• Διαφήμιση
  • Ποιοι Είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι Χρήσης – Πνευματικά Δικαιώματα
TV
Radio
Τρίτη, 25 Αυγούστου, 2026
6 °c
Athens
12 ° Fri
12 ° Sat
12 ° Sun
11 ° Mon
Βήμα Ορθοδοξίας
  • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
  • ΜΟΝΕΣ ΑΓ. ΟΡΟΥΣ
    • Μονη Μεγιστης Λαυρας
    • Μονη Ξηροποταμου
    • Μονη Χιλανδαριου
    • Μονη Κουτλουμουσιου
    • Μονη Ζωγραφου
    • Μονη Καρακαλου
    • Μονη Σιμωνος Πετρας
    • Μονη Αγιου Παυλου
    • Μονη Ξενοφωντος
    • Μονη Εσφιγμενου
    • Μεγιστη Μονη Βατοπαιδιου
    • Μονη Ιβηρων
    • Μονη Διονυσιου
    • Μονη Παντοκρατορος
    • Μονη Δοχειαριου
    • Μονη Φιλοθεου
    • Μονη Αγιου Παντελεημονος
    • Μονη Σταυρονικητα
    • Μονη Γρηγοριου
    • Μονη Κοσταμονιτου
  • ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΑ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΕΛΛΑΔΟΣ
  • ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΙΣ
  • ΠΡΟΣΕΥΧΗ
    • ΠΡΟΣΕΥΧΗ ΣΤΗ ΠΑΝΑΓΙΑ
    • ΠΡΟΣΕΥΧΗ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΟΡΟΥΣ
    • ΕΥΧΗ ΓΙΑ ΒΑΣΚΑΝΙΑ
    • Προσευχη στον Χριστο
    • ΠΡΟΣΕΥΧΗ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΑΓΙΟ ΘΕΟ
    • ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΕΥΧΕΣ
  • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ
    • ΒΗΜΑ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ PLUS
    • ORTHODOX NEWS – FAITH
    • Ασκητές Αγίου όρους
      • Η ΕΡΗΜΟΣ
      • ΚΑΤΟΥΝΑΚΙΑ
      • Σκητες
    • ΑΓΙΟΡΕΙΤΙΚΗ ΖΩΗ
    • Καρυες Αγιου ορους
    • ΑΘΩΝΙΑΔΑ ΑΚΑΔΗΜΙΑ
    • ΣΠΗΛΑΙΑ ΑΘΩΝΑ
    • ΔΙΔΑΧΕΣ
      • ΑΓΙΟΣ ΠΑΙΣΙΟΣ – ΔΙΔΑΧΕΣ
      • ΔΙΔΑΧΕΣ ΓΕΡΟΝΤΑ ΠΟΡΦΥΡΙΟΥ
      • ΔΙΔΑΧΕΣ ΓΕΡΟΝΤΟΣ ΙΩΣΗΦ
      • Συγχρονοι Γεροντες
        • Γεροντας Παϊσιος
        • Η ζωη του Γεροντα
        • Γεροντας Πορφυριος
        • Γερων Σωφρονιος
        • Πατηρ Ιακωβος Τσαλικης
      • Άγ. Εφραίμ του Συρου
      • Άγ. Σιλουανου του Αθωνιτη
      • Προφητείες Αγ. Κοσμα του Αιτωλου
      • Διδαχες Αγία Μαρτωνα
      • Οσιου Σεραφειμ του Σαρωφ
    • Χάρτης Αγίου Όρους
    • ΕΙΔΗΣΕΙΣ-ΕΛΛΑΔΑ
    • ΕΙΠΑΝ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΔΙΕΘΝΗ-ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΥΓΕΙΑ
    • ΒΑΤΙΚΑΝΟ
    • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
    • ΘΡ.ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
    • ΘΕΟΛΟΓΙΚΟΣ ΛΟΓΟΣ
    • ΠΟΝΤΙΑΚΟΣ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ
  • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
  • ΜΟΝΕΣ ΑΓ. ΟΡΟΥΣ
    • Μονη Μεγιστης Λαυρας
    • Μονη Ξηροποταμου
    • Μονη Χιλανδαριου
    • Μονη Κουτλουμουσιου
    • Μονη Ζωγραφου
    • Μονη Καρακαλου
    • Μονη Σιμωνος Πετρας
    • Μονη Αγιου Παυλου
    • Μονη Ξενοφωντος
    • Μονη Εσφιγμενου
    • Μεγιστη Μονη Βατοπαιδιου
    • Μονη Ιβηρων
    • Μονη Διονυσιου
    • Μονη Παντοκρατορος
    • Μονη Δοχειαριου
    • Μονη Φιλοθεου
    • Μονη Αγιου Παντελεημονος
    • Μονη Σταυρονικητα
    • Μονη Γρηγοριου
    • Μονη Κοσταμονιτου
  • ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΑ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΕΛΛΑΔΟΣ
  • ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΙΣ
  • ΠΡΟΣΕΥΧΗ
    • ΠΡΟΣΕΥΧΗ ΣΤΗ ΠΑΝΑΓΙΑ
    • ΠΡΟΣΕΥΧΗ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΟΡΟΥΣ
    • ΕΥΧΗ ΓΙΑ ΒΑΣΚΑΝΙΑ
    • Προσευχη στον Χριστο
    • ΠΡΟΣΕΥΧΗ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΑΓΙΟ ΘΕΟ
    • ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΕΥΧΕΣ
  • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ
    • ΒΗΜΑ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ PLUS
    • ORTHODOX NEWS – FAITH
    • Ασκητές Αγίου όρους
      • Η ΕΡΗΜΟΣ
      • ΚΑΤΟΥΝΑΚΙΑ
      • Σκητες
    • ΑΓΙΟΡΕΙΤΙΚΗ ΖΩΗ
    • Καρυες Αγιου ορους
    • ΑΘΩΝΙΑΔΑ ΑΚΑΔΗΜΙΑ
    • ΣΠΗΛΑΙΑ ΑΘΩΝΑ
    • ΔΙΔΑΧΕΣ
      • ΑΓΙΟΣ ΠΑΙΣΙΟΣ – ΔΙΔΑΧΕΣ
      • ΔΙΔΑΧΕΣ ΓΕΡΟΝΤΑ ΠΟΡΦΥΡΙΟΥ
      • ΔΙΔΑΧΕΣ ΓΕΡΟΝΤΟΣ ΙΩΣΗΦ
      • Συγχρονοι Γεροντες
        • Γεροντας Παϊσιος
        • Η ζωη του Γεροντα
        • Γεροντας Πορφυριος
        • Γερων Σωφρονιος
        • Πατηρ Ιακωβος Τσαλικης
      • Άγ. Εφραίμ του Συρου
      • Άγ. Σιλουανου του Αθωνιτη
      • Προφητείες Αγ. Κοσμα του Αιτωλου
      • Διδαχες Αγία Μαρτωνα
      • Οσιου Σεραφειμ του Σαρωφ
    • Χάρτης Αγίου Όρους
    • ΕΙΔΗΣΕΙΣ-ΕΛΛΑΔΑ
    • ΕΙΠΑΝ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΔΙΕΘΝΗ-ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΥΓΕΙΑ
    • ΒΑΤΙΚΑΝΟ
    • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
    • ΘΡ.ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
    • ΘΕΟΛΟΓΙΚΟΣ ΛΟΓΟΣ
    • ΠΟΝΤΙΑΚΟΣ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ
Βήμα Ορθοδοξίας

Σε συνθήκες περιορισμένης κανονικότητας οι θρησκευτικές τελετές της Μεγάλης Εβδομάδας

Newsroom από Newsroom
04/04/2022 | 11:25
Ενημερώθηκε: 04/04/2022 16:18:21
σε ΕΙΔΗΣΕΙΣ-ΕΛΛΑΔΑ
445
SHARES
1.6k
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter
Google Πρόσθεσε το vimaorthodoxias.gr ως προτιμώμενη πηγή στη Google

Μεγάλη Εβδομάδα: Σε συνθήκες περιορισμένης κανονικότητας οι θρησκευτικές τελετές της Μεγάλης Εβδομάδας και της Ανάστασης…

Τέλη Μαΐου αναμένεται η αποκλιμάκωση της επιδημίας, λίγο νωρίτερα η άρση των μέτρων – Παράταση στην ισχύ των πιστοποιητικών και αναμονή αποφάσεων από ΕΕ για 4η δόση.


Παρά την επέλαση της «Omicron 2» και την επιβαρυμένη επιδημιολογική εικόνα με την οποία εισέρχεται η χώρα στον δεύτερο μήνα της άνοιξης, τα προγνωστικά μοντέλα δείχνουν βελτίωση και ανοίγουν τον δρόμο για «κανονικό» εορτασμό του φετινού Πάσχα, όπως εορταζόταν δηλαδή μέχρι το 2019, που δεν είχε ενσκήψει η πανδημία κορωνοϊού. Η μεγάλη θρησκευτική γιορτή αποτελεί παράλληλα σημαντικό ορόσημο στην πορεία επιστροφής των Ελλήνων προς την κανονικότητα και την πλήρη άρση των μέτρων.

Η Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων στην τελευταία της εβδομαδιαία συνεδρίαση, την περασμένη Τετάρτη, εισηγήθηκε ομόφωνα να μην προχωρήσει μέχρι το τέλος Απριλίου καμία χαλάρωση αναφορικά με τους διαγνωστικούς ελέγχους (testing), την ισχύ των πιστοποιητικών εμβολιασμού για την είσοδο σε χώρους ή τη συμμετοχή σε δραστηριότητες (covid pass) και τη χρήση της προστατευτικής μάσκας – αυτά συνθέτουν και το πλαίσιο των περιοριστικών μέτρων που βρίσκονται ακόμη σε εφαρμογή. Σε ό,τι αφορά, δε, το πιστοποιητικό εμβολιασμού έχει ζητηθεί από την Επιτροπή εισήγηση για αλλαγή του χρόνου ισχύος, με βάση τη σύσταση της Κομισιόν. Δηλαδή να είναι 9μηνη η ισχύς του πιστοποιητικού εμβολιασμού και 6μηνη εκείνη του πιστοποιητικού νόσησης για τους πολίτες.

«Είμαστε σε μια φάση όπου οι παραλλαγές του ιού προκαλούν ηπιότερη νόσο, ιδιαίτερα στους εμβολιασμένους, και σε μια κοινωνία όπου η πλειοψηφία του πληθυσμού έχει εμβολιαστεί και συνεπώς ο καθένας μπορεί να επιλέγει τις δραστηριότητές του. Δεν είναι ακόμα η ώρα για να ξεχάσουμε τον κορωνοϊό» είπε χαρακτηριστικά την περασμένη Πέμπτη η καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας της Ιατρικής Σχολής Αθηνών και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων Βάνα Παπαευαγγέλου, εξηγώντας το σκεπτικό της Επιτροπής.

Η επανεξέταση των μέτρων, όπως και της επιδημιολογικής κατάστασης, θα γίνει αμέσως μετά το Πάσχα, την τελευταία εβδομάδα του Απριλίου, ώστε οι όποιες αλλαγές στην καθημερινότητα των πολιτών να εφαρμοστούν από τον Μάιο. Συνεπώς, το Πάσχα θα οργανωθεί και πάλι -έπειτα από δύο χρόνια «εγκλεισμού»- η μεγάλη επιστροφή στα χωριά, στα εξοχικά και τα νησιά, όπως και οι οικογενειακές και κοινωνικές συναθροίσεις για το ψήσιμο του οβελία, ενώ και η παρουσία των πιστών στις εκκλησίες θα γίνεται χωρίς περιορισμούς.

Η επάνοδος στο Πάσχα, όπως το βιώναμε και το γιορτάζαμε, θα γίνει όμως με τους υγειονομικούς όρους που (συνεχίζει να) επιβάλλει ο κορωνοϊός. Η διατήρηση της προστατευτικής μάσκας σε όλους τους κλειστούς χώρους αλλά και στους εξωτερικούς, όπου υπάρχει συνωστισμός, π.χ. στην περιφορά του Επιταφίου ή στην Ανάσταση, και τα αρνητικά διαγνωστικά τεστ πριν από τις επαφές μας με ευάλωτα ή ηλικιωμένα άτομα είναι τα δύο προαπαιτούμενα που θα διασφαλίσουν ότι οι ημέρες του Πάσχα δεν θα πυροδοτήσουν νέα έξαρση της επιδημίας. Οι καλές καιρικές συνθήκες που προοιωνίζονται οι εαρινές εβδομάδες που ακολουθούν και η μετατόπιση των κοινωνικών επαφών από τους κλειστούς σε εξωτερικούς χώρους σε συνδυασμό με τα υγειονομικά μέτρα της μάσκας και των τεστ αναμένεται να συμβάλουν περαιτέρω στην αποκλιμάκωση της επιδημίας.

Μετατόπιση του ιικού φορτίου στους 35χρονους και άνω

Πλέον στις περισσότερες χώρες της Ευρώπης το επιδημικό κύμα είναι σε υποχώρηση. Στην Ελλάδα το κύμα βρίσκεται σε υψηλό αλλά σταθερό σημείο («πλατό») και κοντά στην κορύφωση. Το μαρτυρούν τα 176.000 ενεργά κρούσματα, δηλαδή οι 176.000 πολίτες με ενεργή λοίμωξη COVID-19, που καταγράφονται στην επικράτεια – αριθμός πάντως που θεωρείται ότι δεν είναι απολύτως αντιπροσωπευτικός, καθώς πολλά θετικά περιστατικά δεν δηλώνονται πια στο Μητρώο.

Τα ενεργά κρούσματα αυξήθηκαν κατά 35%, από τα 130.000 στα 176.000, μέσα στις τελευταίες δέκα ημέρες. «Τις πρώτες δύο εβδομάδες του Μαρτίου είχαμε αύξηση κατά 24% και 16% αντίστοιχα στα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα, ενώ την εβδομάδα που μας πέρασε υπήρξε μια σαφής επιπέδωση του κύματος με μία σχετική μείωση των νέων κρουσμάτων κατά 6,3% σε σύγκριση με την αμέσως προηγούμενη εβδομάδα», εξήγησε η κυρία Παπαευαγγέλου πώς σηκώθηκε το κύμα, προσθέτοντας ακόμη ότι τα κρούσματα δυστυχώς αφορούν και πάλι άτομα μεγαλύτερης ηλικίας, 35 χρόνων και άνω. Ιδίως στις Περιφερειακές Ενότητες Καρδίτσας, Γρεβενών, Δράμας, Κοζάνης, Πρέβεζας, Σερρών και Τρικάλων 50% των νέων κρουσμάτων αφορούν άτομα ηλικίας άνω των 45 ετών, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τον αυξημένο κίνδυνο σοβαρής νόσου.

Η άνοδος των κρουσμάτων αποτυπώνεται τώρα στις νοσηλείες οι οποίες είναι -και θα παραμείνουν- αυξημένες. Καταγράφονται πάνω από 450 εισαγωγές ημερησίως, με τη μεγαλύτερη κινητικότητα να σημειώνεται στα νοσοκομεία της Αττικής και της Κρήτης. Οι σκληροί δείκτες που αφορούν τους διασωληνωμένους (προχθές ήταν 355) και τους νεκρούς (ξεπέρασαν τους 1.600 τον Μάρτιο) ακολουθούν αργή αποκλιμάκωση.

Πάντως, το κύμα της «Omicron 2» δεν κατάφερε μεγάλα πλήγματα στην ηλικιακή ομάδα των ατόμων από 12 έως 34 ετών. Οι ειδικοί υπογραμμίζουν τη σταθεροποίηση των νέων κρουσμάτων στα παιδιά ηλικίας κάτω των 11 ετών και τη σαφή μείωση των κρουσμάτων στους μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου. Συνολικά, τα νέα κρούσματα σε παιδιά ηλικίας 4 έως 18 ετών αποτελούν μόλις το 23% των νέων κρουσμάτων έναντι του 33% που αποτελούσαν μέχρι τον Φεβρουάριο.

Αποδρομή ως το τέλος Μαΐου

Με βάση τα προγνωστικά μοντέλα, το κύμα της «Omicron 2» θα υποχωρήσει τις επόμενες 4 με 6 εβδομάδες. Η ήπια ταλάντωση που κάνει -αντί για την εκθετική αύξηση που παρατηρούνταν στα προηγούμενα κύματα- δείχνει την αποδρομή περί το τέλος Μαΐου.

Η ανάδυση μιας νέας μετάλλαξης συνεχίζει να είναι ο… εφιάλτης των επιδημιολόγων. Μάλιστα η πρόσφατη διαπίστωση για μόλυνση του πληθυσμού των ελαφιών στις ΗΠΑ και την Αφρική με κορωνοϊό εντείνει την ανησυχία στους ειδικούς, που φοβούνται ότι η επόμενη μετάλλαξη θα είναι ακόμη πιο μολυσματική και πιο νοσογόνος ώστε να εξασφαλίσει την επιβίωσή του ο ιός.

Στην Ελλάδα, εκτός από τον αστάθμητο παράγοντα μιας νέας μετάλλαξης, αποτελεί επιπλέον λόγο προβληματισμού και αγωνίας ο πληθυσμός των 300.000 ανεμβολίαστων ηλικίας άνω των 60 χρόνων. Οπως επισήμανε κατά την ενημέρωση της περασμένης Πέμπτης ο επίκουρος καθηγητής Επιδημιολογίας της Ιατρικής Σχολής Αθήνας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων Γκίκας Μαγιορκίνης, «οι ανεμβολίαστοι μεγάλης ηλικίας εξακολουθούν να δημιουργούν πίεση στο σύστημα υγείας.

Αυτό είναι το βασικό πρόβλημα που έχουμε σε σχέση για, παράδειγμα, με το Ηνωμένο Βασίλειο, που δεν έχει καθόλου μέτρα αυτή τη στιγμή». Το 75% των εισαγωγών πια αφορά άτομα ηλικίας άνω των 60 ετών, ανεμβολίαστα αλλά και εμβολιασμένα που χάνουν σταδιακά την προστασία τους.

«Η Οmicron μπορεί να προκαλέσει πολύ βαριά νόσο σε ανεμβολίαστους, ιδιαίτερα σε όσους είναι μεγαλύτερης ηλικίας. Ωστόσο ακόμα και οι εμβολιασμένοι, με τη σημερινή μεγάλη διασπορά του ιού στην κοινότητα, θα πρέπει να προσέχουν, να αποφύγουν να κολλήσουν γιατί κανείς δεν είναι άτρωτος», τόνισε η κυρία Παπαευαγγέλου, διαλύοντας τον μύθο της «ήπιας COVID» και κάνοντας για ακόμη μία φορά έκκληση για εμβολιασμό και τήρηση των μέτρων προστασίας.

Σημαντικό ρόλο στην αντιμετώπιση της λοίμωξης COVID-19 έχουν πλέον τα αντι-ιικά χάπια της Merck (MSD για την Ελλάδα) και της Pfizer που χορηγούνται κατ’ οίκον, αποτρέποντας τη σοβαρή νόσο και τις νοσηλείες. Εχουν χορηγηθεί περίπου 10.000 συσκευασίες, ενώ οι αιτήσεις για τη χορήγησή τους συνεχίζονται με αμείωτο ρυθμό, περίπου 700 ημερησίως.

Επίσης, πολύ καλά αποτελέσματα έχει η (ενδοφλέβια) χορήγηση ρεμδεσιβίρης σε ηλικιωμένους και ευάλωτους που μολύνονται με τον κορωνοϊό, με την αγωγή να δίδεται επί τρεις ημέρες σε νοσοκομειακή δομή χωρίς όμως να απαιτεί νοσηλεία.

Με δεδομένη και αδιαμφισβήτητη την προστασία που παρέχει έναντι σοβαρής νόσου και θανάτου η αναμνηστική (τρίτη) δόση του εμβολίου κατά του κορωνοϊού, οι ειδικοί τονίζουν ότι οι πολίτες που την έχουν λάβει είναι θωρακισμένοι. Ωστόσο, η συζήτηση για την αναγκαιότητα της τέταρτης δόσης για συγκεκριμένες ομάδες πληθυσμού, όπως οι ηλικιωμένοι ή ασθενείς με υποκείμενα νοσήματα, έχει ανοίξει ήδη στην Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμού, όπως και στις αντίστοιχες άλλων χωρών της Ευρώπης.

Όπως και με την ενιαία ισχύ του πιστοποιητικού εμβολιασμού, στόχος επιστημόνων και κυβερνήσεων είναι να υπάρξει μια κοινή απόφαση για τη χορήγηση της τέταρτης δόσης ώστε να μη δημιουργείται σύγχυση και πολυφωνία στους πολίτες. Το θέμα τέθηκε στο πρόσφατο Συμβούλιο Υπουργών Υγείας, στο ECDC και τον ΕΜΑ – και αναμένονται άμεσα οι σχετικές ανακοινώσεις.

Τότα Καρλατήρα – protothema.gr


Google News
Πάτα εδώ και ακολούθησε το VIMAORTHODOXIAS.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις

Newsletter

Κάνε εγγραφή στο newsletter του ΒΗΜΑ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ για να λαμβάνεις κάθε μέρα τα σημαντικότερα θέματα στο email σου


Ετικέτες: Μεγάλη Εβδομάδα
Share178Tweet111ΑποστολήΑποστολή
Προηγούμενο άρθρο

Άρτης Καλλίνικος: “Η πίστη καθιστά τα ακατόρθωτα κατορθωτά”

Επόμενο άρθρο

Άγιος Ιωάννης Χρυσόστομος: Ο φθόνος είναι πάθος που δύσκολα εξαλείφεται!

Σχετικά Άρθρα

Ο θρύλος της Ορθοδοξίας και της Ρωμιοσύνης – Μητροπολίτης Αυγουστίνος Καντιώτης (+1906-2010)

από Newsroom
25/08/2026 | 16:30

Ο υπεραιωνόβιος Μητροπολίτης πρώην Φλωρίνης Κυρός Αυγουστίνος Καντιώτης εκοιμήθη εν Κυρίω πλήρης ημερών, σε ηλικία 104 ετών. Εγεννήθη το 1906...

Η εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας Σοφία Ζαχαράκη μιλά κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών στα γραφεία της ΝΔ , Τρίτη 16 Απριλίου 2019. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/Παντελής Σαίτας

ΕΘΝΙΚΟ ΑΠΟΛΥΤΗΡΙΟ: Η μεγάλη αλλαγή στο Λύκειο – Η Σοφία Ζαχαράκη ανοίγει τον διάλογο για το σχολείο του αύριο

από Newsroom
25/08/2026 | 16:00

ΕΘΝΙΚΟ ΑΠΟΛΥΤΗΡΙΟ: Σε μια περίοδο κατά την οποία η εκπαίδευση βρίσκεται μπροστά σε σημαντικές αλλαγές, το Υπουργείο Παιδείας, Θρησκευμάτων και...

Εκλογές 2027 – Νέα Δημοκρατία: Τα 250 ονόματα στο μικροσκόπιο και οι 12 υποψήφιοι που έχουν «κλειδώσει»

από Newsroom
25/08/2026 | 15:30

Εκλογές: Σε πλήρη προεκλογική προετοιμασία εισέρχεται η Νέα Δημοκρατία⁠, παρά το γεγονός ότι οι εθνικές εκλογές είναι προγραμματισμένες για την...

 

Ορθοδοξία : Όλα τα ΝΕΑ για τις μητροπόλεις

Επικαιρότητα ΕΔΩ

Εορτολόγιο : Γιορτή σήμερα – Όλες οι γιορτές

Όλες οι προσευχές : Προσευχή

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις και τα εκκλησιαστικά ΝΕΑ από το vimaorthodoxias.gr

Γίνε Μέλος της Ομάδας μας

  • 149.6k Fans
  • 7.4k Followers
  • 140k Subscribers
  • 2k Subscribers
vima-vaber

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

ΕΟΡΤΟΛΟΓΙΟ -ΓΙΟΡΤΗ ΣΗΜΕΡΑ

24 Αυγούστου – Γιορτή σήμερα: Άγιος Κοσμάς ο Αιτωλός

από Newsroom
24 Αυγούστου, 2026

Γιορτή σήμερα: Τη μνήμη του Αγίου Κοσμά του Αιτωλού τιμά σήμερα, 24 Αυγούστου, η Εκκλησία μας. Ο Άγιος Κοσμάς υπήρξε φωτοφόρος...

Περισσότερα

25 Αυγούστου – Γιορτή σήμερα: Άγιος Τίτος ο Απόστολος

25 Αυγούστου, 2026

Άγιος Κοσμάς ο Αιτωλός: 50 προφητείες του Πατροκοσμά – Όσα είπε για Ελλάδα, πολέμους και τα χρόνια που έρχονται

24 Αυγούστου, 2026

Τι συμβαίνει όταν πεθαίνει ο άνθρωπος

24 Αυγούστου, 2026

Νέα σύνθεση στη Διαρκή Ιερά Σύνοδο: Ποιοι είναι οι 12 Μητροπολίτες – Η πρώτη Συνεδρίαση

25 Αυγούστου, 2026

Ξαναζωντάνεψαν οι μνήμες: Η Τιμία Κάρα του Αγίου Τίτου στη Μεσαρά – 60 χρόνια από την επιστροφή της στην Κρήτη

24 Αυγούστου, 2026

Στο στόχαστρο ο Μητροπολίτης Κερκύρας για τη Μόσχα – Ποια είναι τελικά η «αναταραχή» στην Εκκλησία και ποιοι οι κουκουλοφόροι !

22 Αυγούστου, 2026

Προσευχή στην Παναγία Γιάτρισσα εις πάσαν ασθένεια- ΘΑΥΜΑΤΟΥΡΓΗ!

2 Ιουλίου, 2020

Μα αυτή είναι η Παναγιά μου!

23 Αυγούστου, 2026

Στόχος πολύνεκρης απειλής ο Καθεδρικός της Γκόρλοβκα: Τραυματίστηκε ο Μητροπολίτης Μητροφάνης από επίθεση drone

24 Αυγούστου, 2026

Δημοφιλείς Κατηγορίες

  • ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟ
  • ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΙΣ
  • ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΑ
  • ΕΙΔΗΣΕΙΣ-ΕΛΛΑΔΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ-ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ
  • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ-ΑΓΙΟΡΕΙΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
  • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ
  • Προσευχές
  • ΘΑΥΜΑΤΑ
  • θΕΟΛΟΓΙΚΑ ΚΑΙ ΔΙΔΑΚΤΙΚΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Πρόσφατα άρθρα

  • Mεσαίωνας 2026! «Οι γυναίκες είναι ανεγκέφαλες»: Τι συνέβη όταν μια 18χρονη ζήτησε διαζύγιο μπροστά σε κυβερνήτη των Ταλιμπάν
  • Ο θρύλος της Ορθοδοξίας και της Ρωμιοσύνης – Μητροπολίτης Αυγουστίνος Καντιώτης (+1906-2010)
  • ΕΘΝΙΚΟ ΑΠΟΛΥΤΗΡΙΟ: Η μεγάλη αλλαγή στο Λύκειο – Η Σοφία Ζαχαράκη ανοίγει τον διάλογο για το σχολείο του αύριο
  • Εκλογές 2027 – Νέα Δημοκρατία: Τα 250 ονόματα στο μικροσκόπιο και οι 12 υποψήφιοι που έχουν «κλειδώσει»
  • Σάμος: Με λαμπρότητα και κατάνυξη η Απόδοση της Κοιμήσεως στη Μεγάλη Παναγία
  • Ο Μητροπολίτης Κιέβου συναντήθηκε με τη Γενική Γραμματέα του Εθνικού Συμβουλίου Εκκλησιών της Δανίας
  • Διαφήμιση
  • Ποιοι Είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι Χρήσης – Πνευματικά Δικαιώματα

© 2020 vimaorthodoxias.gr - Αριθμός μέλους - Μητρώο online media: 12528
Υπουργείο Ψηφιακής πολιτικής, τηλεπικοινωνιών και ενημέρωσης - Γενική γραμματεία ενημέρωσης και επικοινωνίας .

  • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
  • ΜΟΝΕΣ ΑΓ. ΟΡΟΥΣ
    • Μονη Μεγιστης Λαυρας
    • Μονη Ξηροποταμου
    • Μονη Χιλανδαριου
    • Μονη Κουτλουμουσιου
    • Μονη Ζωγραφου
    • Μονη Καρακαλου
    • Μονη Σιμωνος Πετρας
    • Μονη Αγιου Παυλου
    • Μονη Ξενοφωντος
    • Μονη Εσφιγμενου
    • Μεγιστη Μονη Βατοπαιδιου
    • Μονη Ιβηρων
    • Μονη Διονυσιου
    • Μονη Παντοκρατορος
    • Μονη Δοχειαριου
    • Μονη Φιλοθεου
    • Μονη Αγιου Παντελεημονος
    • Μονη Σταυρονικητα
    • Μονη Γρηγοριου
    • Μονη Κοσταμονιτου
  • ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΑ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΕΛΛΑΔΟΣ
  • ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΙΣ
  • ΠΡΟΣΕΥΧΗ
    • ΠΡΟΣΕΥΧΗ ΣΤΗ ΠΑΝΑΓΙΑ
    • ΠΡΟΣΕΥΧΗ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΟΡΟΥΣ
    • ΕΥΧΗ ΓΙΑ ΒΑΣΚΑΝΙΑ
    • Προσευχη στον Χριστο
    • ΠΡΟΣΕΥΧΗ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΑΓΙΟ ΘΕΟ
    • ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΕΥΧΕΣ
  • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ
    • ΒΗΜΑ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ PLUS
    • ORTHODOX NEWS – FAITH
    • Ασκητές Αγίου όρους
      • Η ΕΡΗΜΟΣ
      • ΚΑΤΟΥΝΑΚΙΑ
      • Σκητες
    • ΑΓΙΟΡΕΙΤΙΚΗ ΖΩΗ
    • Καρυες Αγιου ορους
    • ΑΘΩΝΙΑΔΑ ΑΚΑΔΗΜΙΑ
    • ΣΠΗΛΑΙΑ ΑΘΩΝΑ
    • ΔΙΔΑΧΕΣ
      • ΑΓΙΟΣ ΠΑΙΣΙΟΣ – ΔΙΔΑΧΕΣ
      • ΔΙΔΑΧΕΣ ΓΕΡΟΝΤΑ ΠΟΡΦΥΡΙΟΥ
      • ΔΙΔΑΧΕΣ ΓΕΡΟΝΤΟΣ ΙΩΣΗΦ
      • Συγχρονοι Γεροντες
      • Άγ. Εφραίμ του Συρου
      • Άγ. Σιλουανου του Αθωνιτη
      • Προφητείες Αγ. Κοσμα του Αιτωλου
      • Διδαχες Αγία Μαρτωνα
      • Οσιου Σεραφειμ του Σαρωφ
    • Χάρτης Αγίου Όρους
    • ΕΙΔΗΣΕΙΣ-ΕΛΛΑΔΑ
    • ΕΙΠΑΝ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΔΙΕΘΝΗ-ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΥΓΕΙΑ
    • ΒΑΤΙΚΑΝΟ
    • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
    • ΘΡ.ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
    • ΘΕΟΛΟΓΙΚΟΣ ΛΟΓΟΣ
    • ΠΟΝΤΙΑΚΟΣ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ

© 2020 vimaorthodoxias.gr - Αριθμός μέλους - Μητρώο online media: 12528
Υπουργείο Ψηφιακής πολιτικής, τηλεπικοινωνιών και ενημέρωσης - Γενική γραμματεία ενημέρωσης και επικοινωνίας .

Login to your account below

Forgotten Password?

Fill the forms bellow to register

All fields are required. Log In

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
Translate »

Add New Playlist