• Διαφήμιση
  • Ποιοι Είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι Χρήσης – Πνευματικά Δικαιώματα
TV
Radio
Τετάρτη, 24 Σεπτεμβρίου, 2025
6 °c
Athens
12 ° Fri
12 ° Sat
12 ° Sun
11 ° Mon
ΒΗΜΑ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ News
  • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
  • ΜΟΝΕΣ ΑΓ. ΟΡΟΥΣ
    • Μονη Μεγιστης Λαυρας
    • Μονη Ξηροποταμου
    • Μονη Χιλανδαριου
    • Μονη Κουτλουμουσιου
    • Μονη Ζωγραφου
    • Μονη Καρακαλου
    • Μονη Σιμωνος Πετρας
    • Μονη Αγιου Παυλου
    • Μονη Ξενοφωντος
    • Μονη Εσφιγμενου
    • Μεγιστη Μονη Βατοπαιδιου
    • Μονη Ιβηρων
    • Μονη Διονυσιου
    • Μονη Παντοκρατορος
    • Μονη Δοχειαριου
    • Μονη Φιλοθεου
    • Μονη Αγιου Παντελεημονος
    • Μονη Σταυρονικητα
    • Μονη Γρηγοριου
    • Μονη Κοσταμονιτου
  • ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΑ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΕΛΛΑΔΟΣ
  • ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΙΣ
  • ΠΡΟΣΕΥΧΗ
    • ΠΡΟΣΕΥΧΗ ΣΤΗ ΠΑΝΑΓΙΑ
    • ΠΡΟΣΕΥΧΗ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΟΡΟΥΣ
    • ΕΥΧΗ ΓΙΑ ΒΑΣΚΑΝΙΑ
    • Προσευχη στον Χριστο
    • ΠΡΟΣΕΥΧΗ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΑΓΙΟ ΘΕΟ
    • ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΕΥΧΕΣ
  • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ
    • ΒΗΜΑ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ PLUS
    • ORTHODOX NEWS – FAITH
    • Ασκητές Αγίου όρους
      • Η ΕΡΗΜΟΣ
      • ΚΑΤΟΥΝΑΚΙΑ
      • Σκητες
    • ΑΓΙΟΡΕΙΤΙΚΗ ΖΩΗ
    • Καρυες Αγιου ορους
    • ΑΘΩΝΙΑΔΑ ΑΚΑΔΗΜΙΑ
    • ΣΠΗΛΑΙΑ ΑΘΩΝΑ
    • ΔΙΔΑΧΕΣ
      • ΑΓΙΟΣ ΠΑΙΣΙΟΣ – ΔΙΔΑΧΕΣ
      • ΔΙΔΑΧΕΣ ΓΕΡΟΝΤΑ ΠΟΡΦΥΡΙΟΥ
      • ΔΙΔΑΧΕΣ ΓΕΡΟΝΤΟΣ ΙΩΣΗΦ
      • Συγχρονοι Γεροντες
        • Γεροντας Παϊσιος
        • Η ζωη του Γεροντα
        • Γεροντας Πορφυριος
        • Γερων Σωφρονιος
        • Πατηρ Ιακωβος Τσαλικης
      • Άγ. Εφραίμ του Συρου
      • Άγ. Σιλουανου του Αθωνιτη
      • Προφητείες Αγ. Κοσμα του Αιτωλου
      • Διδαχες Αγία Μαρτωνα
      • Οσιου Σεραφειμ του Σαρωφ
    • Χάρτης Αγίου Όρους
    • ΕΙΔΗΣΕΙΣ-ΕΛΛΑΔΑ
    • ΕΙΠΑΝ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΔΙΕΘΝΗ-ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΥΓΕΙΑ
    • ΒΑΤΙΚΑΝΟ
    • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
    • ΘΡ.ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
    • ΘΕΟΛΟΓΙΚΟΣ ΛΟΓΟΣ
    • ΠΟΝΤΙΑΚΟΣ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ
  • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
  • ΜΟΝΕΣ ΑΓ. ΟΡΟΥΣ
    • Μονη Μεγιστης Λαυρας
    • Μονη Ξηροποταμου
    • Μονη Χιλανδαριου
    • Μονη Κουτλουμουσιου
    • Μονη Ζωγραφου
    • Μονη Καρακαλου
    • Μονη Σιμωνος Πετρας
    • Μονη Αγιου Παυλου
    • Μονη Ξενοφωντος
    • Μονη Εσφιγμενου
    • Μεγιστη Μονη Βατοπαιδιου
    • Μονη Ιβηρων
    • Μονη Διονυσιου
    • Μονη Παντοκρατορος
    • Μονη Δοχειαριου
    • Μονη Φιλοθεου
    • Μονη Αγιου Παντελεημονος
    • Μονη Σταυρονικητα
    • Μονη Γρηγοριου
    • Μονη Κοσταμονιτου
  • ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΑ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΕΛΛΑΔΟΣ
  • ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΙΣ
  • ΠΡΟΣΕΥΧΗ
    • ΠΡΟΣΕΥΧΗ ΣΤΗ ΠΑΝΑΓΙΑ
    • ΠΡΟΣΕΥΧΗ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΟΡΟΥΣ
    • ΕΥΧΗ ΓΙΑ ΒΑΣΚΑΝΙΑ
    • Προσευχη στον Χριστο
    • ΠΡΟΣΕΥΧΗ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΑΓΙΟ ΘΕΟ
    • ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΕΥΧΕΣ
  • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ
    • ΒΗΜΑ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ PLUS
    • ORTHODOX NEWS – FAITH
    • Ασκητές Αγίου όρους
      • Η ΕΡΗΜΟΣ
      • ΚΑΤΟΥΝΑΚΙΑ
      • Σκητες
    • ΑΓΙΟΡΕΙΤΙΚΗ ΖΩΗ
    • Καρυες Αγιου ορους
    • ΑΘΩΝΙΑΔΑ ΑΚΑΔΗΜΙΑ
    • ΣΠΗΛΑΙΑ ΑΘΩΝΑ
    • ΔΙΔΑΧΕΣ
      • ΑΓΙΟΣ ΠΑΙΣΙΟΣ – ΔΙΔΑΧΕΣ
      • ΔΙΔΑΧΕΣ ΓΕΡΟΝΤΑ ΠΟΡΦΥΡΙΟΥ
      • ΔΙΔΑΧΕΣ ΓΕΡΟΝΤΟΣ ΙΩΣΗΦ
      • Συγχρονοι Γεροντες
        • Γεροντας Παϊσιος
        • Η ζωη του Γεροντα
        • Γεροντας Πορφυριος
        • Γερων Σωφρονιος
        • Πατηρ Ιακωβος Τσαλικης
      • Άγ. Εφραίμ του Συρου
      • Άγ. Σιλουανου του Αθωνιτη
      • Προφητείες Αγ. Κοσμα του Αιτωλου
      • Διδαχες Αγία Μαρτωνα
      • Οσιου Σεραφειμ του Σαρωφ
    • Χάρτης Αγίου Όρους
    • ΕΙΔΗΣΕΙΣ-ΕΛΛΑΔΑ
    • ΕΙΠΑΝ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΔΙΕΘΝΗ-ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΥΓΕΙΑ
    • ΒΑΤΙΚΑΝΟ
    • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
    • ΘΡ.ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
    • ΘΕΟΛΟΓΙΚΟΣ ΛΟΓΟΣ
    • ΠΟΝΤΙΑΚΟΣ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ
ΒΗΜΑ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ News

Τσιόδρας – Κικίλιας πάνε στην Ιεραρχία: Το μήνυμα για τους εμβολιασμούς

Newsroom από Newsroom
13/07/2021 | 11:46
Ενημερώθηκε: 13/07/2021 18:05:37
σε ΕΙΔΗΣΕΙΣ-ΕΛΛΑΔΑ
244
SHARES
905
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Ιεραρχία: Σήμερα η συνεδρίαση της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου – Η Εκκλησία μπορεί να επηρεάζει χιλιάδες πιστούς και να τους πείσει να πράξουν το ορθό – Τι λένε οι Ιεράρχες.

Η επιχείρηση «Ελευθερία» περνάει μέσα και από τη συστράτευση της Εκκλησίας στον αγώνα της Πολιτείας για εμβολιασμό όλων των πολιτών.


Το μήνυμα αυτό που εξέπεμψε χθες, ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης αναμένεται να μεταφέρουν σήμερα στη συνεδρίαση της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας και ο καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας προκειμένου να ζητήσουν την συνδρομή της Εκκλησίας στην προσπάθεια για τον εμβολιασμό όλων των πολιτών .

Ο ρόλος της Εκκλησίας στο θέμα του εμβολιασμού που έχει αναχθεί εκ των πραγμάτων μείζον ζήτημα για την προστασία της δημόσιας υγείας και την ομαλή λειτουργία της οικονομίας κρίνεται ιδιαίτερα σημαντικός από τη στιγμή που η ποιμαίνουσα Εκκλησία μπορεί να επηρεάζει χιλιάδες πιστούς και να τους πείσει να πράξουν το ορθό, δηλαδή να εμβολιασθούν προστατεύοντας τον ευατό τους και τους πλησίον τους.

«Μπροστάρηδες» στον αγώνα αυτό έχουν ήδη αναδειχθεί άλλωστε κορυφαίοι Ιεράρχες με πρώτο τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών Ιερώνυμο , και τους Μητροπολίτες Μεσσηνίας Χρυσόστομο που έχει θέσει το θέμα του υποχρεωτικού εμβολιασμού των ιερέων, Νέας Ιωνίας Γαβριήλ , Δημητριάδος Ιγνάτιο , Χίου Μάρκος , απομονώνοντας ουσιαστικά τους ολίγους επισκόπους και ιερείς οι οποίοι είναι αρνητές του εμβολίου και με τα κηρύγματά τους προσπαθούν να προτρέψουν το ποίμνιο τους από το να εμβολιασθεί. Εκεί ακριβώς βρίσκεται και το κλειδί της συμμετοχής τελικά στον εμβολιασμό όλων των πιστών , μετά την προτροπή των Ιεραρχών.

Η Εκκλησία έκανε και το πρώτο βήμα για να τιμωρήσει «αρνητές» των μέτρων όπως οι Μητροπολίτες Κυθήρων και Αιτωλίας , καθώς η Επιτροπή νομοκανονικών διαπίστωσε ότι παρέβησαν τους κανόνες το Πάσχα και τους παρέπεμψε στην ΔΙΣ.

Τι λένε οι Ιεράρχες

Χαρακτηριστική είναι η τοποθέτηση του Μητροπολίτη Μεσσηνίας Χρυσόστομου που λέει «Αμαρτάνουν όσοι δεν εμβολιάζονται»

Ο Μητροπολίτης είπε: «Η υποχρεωτικότητα πρέπει να έχει μια γενική εφαρμογή σε όλη την κοινωνία. Κανένας δεν μπορεί να εξαιρεθεί, ούτε οι ιερείς, καθώς είμαστε όλοι ευάλωτοι απέναντι στον κίνδυνο της Covid19». «Θα πρέπει να ισχύει σε όλο τον πληθυσμό. Κάθε μέλος της κοινωνίας, εάν θέλει να μην διασπείρει το θάνατο και την καταστροφή, πρέπει να εμβολιαστεί», τόνισε, σημειώνοντας ότι δεν καταπατώνται τα ατομικά δικαιώματα με τους εμβολιασμούς.

«Το ατομικό δικαίωμα καταξιώνεται όταν εγώ σέβομαι τον άλλον άνθρωπο και όταν δεν γίνομαι αφορμή να πεθάνει ο άλλος ο άνθρωπος. Να εμβολιαστούμε για να σπάσουμε την αλυσίδα του θανάτου. Μπροστά στο δίλημμα ζωή ή θάνατος δεν υπάρχει εάν το Σύνταγμα ή δεν το εφαρμόζουμε», τόνισε.

Και υπογράμμισε: «Από την στιγμή που ο άνθρωπος γίνεται αιτία να προκαλείται θάνατος στη ζωή του ίδιου και των συνανθρώπων του, αυτό είναι αμαρτία. Κάθε ένας από εμάς πρέπει να καθορίσει τη σχέση του με τον συνάνθρωπό του».

Ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας είπε ότι «μέχρι σήμερα η στάση της επίσημης Εκκλησίας απέναντι στον εμβολιασμό και την αναγκαιότητά του είναι δεδομένη. Σχεδόν η πλειονότητα των Μητροπολιτών στηρίζει αυτή την προσπάθεια».

Και υπογράμμισε ότι η Εκκλησία το μόνο που μπορεί να κάνει είναι να προσπαθήσει να πείσει τους αρνητές των εμβολίων μέσα από τη διδασκαλία της και την προσωπική επαφή των κληρικών με τους πιστούς, ότι «δεν υπάρχει τίποτα το μεταφυσικό» πίσω από τα εμβόλια, «καμία δεισιδαιμονία ή συνωμοσιολογία».«Το ανησυχητικό είναι ότι υπάρχουν πολλοί νέοι άνθρωποι που βρίσκονται κάτω από αυτό το πέπλο της συνωμοσίας και της δεισιδαιμονίας και δεν πάνε να εμβολιαστούν. Πολύ επικίνδυνο για το σύνολο της κοινωνίας», δήλωσε ο κ. Χρυσόστομος.

Ερωτηθείς για τη στάση ιερέων στην Κρήτη που αρνούνται να κοινωνήσουν όσους έχουν εμβολιαστεί, ξεκαθάρισε ότι «κανένας δεν έχει δικαίωμα να αποκλείσει κάποιον πιστό από το μυστήριο της Θείας Ευχαριστίας επειδή έχει εμβολιαστεί ή επειδή δεν έχει εμβολιαστεί. Το Μυστήριο, η συμμετοχή και η προσέλευση δεν έχει να κάνει με αυτή τη διάσταση της ζωής. Όποιοι το κάνουν είναι υπόλογοι απέναντι στο Θεό, την εκκλησία και στον επίσκοπό τους».

Αλλά και ο Μητροπολίτης Νέας Ιωνίας Γαβριήλ χαρακτήρισε τον εμβολιασμό «μάχη», και έθιξε το θέμα των χωρών που δεν έχουν πρόσβαση, γενικότερα, σε εμβόλια:«Όποιος θεωρεί ότι με το εμβόλιο θα υπάρξει επάνω του κάποια μορφή ελέγχου θα πρέπει να καταλάβει ότι δεν υπάρχει καλύτερος έλεγχος από το κινητό μας. Πρέπει να αντιληφθούμε αυτά που έχει πετύχει η επιστημονική κοινότητα για να έχουμε ένα αποτελεσματικό εμβόλιο. Πρέπει να εμπιστευτούμε τους ανθρώπους που είναι αρμόδιοι για αυτά τα πράγματα. Πρέπει να δείξουμε συνυπευθυνότητα και αγάπη για τον συνάνθρωπο. Πρέπει να εμβολιαστώ για να προστατέψω τον εαυτό μου αλλά και τον δίπλα μου», τόνισε ο Μητροπολίτης μιλώντας στο Action.

Ο ίδιος ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος ο οποίος νόσησε τόνισε «Ο εμβολιασμός όλων μας, ειδικά ημών των μεγαλυτέρων σε ηλικία, δεν είναι μόνο μια πράξη ατομικής ευθύνης, αλλά και μια πράξη χριστιανικής αλληλεγγύης και αγάπης προς τον πλησίον μας».

Όπως αναφέρει σε δήλωσή του, «το εμβόλιο μας προσφέρει τη δυνατότητα επαναφοράς της κανονικότητας της ζωής μας και την ανθρώπινη αγκαλιά που τόσο πολύ μας έχει λείψει. Εμείς οι κληρικοί, πρέπει πρώτοι να δώσουμε το καλό παράδειγμα και να φροντίσουμε να αντιληφθούν όλοι και όλες ότι η διδασκαλία του Ευαγγελίου παραποιείται και χαλκεύεται από όσους, αφελώς ή ιδιοτελώς, επιχειρούν, με τερατολογίες, μυθεύματα και θεωρίες συνωμοσίας, να παραπλανήσουν και να εκφοβίσουν συνανθρώπους μας».

Ο μητροπολίτης Ιλίου Αθηναγόρας , εκπρόσωπος τύπου της ΔΙΣ μιλώντας στο κρατικό κανάλι για τη σημερινή ΔΙΣ είπε ότι “Θα υπάρξει ενημέρωση γύρω από το περιεχόμενο της πρόσφατης συνάντησης του Αρχιεπισκόπου με τον Πρωθυπουργό”.Ο μητροπολίτης Ιλίου υπογράμμισε ακόμη πως “οι περισσότεροι από τους μητροπολίτες έχουν εμβολιαστεί καθώς επίσης και μεγάλο μέρος των ιερέων”, αν και παραδέχθηκε ότι “θα μπορούσε και καλύτερα”, ενώ τόνισε για άλλη μια φορά το γεγονός ότι η διοίκηση της Εκκλησίας συμπαραστάθηκε στην Πολιτεία από την αρχή της πανδημίας.

“Συνωμοσιολόγοι υπάρχουν παντού και μέσα και έξω από τις εκκλησίες”, σημείωσε ο μητροπολίτης Αθηναγόρας σχετικά με φαινόμενα αρνητών εντός της Εκκλησίας και πρόσθεσε ότι “χρειάζεται σωστή ενημέρωση ώστε να αντιληφθούμε πως όταν έχουμε μια δύσκολη κατάσταση, αφενός μεν την περνάμε όλοι ενωμένοι, αφετέρου δε υπάρχει μια συνεργασία ανάμεσα στους γιατρούς, στην Πολιτεία που αποφασίζει και, βεβαίως εφόσον μας ζητηθεί, και από την Εκκλησία”.

Ο Μητροπολίτης Χίου Μάρκος τόνισε: «Ο Θεός εχάρισε τα φάρμακα στους ανθρώπους και ο πιστός άνθρωπος δεν τα αποστρέφεται. Τα φάρμακα κατά τον λόγο αυτό της Αγίας Γραφής, είναι δώρο του Θεού στους ανθρώπους. Ο Θεός φωτίζει τους επιστήμονες, αφού «έδωκεν ανθρώποις επιστήμην ενδοξάζεσθαι εν τοις θαυμασίοις αυτού», ώστε να προσφέρουν τα φάρμακα για τις ασθένειες. Αυτή είναι η αγιογραφική θέση της Εκκλησίας μας».

Οι αρνητές

Στην εκκλησιαστική δικαιοσύνη παραπέμπονται να καθίσουν δύο μητροπολίτες, οι Κυθήρων Σεραφείμ και Αιτωλίας και Ακαρνανίας Κοσμάς, οι οποίοι δεν τήρησαν την ομόφωνη απόφαση της ΔΙΣ για μέτρα κατά τις Ακολουθίες του Πάσχα.

Οι Μητροπολίτες οι οποίοι κατηγορούνται για ηθική αυτουργία για απειθαρχία των πιστών σε σχέση προς τις υποδείξεις της Πολιτείας και της Εκκλησίας σε θέματα υγείας, κλήθηκαν στην Συνοδική Επιτροπή για όσα έγιναν το Πάσχα.

Η γνωμάτευση της Συνοδικής Επιτροπής επί των Δογματικών και Νομοκανονικών ζητημάτων, διαπιστώνει απειθαρχία προς τις αποφάσεις της Ιεράς Συνόδου των Μητροπολιτών Κυθήρων Σεραφείμ και Αιτωλίας και Ακαρνανίας Κοσμά, ιδιαίτερα αναφορικά με τα υγειονομικά μέτρα, που είχαν αποφασιστεί κατά την περίοδο του Πάσχα για αναχαίτιση της πανδημίας του κορωνοϊού.

Θυμίζουμε ότι το Πάσχα στις δύο μητροπόλεις δεν τηρήθηκε το ωράριο για έναρξη των Ιερών Λειτουργιών και δεν αποφεύχθησαν οι συνωστισμοί στους ναούς.

Ισμήνη Χαραλαμποπούλου – protothema.gr





Ετικέτες: ιεραρχίαΚΙΚΙΛΙΑΣΤΣΙΟΔΡΑΣ
Share98Tweet61ΑποστολήΑποστολή
Προηγούμενο άρθρο

Ο Πάπας στην Ελλάδα: Αντιδράσεις στην Ιεραρχία

Επόμενο άρθρο

Συνεδριάζει η ΔΙΣ – Οι εμβολιασμοί στο επίκεντρο

Σχετικά Άρθρα

ΠΑΡΜΕΝΙΩΝ 2025: Στις 11:00 πάγωσε η Ελλάδα για 60 δευτερόλεπτα – Ο συναγερμός αεροπορικής επίθεσης

από Newsroom
24/09/2025 | 19:45

ΠΑΡΜΕΝΙΩΝ: Η Ελλάδα εισέρχεται και φέτος στην πιο μεγάλη και απαιτητική στρατιωτική άσκηση, την ΤΑΜΣ «Παρμενίων 2025», η οποία θα...

«Ἄρατε Πύλας»: Ανοιχτές οι εκκλησίες της Παλιάς Πόλης Ξάνθης στις Ευρωπαϊκές Ημέρες Πολιτιστικής Κληρονομιάς 2025

από Newsroom
24/09/2025 | 17:30

Η Ξάνθη συμμετέχει και φέτος στις Ευρωπαϊκές Ημέρες Πολιτιστικής Κληρονομιάς με μια ξεχωριστή δράση που αναδεικνύει την εκκλησιαστική αρχιτεκτονική και...

Άφιξη στο Σύδνεϋ της Πατριαρχικής Αντιπροσωπείας και των υψηλών προσκεκλημένων στη Β’ Παναυστραλιανή Ιερατική Σύναξη

από Newsroom
24/09/2025 | 16:00

ΣΥΔΝΕΥ: Την Τετάρτη, 24 Σεπτεμβρίου, νωρίς το πρωί, αφίχθησαν στο αεροδρόμιο του Σύδνεϋ τα μέλη της Πατριαρχικής Αντιπροσωπείας και οι...

 

Ορθοδοξία : Όλα τα ΝΕΑ για τις μητροπόλεις

Επικαιρότητα ΕΔΩ

Εορτολόγιο : Γιορτή σήμερα – Όλες οι γιορτές

Όλες οι προσευχές : Προσευχή

Ακολουθήστε τις ειδήσεις του ΒΗΜΑΤΟΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ  στο Google News

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις και τα εκκλησιαστικά ΝΕΑ από το vimaorthodoxias.gr

Γίνε Μέλος της Ομάδας μας

  • 149.6k Fans
  • 7.4k Followers
  • 138k Subscribers
  • 2k Subscribers

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

ΕΟΡΤΟΛΟΓΙΟ -ΓΙΟΡΤΗ ΣΗΜΕΡΑ

23 Σεπτεμβρίου – Γιορτή σήμερα: Η Σύλληψη του Αγίου Ιωάννου του Προδρόμου

από Newsroom
23 Σεπτεμβρίου, 2025

Γιορτή σήμερα: Τη Σύλληψη του Αγίου Ιωάννου του Προδρόμου τιμά σήμερα, 23 Σεπτεμβρίου, η Εκκλησία μας. Έτσι προφήτευσε ο προφήτης Ησαΐας...

Περισσότερα
1

Αμπαρωμένο και στη γιορτή του το μοναστήρι του Μεσοποτάμου!

22 Μαΐου, 2013

Προσευχή στην Παναγία Γιάτρισσα εις πάσαν ασθένεια- ΘΑΥΜΑΤΟΥΡΓΗ!

2 Ιουλίου, 2020

ΚΑΤΟΥΝΑΚΙΑ

3 Μαΐου, 2010

ΣΠΗΛΑΙΑ ΑΘΩΝΑ

7 Μαΐου, 2010

Άγιοι Ανάργυροι: Η Θαυματουργή Προσευχή υπέρ υγείας των Αγίων Αναργύρων

1 Νοεμβρίου, 2024

Στις σιωπές μας απαντά η Παναγία

22 Σεπτεμβρίου, 2025

Δευσμέυτηκαν 1,5 εκατ. ευρώ για τη Μονή Αγίας Τριάδας Τζαγκαρόλων – Στο στόχαστρο επίσκοπος και ξενοδόχοι

24 Σεπτεμβρίου, 2025

Εορτή της Αγίας Θέκλας της Ισαποστόλου

24 Σεπτεμβρίου, 2025

Ο νέος Αρχιεπίσκοπος Σινά Συμεών στον Ιερώνυμο: «Ευχαριστούμε για τη στήριξη»- Τι είπε ο Αθηνών 

23 Σεπτεμβρίου, 2025

Δημοφιλείς Κατηγορίες

  • ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟ
  • ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΙΣ
  • ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΑ
  • ΕΙΔΗΣΕΙΣ-ΕΛΛΑΔΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ-ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ
  • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ-ΑΓΙΟΡΕΙΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
  • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ
  • Προσευχές
  • ΘΑΥΜΑΤΑ
  • θΕΟΛΟΓΙΚΑ ΚΑΙ ΔΙΔΑΚΤΙΚΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Πρόσφατα άρθρα

  • Η Γενική Πρόξενος της Αλβανίας επισκέφθηκε τον Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης
  • Το Ευαγγέλιο της Πέμπτης 25 Σεπτεμβρίου 2025 – Οσία Ευφροσύνη
  • Διήμερη επίσκεψη του Μητροπολίτη Σάμου στην Ικαρία
  • Αγιασμός για το νέο εκκλησιαστικό έτος στο Πνευματικό Κέντρο «Ο ΑΓΙΟΣ ΦΩΤΙΟΣ» της Ι.Μ. Κίτρους
  • ΠΑΡΜΕΝΙΩΝ 2025: Στις 11:00 πάγωσε η Ελλάδα για 60 δευτερόλεπτα – Ο συναγερμός αεροπορικής επίθεσης
  • Η Γραμματέας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Θεσσαλίας–Στερεάς Ελλάδας στον Μητροπολίτη Φθιώτιδος
  • Διαφήμιση
  • Ποιοι Είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι Χρήσης – Πνευματικά Δικαιώματα

© 2020 vimaorthodoxias.gr - Αριθμός μέλους - Μητρώο online media: 12528
Υπουργείο Ψηφιακής πολιτικής, τηλεπικοινωνιών και ενημέρωσης - Γενική γραμματεία ενημέρωσης και επικοινωνίας .

  • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
  • ΜΟΝΕΣ ΑΓ. ΟΡΟΥΣ
    • Μονη Μεγιστης Λαυρας
    • Μονη Ξηροποταμου
    • Μονη Χιλανδαριου
    • Μονη Κουτλουμουσιου
    • Μονη Ζωγραφου
    • Μονη Καρακαλου
    • Μονη Σιμωνος Πετρας
    • Μονη Αγιου Παυλου
    • Μονη Ξενοφωντος
    • Μονη Εσφιγμενου
    • Μεγιστη Μονη Βατοπαιδιου
    • Μονη Ιβηρων
    • Μονη Διονυσιου
    • Μονη Παντοκρατορος
    • Μονη Δοχειαριου
    • Μονη Φιλοθεου
    • Μονη Αγιου Παντελεημονος
    • Μονη Σταυρονικητα
    • Μονη Γρηγοριου
    • Μονη Κοσταμονιτου
  • ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΑ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΕΛΛΑΔΟΣ
  • ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΙΣ
  • ΠΡΟΣΕΥΧΗ
    • ΠΡΟΣΕΥΧΗ ΣΤΗ ΠΑΝΑΓΙΑ
    • ΠΡΟΣΕΥΧΗ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΟΡΟΥΣ
    • ΕΥΧΗ ΓΙΑ ΒΑΣΚΑΝΙΑ
    • Προσευχη στον Χριστο
    • ΠΡΟΣΕΥΧΗ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΑΓΙΟ ΘΕΟ
    • ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΕΥΧΕΣ
  • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ
    • ΒΗΜΑ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ PLUS
    • ORTHODOX NEWS – FAITH
    • Ασκητές Αγίου όρους
      • Η ΕΡΗΜΟΣ
      • ΚΑΤΟΥΝΑΚΙΑ
      • Σκητες
    • ΑΓΙΟΡΕΙΤΙΚΗ ΖΩΗ
    • Καρυες Αγιου ορους
    • ΑΘΩΝΙΑΔΑ ΑΚΑΔΗΜΙΑ
    • ΣΠΗΛΑΙΑ ΑΘΩΝΑ
    • ΔΙΔΑΧΕΣ
      • ΑΓΙΟΣ ΠΑΙΣΙΟΣ – ΔΙΔΑΧΕΣ
      • ΔΙΔΑΧΕΣ ΓΕΡΟΝΤΑ ΠΟΡΦΥΡΙΟΥ
      • ΔΙΔΑΧΕΣ ΓΕΡΟΝΤΟΣ ΙΩΣΗΦ
      • Συγχρονοι Γεροντες
      • Άγ. Εφραίμ του Συρου
      • Άγ. Σιλουανου του Αθωνιτη
      • Προφητείες Αγ. Κοσμα του Αιτωλου
      • Διδαχες Αγία Μαρτωνα
      • Οσιου Σεραφειμ του Σαρωφ
    • Χάρτης Αγίου Όρους
    • ΕΙΔΗΣΕΙΣ-ΕΛΛΑΔΑ
    • ΕΙΠΑΝ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΔΙΕΘΝΗ-ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΥΓΕΙΑ
    • ΒΑΤΙΚΑΝΟ
    • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
    • ΘΡ.ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
    • ΘΕΟΛΟΓΙΚΟΣ ΛΟΓΟΣ
    • ΠΟΝΤΙΑΚΟΣ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ

© 2020 vimaorthodoxias.gr - Αριθμός μέλους - Μητρώο online media: 12528
Υπουργείο Ψηφιακής πολιτικής, τηλεπικοινωνιών και ενημέρωσης - Γενική γραμματεία ενημέρωσης και επικοινωνίας .

Login to your account below

Forgotten Password?

Fill the forms bellow to register

All fields are required. Log In

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
Translate »

Add New Playlist