• Διαφήμιση
  • Επικοινωνία
  • Όροι Χρήσης – Πνευματικά Δικαιώματα
TV
Radio
Πέμπτη, 19 Ιουνίου, 2025
6 °c
Athens
12 ° Fri
12 ° Sat
12 ° Sun
11 ° Mon
ΒΗΜΑ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ
  • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
  • ΜΟΝΕΣ ΑΓ. ΟΡΟΥΣ
    • Μονη Μεγιστης Λαυρας
    • Μονη Ξηροποταμου
    • Μονη Χιλανδαριου
    • Μονη Κουτλουμουσιου
    • Μονη Ζωγραφου
    • Μονη Καρακαλου
    • Μονη Σιμωνος Πετρας
    • Μονη Αγιου Παυλου
    • Μονη Ξενοφωντος
    • Μονη Εσφιγμενου
    • Μεγιστη Μονη Βατοπαιδιου
    • Μονη Ιβηρων
    • Μονη Διονυσιου
    • Μονη Παντοκρατορος
    • Μονη Δοχειαριου
    • Μονη Φιλοθεου
    • Μονη Αγιου Παντελεημονος
    • Μονη Σταυρονικητα
    • Μονη Γρηγοριου
    • Μονη Κοσταμονιτου
  • ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΑ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΕΛΛΑΔΟΣ
  • ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΙΣ
  • ΠΡΟΣΕΥΧΗ
    • ΠΡΟΣΕΥΧΗ ΣΤΗ ΠΑΝΑΓΙΑ
    • ΠΡΟΣΕΥΧΗ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΟΡΟΥΣ
    • ΕΥΧΗ ΓΙΑ ΒΑΣΚΑΝΙΑ
    • Προσευχη στον Χριστο
    • ΠΡΟΣΕΥΧΗ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΑΓΙΟ ΘΕΟ
    • ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΕΥΧΕΣ
  • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ
    • ΒΗΜΑ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ PLUS
    • ORTHODOX NEWS – FAITH
    • Ασκητές Αγίου όρους
      • Η ΕΡΗΜΟΣ
      • ΚΑΤΟΥΝΑΚΙΑ
      • Σκητες
    • ΑΓΙΟΡΕΙΤΙΚΗ ΖΩΗ
    • Καρυες Αγιου ορους
    • ΑΘΩΝΙΑΔΑ ΑΚΑΔΗΜΙΑ
    • ΣΠΗΛΑΙΑ ΑΘΩΝΑ
    • ΔΙΔΑΧΕΣ
      • ΑΓΙΟΣ ΠΑΙΣΙΟΣ – ΔΙΔΑΧΕΣ
      • ΔΙΔΑΧΕΣ ΓΕΡΟΝΤΑ ΠΟΡΦΥΡΙΟΥ
      • ΔΙΔΑΧΕΣ ΓΕΡΟΝΤΟΣ ΙΩΣΗΦ
      • Συγχρονοι Γεροντες
        • Γεροντας Παϊσιος
        • Η ζωη του Γεροντα
        • Γεροντας Πορφυριος
        • Γερων Σωφρονιος
        • Πατηρ Ιακωβος Τσαλικης
      • Άγ. Εφραίμ του Συρου
      • Άγ. Σιλουανου του Αθωνιτη
      • Προφητείες Αγ. Κοσμα του Αιτωλου
      • Διδαχες Αγία Μαρτωνα
      • Οσιου Σεραφειμ του Σαρωφ
    • Χάρτης Αγίου Όρους
    • ΕΙΔΗΣΕΙΣ-ΕΛΛΑΔΑ
    • ΕΙΠΑΝ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΔΙΕΘΝΗ-ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΥΓΕΙΑ
    • ΒΑΤΙΚΑΝΟ
    • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
    • ΘΡ.ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
    • ΘΕΟΛΟΓΙΚΟΣ ΛΟΓΟΣ
    • ΠΟΝΤΙΑΚΟΣ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ
  • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
  • ΜΟΝΕΣ ΑΓ. ΟΡΟΥΣ
    • Μονη Μεγιστης Λαυρας
    • Μονη Ξηροποταμου
    • Μονη Χιλανδαριου
    • Μονη Κουτλουμουσιου
    • Μονη Ζωγραφου
    • Μονη Καρακαλου
    • Μονη Σιμωνος Πετρας
    • Μονη Αγιου Παυλου
    • Μονη Ξενοφωντος
    • Μονη Εσφιγμενου
    • Μεγιστη Μονη Βατοπαιδιου
    • Μονη Ιβηρων
    • Μονη Διονυσιου
    • Μονη Παντοκρατορος
    • Μονη Δοχειαριου
    • Μονη Φιλοθεου
    • Μονη Αγιου Παντελεημονος
    • Μονη Σταυρονικητα
    • Μονη Γρηγοριου
    • Μονη Κοσταμονιτου
  • ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΑ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΕΛΛΑΔΟΣ
  • ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΙΣ
  • ΠΡΟΣΕΥΧΗ
    • ΠΡΟΣΕΥΧΗ ΣΤΗ ΠΑΝΑΓΙΑ
    • ΠΡΟΣΕΥΧΗ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΟΡΟΥΣ
    • ΕΥΧΗ ΓΙΑ ΒΑΣΚΑΝΙΑ
    • Προσευχη στον Χριστο
    • ΠΡΟΣΕΥΧΗ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΑΓΙΟ ΘΕΟ
    • ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΕΥΧΕΣ
  • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ
    • ΒΗΜΑ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ PLUS
    • ORTHODOX NEWS – FAITH
    • Ασκητές Αγίου όρους
      • Η ΕΡΗΜΟΣ
      • ΚΑΤΟΥΝΑΚΙΑ
      • Σκητες
    • ΑΓΙΟΡΕΙΤΙΚΗ ΖΩΗ
    • Καρυες Αγιου ορους
    • ΑΘΩΝΙΑΔΑ ΑΚΑΔΗΜΙΑ
    • ΣΠΗΛΑΙΑ ΑΘΩΝΑ
    • ΔΙΔΑΧΕΣ
      • ΑΓΙΟΣ ΠΑΙΣΙΟΣ – ΔΙΔΑΧΕΣ
      • ΔΙΔΑΧΕΣ ΓΕΡΟΝΤΑ ΠΟΡΦΥΡΙΟΥ
      • ΔΙΔΑΧΕΣ ΓΕΡΟΝΤΟΣ ΙΩΣΗΦ
      • Συγχρονοι Γεροντες
        • Γεροντας Παϊσιος
        • Η ζωη του Γεροντα
        • Γεροντας Πορφυριος
        • Γερων Σωφρονιος
        • Πατηρ Ιακωβος Τσαλικης
      • Άγ. Εφραίμ του Συρου
      • Άγ. Σιλουανου του Αθωνιτη
      • Προφητείες Αγ. Κοσμα του Αιτωλου
      • Διδαχες Αγία Μαρτωνα
      • Οσιου Σεραφειμ του Σαρωφ
    • Χάρτης Αγίου Όρους
    • ΕΙΔΗΣΕΙΣ-ΕΛΛΑΔΑ
    • ΕΙΠΑΝ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΔΙΕΘΝΗ-ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΥΓΕΙΑ
    • ΒΑΤΙΚΑΝΟ
    • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
    • ΘΡ.ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
    • ΘΕΟΛΟΓΙΚΟΣ ΛΟΓΟΣ
    • ΠΟΝΤΙΑΚΟΣ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ
ΒΗΜΑ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ

Είναι Χριστιανοί οι “Μάρτυρες του Ιεχωβά”;

Newsroom από Newsroom
31/10/2013 | 17:26
σε θΕΟΛΟΓΙΚΑ ΚΑΙ ΔΙΔΑΚΤΙΚΑ
alt
165
SHARES
611
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Αντιαιρετικό φυλλάδιο της Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς
Ποιοι είναι οι «Μάρτυρες του Ιεχωβά»
      Ορισμένοι τους τοποθετούν ως μια αίρεση  στον ευρύτερο προτεσταντικό χώρο. Δεν πρόκειται όμως για «καθαρή» θρησκεία, αλλά για μια πολυεθνική εμπορική μετοχική εταιρεία, με τον τίτλο: «ΒΙΒΛΙΚΗ ΚΑΙ ΦΥΛΛΑΔΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΣΚΟΠΙΑ», η οποία εδρεύει και δραστηριοποιείται στο Μπρούκλιν των Η.Π.Α., με παραρτήματα σε όλο τον κόσμο. Ξεκίνησε τις εργασίες της το 1884 και ιδρυτής της υπήρξε ο Κάρολος Ρώσελ.


Από τότε και ως τα σήμερα εκδίδει τα περιοδικά «ΣΚΟΠΙΑ» και «ΞΥΠΝΑ», με τα οποία διαδίδει σε όλο τον κόσμο τις χονδροκομμένες πλάνες της, συνοψίζοντας όλες τις αντιχριστιανικές αιρετικές διδασκαλίες του παρελθόντος.  Σύμφωνα με την οργάνωση, η τυφλή πίστη στις δοξασίες της και η προώθηση των εκδοτικών προϊόντων της, είναι η «αληθινή λατρεία του Ιεχωβά»! Ονομάζονται «Μάρτυρες του Ιεχωβά» και «Χιλιαστές», από τη δοξασία τους της δήθεν «χιλιετούς βασιλείας του Χριστού στη γη». Στην αρχή ονομάζονταν «Σπουδαστές των Γραφών». 

       Σύμφωνα με τις αρχές της εταιρείας, ο Ιεχωβά διαμηνύει το θέλημά του στους ανθρώπους μέσω αυτής. Κατά συνέπεια άρνηση των δοξασιών της εταιρείας σημαίνει γι’ αυτούς άρνηση του θελήματος του Θεού. Δεν εξηγούν, όμως, αν οι ριζικές αναθεωρήσεις κατά καιρούς των δοξασιών της και οι παταγωδώς διαψευσμένες ψευδοπροφητείες της, εντάσσονται στο θέλημα του Θεού! Έχουν ορίσει πάμπολλες συγκεκριμένες χρονολογίες ότι θα ερχόταν το τέλος του κόσμου, και η «έναρξη της εγκόσμιας βασιλείας του Χριστού» και διαψεύστηκαν οικτρά.

Για να δικαιολογηθούν πρόβαλλαν κατά καιρούς ορισμένες αφελείς δικαιολογίες. Χαρακτηριστική είναι η δικαιολογία τους, πως το 1914 έγινε «αοράτως» η Δευτέρα Παρουσία», κακοποιώντας φρικτά την αγία Γραφή, η οποία μας βεβαιώνει, σε πάμπολλα σημεία της, ότι το φοβερό εκείνο γεγονός θα είναι ορατό από όλη την ανθρωπότητα και θα συνταράξει ολόκληρη τη δημιουργία!

      Όπως αλλάζουν κατά καιρούς τις δοξασίες τους, αλλάζουν και ονόματα, για την εξαπάτηση των αφελών. Τελευταία θέλουν να ονομάζονται «Χριστιανοί», παρ’ όλο που στο παρελθόν θεωρούσαν «το όνομα Χριστιανός δυσώδες» (Σκοπιά, 1962,σ.143)! Το υπερτιμημένο όμως όνομα του Χριστού το φέρουν όσοι πιστεύουν στη Θεότητά Του και όχι όσοι την αρνούνται, διότι αυτοί θεωρούνται από την αγία Γραφή «αρνητές του Χριστού, αντίχριστοι» ( Α΄Ιωάν.5,20.Β΄Ιωάν.9)!

      Όχι μόνο με μπορούν να χαρακτηρίζονται, πολλώ δε μάλλον να ονομάζονται Χριστιανοί, αλλά μάλλον αλλά ομοιάζουν περισσότερο με τους μουσουλμάνους. Μια προσεκτική μελέτη των δοξασιών τους αποδεικνύει ότι οι περί Θεού, Ιησού Χριστού και Αγίου Πνεύματος διδασκαλίες τους σχεδόν ταυτόσημες. Το ίδιο ταυτόσημες είναι και οι περί «σωτηρίας» (υποταγή στο θέλημα του Θεού), οι περί ο υλικού παραδείσου, κλπ. Κατά συνέπεια θα ήταν ορθότερο να ονομάζονται «Μουσουλμάνοι Μάρτυρες του Ιεχωβά», έχοντας περισσότερη συγγένεια οι δοξασίες τους! 

     Πρόκειται επίσης για άκρως ρατσιστική οργάνωση, διότι διαχωρίζει τα μέλη της στο «Κυβερνόν Σώμα», από στον «πολύ όχλο», τους «δούλους της Βασιλείας», δηλαδή τους οπαδούς τους. Για μεν τους πρώτους «προορίζει» την «ουράνια διακυβέρνηση», για δε τους δεύτερους την «αιώνια εγκατοίκηση στη γη», την οποία θα «αποκτήσουν» με την τυφλή και άκριτη υποταγή στους πρώτους! Στα περιοδικά τους αναφέρουν πως όσοι δεν είναι υποταγμένοι στο θέλημα της εταιρείας, δεν είναι «Μάρτυρες του Ιεχωβά», «σύντομα» θα γίνει ο Αρμαγεδδών, θα σφαχτούν και θα πλύνουν τα πόδια τους εκείνοι στο αίμα των μη Χιλιαστών (Σκοπιά, 1968,σ.83)! Αυτή η προσδοκία τους είναι ένα μικρό δείγμα του μίσους που κρύβουν στην ψυχή τους για τους μη οπαδούς της εταιρείας, και μια απόδειξη του προσωπείου της «αγάπης», που «φορούν» όταν κάνουν προσηλυτισμό! 
       Συνοψίζοντας, δεν πρόκειται για θρησκεία, αλλά για εμπορική εταιρεία, η οποία εμπορεύεται έντυπα της δικής της εμπνεύσεως. Οι δε οπαδοί της πρέπει να θεωρηθούν άμισθοι υπάλληλοι της εταιρείας! Για να μπορεί να τους ελέγχει, ασκεί ισχυρότατο και μεθοδευμένο ψυχολογικό εξαναγκασμό, με το ψευτοδίλημμα: μένοντας στην εταιρεία και δουλεύοντας γι’ αυτήν σώζεσαι, κατά την «καταστροφή του Αρμαγεδδώνα»,  φεύγοντας από αυτή χάνεσαι!
Τι διδάσκουν οι «Μάρτυρες του Ιεχωβά»

      Έχουν απορρίψει ολόκληρο το χριστιανικό οικοδόμημα και έχουν υιοθετήσει όλες τις αιρέσεις, που καταδίκασε στο διάβα των αιώνων η Εκκλησία μας. Ιδού μερικές από τις πλάνες τους:
Αρνούνται με βδελυγμία το δόγμα της Αγίας Τριάδος, το οποίο χαρακτηρίζουν ως τη «χειρότερη σατανική πλάνη»! Θεός είναι μόνο ο Πατέρας, τον οποίο ονομάζουν Ιεχωβά (αναβίωση αιρέσεων: μοναρχιανισμού, αρειανισμού, νεστοριανισμού, Ισλάμ, Ιουδαϊσμός, κλπ).

Αρνούνται τη χιλιοβεβαιωμένη από την Αγία Γραφή θεότητα του Χριστού μας. Τον χαρακτηρίζουν ως το «πρώτο κτίσμα του Θεού», «αδελφό των αγγέλων» και αυτού ακόμα του Σατανά! Γεννήθηκε και έζησε ως άνθρωπος. Πέθανε και εκμηδενίστηκε στον τάφο και στη θέση του ο Θεός «ανέστησε κάποιο πνευματικό ον», το οποίο ταυτίζεται με τον αρχάγγελο Μιχαήλ! Ευνόητη είναι η πλάνη τους αυτή να δείχνει τον «αντίχριστο» (Α΄Ιωάν.2,18) (αναβίωση αιρέσεων: αρειανισμού, νεστοριανισμού, μονοφυσιτισμού, Ισλάμ, Ιουδαϊσμός, κλπ)!

Αρνούνται τη θεότητα του Παναγίου Πνεύματος, καθώς και την προσωπική Του υπόσταση, θεωρώντας Το ως «απρόσωπη δύναμη του Θεού» (αναβίωση αιρέσεων: πνευματομάχων, αρειανών, Ισλαμισμός, Ιουδαϊσμός, κλπ)!
Αρνούνται τη φύση της Εκκλησίας και τη δυνατότητα να γίνουν μέλη Της όλοι οι άνθρωποι, παρά μόνο οι «144.000 κεχρισμένοι»! Τη θέση της επί γης Εκκλησίας πήρε γι’ αυτούς η εμπορική εταιρεία Σκοπιά, στην οποία οφείλουν να ενταχθούν οι «δούλοι της βασιλείας» (καινοφανής παράξενη δοξασία)!

Αρνούνται την αθανασία της ψυχής και ως συνέπεια την κόλαση των αμαρτωλών. Με το θάνατο οι άνθρωποι εκμηδενίζονται όπως τα ζώα, (αναβίωση αίρεσης των θνητοψυχητών)!
Αρνούνται να τιμήσουν την Παναγία ως Θεοτόκο, αφού ο Χριστός δεν ήταν Θεός, και ως Αειπάρθενο (αναβίωση αίρεσης των Παυλικιανών, Καθαρών, Βογομίλων, κλπ)!

Αρνούνται να τιμήσουν τους αγίους και την πρεσβεία τους στο Θεό. Αρνούνται την τιμή των ιερών λειψάνων, Ιερών Εικόνων κλπ ως δήθεν ειδωλολατρία (ακολουθούν τους αιρετικούς προτεστάντες).
Υβρίζουν τον Τίμιο Σταυρό και φρίττουν στη θέα του, παρ’ όλο που το περιοδικό «Σκοπιά» τον είχε ως έμβλημά του μέχρι το 1931, θεωρώντας το ως όργανο εγκλήματος!
Πώς να αντιδρούμε

      Είναι γνωστό σε όλους πως ασκούν οι οπαδοί της εταιρείας πιεστικό προσηλυτισμό. Χρησιμοποιούν μερικά εδάφια από την Αγία Γραφή, προκειμένου να στηρίξουν τις δοξασίες της εταιρείας και να εντυπωσιάσουν τους αφελείς. Είναι υπαρκτός ο κίνδυνος να παρασυρθεί όποιος δε γνωρίζει καλά την Αγία Γραφή και την ορθόδοξη διδασκαλία. Επίσης υπάρχει το ενδεχόμενο σε συνομιλία μαζί τους, δική μας αδυναμία να μεταφραστεί σε αδυναμία της Εκκλησίας μας να δώσει πειστική απάντηση στις κακοδοξίες της οργάνωσης και να σπρώξει βαθύτερα στην πλάνη τους πλανεμένους συνομιλητές του.

Γι’ αυτό είναι απαραίτητο όσοι δεν έχουμε την απαραίτητη κατάρτιση και ενημέρωση για τις κακοδοξίες της να τους δηλώνουμε με ευγένεια ότι δεν επιθυμούμε καμιά συνομιλία μαζί τους και επίσκεψη. Το μόνο που μπορούμε να τους βεβαιώσουμε είναι η πίστη μας και η εμπιστοσύνη μας στην Ορθόδοξη Εκκλησία, η Οποία είναι η μόνη που έχει ιστορική συνέχεια δύο χιλιάδων ετών ως τα σήμερα. Επίσης μπορούμε να τους πούμε ότι εμείς μελετούμε την Αγία Γραφή, της οποίας συγκρότησε τον κανόνα και τη διατήρησε απαραχάρακτη δύο χιλιάδες χρόνια η Εκκλησία. Αυτή την οποία υβρίζουν οι χιλιαστές ως «πόρνη Βαβυλώνα». Μέσα στην Εκκλησία βρήκαν την Αγία Γραφή οι χιλιαστές χίλια εννιακόσια χρόνια μετά για να την κακοποιήσουν, με τις δικές τους κακόβουλες μεταφράσεις και παραποιήσεις! Οποιαδήποτε άσχημη συμπεριφορά από μέρους μας προς τους χιλιαστές και προς όλους τους αιρετικούς, είναι όχι μόνο ανεπίτρεπτη από το ορθόδοξο ήθος μας, αλλά επιτείνει τον φανατισμό των αιρετικών και το ζήλο τους, διότι τους καθιστά «μάρτυρες» της δράσης τους!
Ποιο είναι το χρέος μας

       Ως συνειδητοί ορθόδοξοι πιστοί έχουμε χρέος να αγαπάμε όλους τους ανθρώπους, επομένως και τους αιρετικούς. Να δείχνουμε έμπρακτα την αγάπη μας και προς τους πλανεμένους αδελφούς μας και να τους θεωρούμε ως θύματα του διαβόλου. Οι Πατέρες της Εκκλησίας μας, μας συμβουλεύουν να αγαπάμε τους πλανεμένους και να μισούμε την πλάνη, η οποία είναι  του διαβόλου, για να αποσπάσει από την Εκκλησία του Χριστού τα πρόσωπα και να τους στερήσει τη σωτηρία. Η αγάπη μας προς τους αιρετικούς δε σημαίνει ότι μας υποχρεώνει αν κάνουμε έκπτωση στην πίστη μας.

       Δεν πρέπει να ξεχνάμε πως η Ορθόδοξη Εκκλησία μας είναι η Μία Εκκλησία που ίδρυσε ο Χριστός. Έχει ιστορία και ζωή 2000 ετών και είναι Εκείνη για την οποία υποσχέθηκε και διαβεβαίωσε ο Κύριος ότι «Πύλαι άδου ου κατισχύσουσιν αυτής» (Ματθ16,18). Δεν σφάλει, διότι το Πανάγιο Πνεύμα που υπάρχει σ’ Αυτή Την οδηγεί» εις πάσαν την αλήθειαν» (Ιωάν,16,13). Δεν κηλιδώνεται από τίποτε και από κανέναν διότι είναι το ίδιο το Σώμα του Χριστού, εφόσον «ὁ Χριστὸςἠγάπησε τὴν ἐκκλησίαν καὶ ἑαυτὸν παρέδωκεν ὑπὲρ αὐτῆς, ἵνα αὐτὴν ἁγιάσῃ καθαρίσας τῷ λουτρῷ τοῦ ὕδατος ἐν ρήματι, ἵνα παραστήσῃαὐτὴν ἑαυτῷ ἔνδοξον τὴν ἐκκλησίαν, μὴ ἔχουσαν σπίλον ἢ ρυτίδα ἤτι τῶν τοιούτων, ἀλλ’ ἵνα ᾖ ἁγία καὶ ἄμωμος» (Εφ.5,25-27). Κατά συνέπεια η προσπάθεια των χιλιαστών μετά από 1900 χρόνια να συκοφαντήσουν την Εκκλησία του Χριστού ως «πόρνη Βαβυλώνα» και να την αντικαταστήσουν με μια την εμπορική εταιρεία, αποτελεί φρικτή ύβρη κατά του Ιδίου του Χριστού, ο Οποίος, κατ’ αυτούς, αθέτησε τους λόγους Του, άφησε την Εκκλησία Του να γίνει «πόρνη» και «βύθισε» τον κόσμο στο σκοτάδι, μέχρι που ο αρχηγός της αίρεσης «έφερε» ξανά το «ζωηρότερο φως», μέσω της επιχείρησής του! Δεν υπάρχει φρικτότερη ύβρη κατά του Χριστού και της Εκκλησίας Του, η αντικατάστασή Της από το διοικητικό συμβούλιο μια εμπορικής εταιρείας!
     

  Καλούμε τέλος τους αδελφούς μας πλανεμένους – οπαδούς της οργάνωσης να μην αρκούνται στις ψευδόχριστες δοξασίες της και να ψάξουν και αλλού να βρουν την αλήθεια. Να συνειδητοποιήσουν ότι ενδεχομένως οι ψευδόχριστοι και ψευδοπροφήτες της οργάνωσης να είναι οι πλάνοι των εσχάτων καιρών «για να πλανήσουν ει δυνατόν και τους εκλεκτούς» (Ματθ.24,24). Η Εκκλησία μας τους περιμένει με αδημονία για να τους βοηθήσει να ξαναβρούν την αληθινή Πίστη, που παρέδωσε ο Κύριος «εφ΄άπαξ» (Ιουδ.3), διότι Μόνη Αυτή είναι ο «στύλος και το εδραίωμα της αληθείας» (Α΄Τιμ.3,15). 





Share66Tweet41ΑποστολήΑποστολή
Προηγούμενο άρθρο

Αυτή είναι η καινούργια εκκλησία του Αγίου Νικολάου στη Νέα Υόρκη

Επόμενο άρθρο

Ο Μέγας συμπονετικός!

Σχετικά Άρθρα

Η Εκκλησία δεν είναι μόνον μία, αλλά και μοναδική!

από Newsroom
18/06/2025 | 09:00

ΑΓΙΟΣ ΙΟΥΣΤΙΝΟΣ ΠΟΠΟΒΙΤΣ: «Η Εκκλησία δεν είναι μόνον μία, αλλά και μοναδική. Εν τώ Κυρίω Ιησού δεν είναι δυνατόν να...

Άγιος Εφραίμ Κατουνακιώτης: Μην παραβλέπεις τη συνείδηση σου!

από Newsroom
16/06/2025 | 22:30

ΑΓΙΟΣ ΕΦΡΑΙΜ ΚΑΤΟΥΝΑΚΙΩΤΗΣ: Μην παραβλέπεις τη συνείδηση σου! Να ζητάμε να μας συγχωρέσει ο αδερφός μας. Άνθρωποι είμαστε και σφάλματα...

Άγιος Παΐσιος: Μόλις σβήσει η οικογένεια, θα σβήσει ο κόσμος

από Newsroom
16/06/2025 | 09:00

Άγιος Παΐσιος ο Αγιορείτης: Μόλις σβήσει η οικογένεια, θα σβήσει ο κόσμος. Όταν χαλάσει η οικογένεια, θα χαλάσει και ο...

 

Ορθοδοξία : Όλα τα ΝΕΑ για τις μητροπόλεις

Επικαιρότητα ΕΔΩ

Εορτολόγιο : Γιορτή σήμερα – Όλες οι γιορτές

Όλες οι προσευχές : Προσευχή

Ακολουθήστε τις ειδήσεις του ΒΗΜΑΤΟΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ  στο Google News

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις και τα εκκλησιαστικά ΝΕΑ από το vimaorthodoxias.gr

Γίνε Μέλος της Ομάδας μας

  • 149.6k Fans
  • 7.4k Followers
  • 136k Subscribers
  • 2k Subscribers

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

ΕΟΡΤΟΛΟΓΙΟ -ΓΙΟΡΤΗ ΣΗΜΕΡΑ

19 Ιουνίου – Γιορτή σήμερα: Άγιος Ιούδας ο Απόστολος

από Newsroom
19 Ιουνίου, 2025

Γιορτή σήμερα: Τη μνήμη του Αγίου και Αποστόλου Ιούδα τιμά σήμερα, 19 Ιουνίου, η Εκκλησία μας. Τα βιογραφικά στοιχεία του Αγίου...

Περισσότερα

7 φορές την ημέρα επί 9 ημέρες – Η ΘΑΥΜΑΤΟΥΡΓΗ ΠΡΟΣΕΥΧΗ: ΑΓΙΟΣ ΙΟΥΔΑΣ ΘΑΔΔΑΙΟΣ

21 Αυγούστου, 2024

7 Σημεία προειδοποίησης για τα Έσχατα – Πνευματικός «σεισμός» σε Εκκλησία και Κοινωνία, όπως αποκαλύπτουν σοφοί γέροντες στο vimaorthodoxias.gr

18 Ιουνίου, 2025

Νέος Αρχιεπίσκοπος Αλβανίας: Συνεχιστής του Αναστασίου ή νέα σελίδα; – Τι είπαν με Βαρθολομαίο στο Φανάρι και τα ανοιχτά μέτωπα στα Βαλκάνια

18 Ιουνίου, 2025

Προσωπικός Αριθμός και Εκκλησία: 7 λόγοι για τους οποίους ο Μητροπολίτης Κερκύρας ζητά σύγκληση της Ιεραρχίας

18 Ιουνίου, 2025

Προσευχή στην Παναγία Γιάτρισσα εις πάσαν ασθένεια- ΘΑΥΜΑΤΟΥΡΓΗ!

2 Ιουλίου, 2020

Προσευχή στον Άγιο Ιούδα τον Θαδδαίο για όσους αντιμετωπίζουν δυσκολίες!

26 Αυγούστου, 2021

Προσευχή για ύπνο (Αγίου Εφραίμ του Σύρου)

4 Ιανουαρίου, 2021

Προσευχή για Υγεία

14 Ιανουαρίου, 2021

Άγιοι Ανάργυροι: Η Θαυματουργή Προσευχή υπέρ υγείας των Αγίων Αναργύρων

1 Νοεμβρίου, 2024

Δημοφιλείς Κατηγορίες

  • ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟ
  • ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΙΣ
  • ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΑ
  • ΕΙΔΗΣΕΙΣ-ΕΛΛΑΔΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ-ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ
  • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ-ΑΓΙΟΡΕΙΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
  • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ
  • Προσευχές
  • ΘΑΥΜΑΤΑ
  • θΕΟΛΟΓΙΚΑ ΚΑΙ ΔΙΔΑΚΤΙΚΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Δημοφιλείς Κατηγορίες

  • ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟ
  • ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΙΣ
  • ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΑ
  • ΕΙΔΗΣΕΙΣ-ΕΛΛΑΔΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ-ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ
  • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ-ΑΓΙΟΡΕΙΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
  • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ
  • Προσευχές
  • ΘΑΥΜΑΤΑ
  • θΕΟΛΟΓΙΚΑ ΚΑΙ ΔΙΔΑΚΤΙΚΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Πρόσφατα άρθρα

  • Αναδρομικά συντάξεων αποστράτων – Τι πρέπει να περιμένουν οι δικαιούχοι το καλοκαίρι του 2025
  • Ισχυρό μήνυμα από Λάρισα: Ο Αρχηγός ΓΕΣ στον Μητροπολίτη – Η Εκκλησία και ο Στρατός ως πυλώνες σταθερότητας
  • Επίσκεψη της Εθνικής ομάδας Τεχνικής Κολύμβησης στη Μητρόπολη Χίου
  • Μητρόπολη Σάμου: Επετειακή Εκδήλωση «Επί τα Ίχνη του Χριστού – 30 Έτη Ποιμαντικής Προσφοράς»
  • ΑΓΡΟΤΕΣ LIVE:  Στα 4,00–4,50 ευρώ το ελαιόλαδο – Οι νέες πληρωμές ΟΠΕΚΕΠΕ και ΕΛΓΑ έως 15 Αυγούστου 2025
  • ΚΕΡΚΥΡΑΣ ΝΕΚΤΑΡΙΟΣ: Αναρμόδια να αποφασίσει για τον προσωπικό αριθμό η ΔΙΣ, ζητά σύγκληση της Ιεραρχίας
  • Διαφήμιση
  • Επικοινωνία
  • Όροι Χρήσης – Πνευματικά Δικαιώματα

© 2020 vimaorthodoxias.gr - Αριθμός μέλους - Μητρώο online media: 12528
Υπουργείο Ψηφιακής πολιτικής, τηλεπικοινωνιών και ενημέρωσης - Γενική γραμματεία ενημέρωσης και επικοινωνίας .

  • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
  • ΜΟΝΕΣ ΑΓ. ΟΡΟΥΣ
    • Μονη Μεγιστης Λαυρας
    • Μονη Ξηροποταμου
    • Μονη Χιλανδαριου
    • Μονη Κουτλουμουσιου
    • Μονη Ζωγραφου
    • Μονη Καρακαλου
    • Μονη Σιμωνος Πετρας
    • Μονη Αγιου Παυλου
    • Μονη Ξενοφωντος
    • Μονη Εσφιγμενου
    • Μεγιστη Μονη Βατοπαιδιου
    • Μονη Ιβηρων
    • Μονη Διονυσιου
    • Μονη Παντοκρατορος
    • Μονη Δοχειαριου
    • Μονη Φιλοθεου
    • Μονη Αγιου Παντελεημονος
    • Μονη Σταυρονικητα
    • Μονη Γρηγοριου
    • Μονη Κοσταμονιτου
  • ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΑ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΕΛΛΑΔΟΣ
  • ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΙΣ
  • ΠΡΟΣΕΥΧΗ
    • ΠΡΟΣΕΥΧΗ ΣΤΗ ΠΑΝΑΓΙΑ
    • ΠΡΟΣΕΥΧΗ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΟΡΟΥΣ
    • ΕΥΧΗ ΓΙΑ ΒΑΣΚΑΝΙΑ
    • Προσευχη στον Χριστο
    • ΠΡΟΣΕΥΧΗ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΑΓΙΟ ΘΕΟ
    • ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΕΥΧΕΣ
  • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ
    • ΒΗΜΑ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ PLUS
    • ORTHODOX NEWS – FAITH
    • Ασκητές Αγίου όρους
      • Η ΕΡΗΜΟΣ
      • ΚΑΤΟΥΝΑΚΙΑ
      • Σκητες
    • ΑΓΙΟΡΕΙΤΙΚΗ ΖΩΗ
    • Καρυες Αγιου ορους
    • ΑΘΩΝΙΑΔΑ ΑΚΑΔΗΜΙΑ
    • ΣΠΗΛΑΙΑ ΑΘΩΝΑ
    • ΔΙΔΑΧΕΣ
      • ΑΓΙΟΣ ΠΑΙΣΙΟΣ – ΔΙΔΑΧΕΣ
      • ΔΙΔΑΧΕΣ ΓΕΡΟΝΤΑ ΠΟΡΦΥΡΙΟΥ
      • ΔΙΔΑΧΕΣ ΓΕΡΟΝΤΟΣ ΙΩΣΗΦ
      • Συγχρονοι Γεροντες
      • Άγ. Εφραίμ του Συρου
      • Άγ. Σιλουανου του Αθωνιτη
      • Προφητείες Αγ. Κοσμα του Αιτωλου
      • Διδαχες Αγία Μαρτωνα
      • Οσιου Σεραφειμ του Σαρωφ
    • Χάρτης Αγίου Όρους
    • ΕΙΔΗΣΕΙΣ-ΕΛΛΑΔΑ
    • ΕΙΠΑΝ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΔΙΕΘΝΗ-ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΥΓΕΙΑ
    • ΒΑΤΙΚΑΝΟ
    • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
    • ΘΡ.ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
    • ΘΕΟΛΟΓΙΚΟΣ ΛΟΓΟΣ
    • ΠΟΝΤΙΑΚΟΣ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ

© 2020 vimaorthodoxias.gr - Αριθμός μέλους - Μητρώο online media: 12528
Υπουργείο Ψηφιακής πολιτικής, τηλεπικοινωνιών και ενημέρωσης - Γενική γραμματεία ενημέρωσης και επικοινωνίας .

Login to your account below

Forgotten Password?

Fill the forms bellow to register

All fields are required. Log In

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
Translate »

Add New Playlist