊστάμενος επί σειρά ετών της κοινότητας των Ταξιαρχών του Γουότερταουν Μασαχουσέτης, θα νυμφευθεί ξανά κατόπιν...

Περισσότερα

20 Ιουλίου – Γιορτή σήμερα: Προφήτης Ηλίας ο Θεσβίτης

20 Ιουλίου, 2025

21 Ιουλίου – Γιορτή σήμερα: Άγιος Παρθένιος Επίσκοπος Ραδοβυσδίου

21 Ιουλίου, 2025

Δραματική έκκληση από την Ελληνορθόδοξη Αρχιεπισκοπή της Συρίας- Ραγδαίες εξελίξεις 

20 Ιουλίου, 2025

Καύσωνας-μαμούθ 6 ημερών με 45άρια σε 4 περιοχές και νύχτες-κόλαση: Προειδοποιούν Έλληνες και ξένοι επιστήμονες

20 Ιουλίου, 2025

Προφήτης Ηλίας: Ο φλογερός Άγιος της Παλαιάς και Νέας Διαθήκης – Θαυμαστά γεγονότα και μηνύματα για τις ημέρες μας

20 Ιουλίου, 2025

Προσευχή στην Παναγία Γιάτρισσα εις πάσαν ασθένεια- ΘΑΥΜΑΤΟΥΡΓΗ!

2 Ιουλίου, 2020

Άγιοι Ανάργυροι: Η Θαυματουργή Προσευχή υπέρ υγείας των Αγίων Αναργύρων

1 Νοεμβρίου, 2024

ΚΑΤΟΥΝΑΚΙΑ

3 Μαΐου, 2010

ΣΠΗΛΑΙΑ ΑΘΩΝΑ

7 Μαΐου, 2010

Δημοφιλείς Κατηγορίες

  • ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟ
  • ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΙΣ
  • ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΑ
  • ΕΙΔΗΣΕΙΣ-ΕΛΛΑΔΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ-ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ
  • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ-ΑΓΙΟΡΕΙΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
  • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ
  • Προσευχές
  • ΘΑΥΜΑΤΑ
  • θΕΟΛΟΓΙΚΑ ΚΑΙ ΔΙΔΑΚΤΙΚΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Δημοφιλείς Κατηγορίες

  • ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟ
  • ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΙΣ
  • ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΑ
  • ΕΙΔΗΣΕΙΣ-ΕΛΛΑΔΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ-ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ
  • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ-ΑΓΙΟΡΕΙΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
  • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ
  • Προσευχές
  • ΘΑΥΜΑΤΑ
  • θΕΟΛΟΓΙΚΑ ΚΑΙ ΔΙΔΑΚΤΙΚΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Πρόσφατα άρθρα

  • Συλλείτουργο Νέας Κρήνης και Φλωρίνης για την εορτή του Προφήτη Ηλία στη Μελίτη
  • ΑΓΡΟΤΕΣ-ΟΣΔΕ 2025: Πέντε παγίδες κόβουν τις επιδοτήσεις – Πληρωμές ΟΠΕΚΕΠΕ για 582.000 δηλώσεις, στόχος οι 700.000 
  • Συλλείτουργο Ναυπάκτου, Ιταλίας και Καστορίας προς τιμή του Προφήτη Ηλία (ΦΩΤΟ)
  • Η ΕΟΡΤΗ ΤΟΥ ΠΡΟΦΗΤΗ ΗΛΙΑ ΣΤΗΝ ΑΣΙΝΗ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ
  • Μητσοτάκης: Η διεθνής απήχηση του kidsWallet, οι επενδύσεις στην Παιδεία, το 1566 στην Υγεία και το πρόγραμμα «ΑΙΓΙΣ»
  • 21 Ιουλίου – Γιορτή σήμερα: Άγιος Παρθένιος Επίσκοπος Ραδοβυσδίου
  • Διαφήμιση
  • Επικοινωνία
  • Όροι Χρήσης – Πνευματικά Δικαιώματα

© 2020 vimaorthodoxias.gr - Αριθμός μέλους - Μητρώο online media: 12528
Υπουργείο Ψηφιακής πολιτικής, τηλεπικοινωνιών και ενημέρωσης - Γενική γραμματεία ενημέρωσης και επικοινωνίας .

  • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
  • ΜΟΝΕΣ ΑΓ. ΟΡΟΥΣ
    • Μονη Μεγιστης Λαυρας
    • Μονη Ξηροποταμου
    • Μονη Χιλανδαριου
    • Μονη Κουτλουμουσιου
    • Μονη Ζωγραφου
    • Μονη Καρακαλου
    • Μονη Σιμωνος Πετρας
    • Μονη Αγιου Παυλου
    • Μονη Ξενοφωντος
    • Μονη Εσφιγμενου
    • Μεγιστη Μονη Βατοπαιδιου
    • Μονη Ιβηρων
    • Μονη Διονυσιου
    • Μονη Παντοκρατορος
    • Μονη Δοχειαριου
    • Μονη Φιλοθεου
    • Μονη Αγιου Παντελεημονος
    • Μονη Σταυρονικητα
    • Μονη Γρηγοριου
    • Μονη Κοσταμονιτου
  • ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΑ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΕΛΛΑΔΟΣ
  • ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΙΣ
  • ΠΡΟΣΕΥΧΗ
    • ΠΡΟΣΕΥΧΗ ΣΤΗ ΠΑΝΑΓΙΑ
    • ΠΡΟΣΕΥΧΗ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΟΡΟΥΣ
    • ΕΥΧΗ ΓΙΑ ΒΑΣΚΑΝΙΑ
    • Προσευχη στον Χριστο
    • ΠΡΟΣΕΥΧΗ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΑΓΙΟ ΘΕΟ
    • ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΕΥΧΕΣ
  • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ
    • ΒΗΜΑ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ PLUS
    • ORTHODOX NEWS – FAITH
    • Ασκητές Αγίου όρους
      • Η ΕΡΗΜΟΣ
      • ΚΑΤΟΥΝΑΚΙΑ
      • Σκητες
    • ΑΓΙΟΡΕΙΤΙΚΗ ΖΩΗ
    • Καρυες Αγιου ορους
    • ΑΘΩΝΙΑΔΑ ΑΚΑΔΗΜΙΑ
    • ΣΠΗΛΑΙΑ ΑΘΩΝΑ
    • ΔΙΔΑΧΕΣ
      • ΑΓΙΟΣ ΠΑΙΣΙΟΣ – ΔΙΔΑΧΕΣ
      • ΔΙΔΑΧΕΣ ΓΕΡΟΝΤΑ ΠΟΡΦΥΡΙΟΥ
      • ΔΙΔΑΧΕΣ ΓΕΡΟΝΤΟΣ ΙΩΣΗΦ
      • Συγχρονοι Γεροντες
      • Άγ. Εφραίμ του Συρου
      • Άγ. Σιλουανου του Αθωνιτη
      • Προφητείες Αγ. Κοσμα του Αιτωλου
      • Διδαχες Αγία Μαρτωνα
      • Οσιου Σεραφειμ του Σαρωφ
    • Χάρτης Αγίου Όρους
    • ΕΙΔΗΣΕΙΣ-ΕΛΛΑΔΑ
    • ΕΙΠΑΝ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΔΙΕΘΝΗ-ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΥΓΕΙΑ
    • ΒΑΤΙΚΑΝΟ
    • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
    • ΘΡ.ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
    • ΘΕΟΛΟΓΙΚΟΣ ΛΟΓΟΣ
    • ΠΟΝΤΙΑΚΟΣ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ

© 2020 vimaorthodoxias.gr - Αριθμός μέλους - Μητρώο online media: 12528
Υπουργείο Ψηφιακής πολιτικής, τηλεπικοινωνιών και ενημέρωσης - Γενική γραμματεία ενημέρωσης και επικοινωνίας .

Login to your account below

Forgotten Password?

Fill the forms bellow to register

All fields are required. Log In

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
Translate »

Add New Playlist