• Διαφήμιση
  • Ποιοι Είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι Χρήσης – Πνευματικά Δικαιώματα
TV
Radio
Τετάρτη, 4 Φεβρουαρίου, 2026
6 °c
Athens
12 ° Fri
12 ° Sat
12 ° Sun
11 ° Mon
Βήμα Ορθοδοξίας
  • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
  • ΜΟΝΕΣ ΑΓ. ΟΡΟΥΣ
    • Μονη Μεγιστης Λαυρας
    • Μονη Ξηροποταμου
    • Μονη Χιλανδαριου
    • Μονη Κουτλουμουσιου
    • Μονη Ζωγραφου
    • Μονη Καρακαλου
    • Μονη Σιμωνος Πετρας
    • Μονη Αγιου Παυλου
    • Μονη Ξενοφωντος
    • Μονη Εσφιγμενου
    • Μεγιστη Μονη Βατοπαιδιου
    • Μονη Ιβηρων
    • Μονη Διονυσιου
    • Μονη Παντοκρατορος
    • Μονη Δοχειαριου
    • Μονη Φιλοθεου
    • Μονη Αγιου Παντελεημονος
    • Μονη Σταυρονικητα
    • Μονη Γρηγοριου
    • Μονη Κοσταμονιτου
  • ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΑ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΕΛΛΑΔΟΣ
  • ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΙΣ
  • ΠΡΟΣΕΥΧΗ
    • ΠΡΟΣΕΥΧΗ ΣΤΗ ΠΑΝΑΓΙΑ
    • ΠΡΟΣΕΥΧΗ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΟΡΟΥΣ
    • ΕΥΧΗ ΓΙΑ ΒΑΣΚΑΝΙΑ
    • Προσευχη στον Χριστο
    • ΠΡΟΣΕΥΧΗ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΑΓΙΟ ΘΕΟ
    • ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΕΥΧΕΣ
  • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ
    • ΒΗΜΑ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ PLUS
    • ORTHODOX NEWS – FAITH
    • Ασκητές Αγίου όρους
      • Η ΕΡΗΜΟΣ
      • ΚΑΤΟΥΝΑΚΙΑ
      • Σκητες
    • ΑΓΙΟΡΕΙΤΙΚΗ ΖΩΗ
    • Καρυες Αγιου ορους
    • ΑΘΩΝΙΑΔΑ ΑΚΑΔΗΜΙΑ
    • ΣΠΗΛΑΙΑ ΑΘΩΝΑ
    • ΔΙΔΑΧΕΣ
      • ΑΓΙΟΣ ΠΑΙΣΙΟΣ – ΔΙΔΑΧΕΣ
      • ΔΙΔΑΧΕΣ ΓΕΡΟΝΤΑ ΠΟΡΦΥΡΙΟΥ
      • ΔΙΔΑΧΕΣ ΓΕΡΟΝΤΟΣ ΙΩΣΗΦ
      • Συγχρονοι Γεροντες
        • Γεροντας Παϊσιος
        • Η ζωη του Γεροντα
        • Γεροντας Πορφυριος
        • Γερων Σωφρονιος
        • Πατηρ Ιακωβος Τσαλικης
      • Άγ. Εφραίμ του Συρου
      • Άγ. Σιλουανου του Αθωνιτη
      • Προφητείες Αγ. Κοσμα του Αιτωλου
      • Διδαχες Αγία Μαρτωνα
      • Οσιου Σεραφειμ του Σαρωφ
    • Χάρτης Αγίου Όρους
    • ΕΙΔΗΣΕΙΣ-ΕΛΛΑΔΑ
    • ΕΙΠΑΝ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΔΙΕΘΝΗ-ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΥΓΕΙΑ
    • ΒΑΤΙΚΑΝΟ
    • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
    • ΘΡ.ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
    • ΘΕΟΛΟΓΙΚΟΣ ΛΟΓΟΣ
    • ΠΟΝΤΙΑΚΟΣ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ
  • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
  • ΜΟΝΕΣ ΑΓ. ΟΡΟΥΣ
    • Μονη Μεγιστης Λαυρας
    • Μονη Ξηροποταμου
    • Μονη Χιλανδαριου
    • Μονη Κουτλουμουσιου
    • Μονη Ζωγραφου
    • Μονη Καρακαλου
    • Μονη Σιμωνος Πετρας
    • Μονη Αγιου Παυλου
    • Μονη Ξενοφωντος
    • Μονη Εσφιγμενου
    • Μεγιστη Μονη Βατοπαιδιου
    • Μονη Ιβηρων
    • Μονη Διονυσιου
    • Μονη Παντοκρατορος
    • Μονη Δοχειαριου
    • Μονη Φιλοθεου
    • Μονη Αγιου Παντελεημονος
    • Μονη Σταυρονικητα
    • Μονη Γρηγοριου
    • Μονη Κοσταμονιτου
  • ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΑ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΕΛΛΑΔΟΣ
  • ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΙΣ
  • ΠΡΟΣΕΥΧΗ
    • ΠΡΟΣΕΥΧΗ ΣΤΗ ΠΑΝΑΓΙΑ
    • ΠΡΟΣΕΥΧΗ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΟΡΟΥΣ
    • ΕΥΧΗ ΓΙΑ ΒΑΣΚΑΝΙΑ
    • Προσευχη στον Χριστο
    • ΠΡΟΣΕΥΧΗ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΑΓΙΟ ΘΕΟ
    • ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΕΥΧΕΣ
  • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ
    • ΒΗΜΑ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ PLUS
    • ORTHODOX NEWS – FAITH
    • Ασκητές Αγίου όρους
      • Η ΕΡΗΜΟΣ
      • ΚΑΤΟΥΝΑΚΙΑ
      • Σκητες
    • ΑΓΙΟΡΕΙΤΙΚΗ ΖΩΗ
    • Καρυες Αγιου ορους
    • ΑΘΩΝΙΑΔΑ ΑΚΑΔΗΜΙΑ
    • ΣΠΗΛΑΙΑ ΑΘΩΝΑ
    • ΔΙΔΑΧΕΣ
      • ΑΓΙΟΣ ΠΑΙΣΙΟΣ – ΔΙΔΑΧΕΣ
      • ΔΙΔΑΧΕΣ ΓΕΡΟΝΤΑ ΠΟΡΦΥΡΙΟΥ
      • ΔΙΔΑΧΕΣ ΓΕΡΟΝΤΟΣ ΙΩΣΗΦ
      • Συγχρονοι Γεροντες
        • Γεροντας Παϊσιος
        • Η ζωη του Γεροντα
        • Γεροντας Πορφυριος
        • Γερων Σωφρονιος
        • Πατηρ Ιακωβος Τσαλικης
      • Άγ. Εφραίμ του Συρου
      • Άγ. Σιλουανου του Αθωνιτη
      • Προφητείες Αγ. Κοσμα του Αιτωλου
      • Διδαχες Αγία Μαρτωνα
      • Οσιου Σεραφειμ του Σαρωφ
    • Χάρτης Αγίου Όρους
    • ΕΙΔΗΣΕΙΣ-ΕΛΛΑΔΑ
    • ΕΙΠΑΝ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΔΙΕΘΝΗ-ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΥΓΕΙΑ
    • ΒΑΤΙΚΑΝΟ
    • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
    • ΘΡ.ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
    • ΘΕΟΛΟΓΙΚΟΣ ΛΟΓΟΣ
    • ΠΟΝΤΙΑΚΟΣ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ
Βήμα Ορθοδοξίας

Παρουσίαση νέου Πολιτιστικού φορέα στην Ι.Μ. Δημητριάδος (BINTEO)

Newsroom από Newsroom
01/07/2014 | 13:15
σε ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΙΣ
72
SHARES
265
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Το Σάββατο 28/6, στο Συνεδριακό Κέντρο Θεσσαλίας πραγματοποιήθηκε η παρουσίαση του νέου φορέα πολιτισμού της Ιεράς Μητροπόλεως Δημητριάδος, με τον τίτλο «ΜΑΓΝΗΤΩΝ ΚΙΒΩΤΟΣ».


Στον κατάμεστο χώρο του αμφιθέατρου «ΙΩΝΙΑ» του Συνεδριακού Κέντρου Θεσσαλίας, παρευρέθηκαν εκπρόσωποι των Αρχών της περιοχής, οι Βουλευτές Μαρίνα Χρυσοβελώνη και Πάρις Μουτσινάς, ο Δήμαρχος Βόλου Πάνος Σκοτινιώτης, ο νέος Δήμαρχος Ζαγοράς Παναγιώτης Κουτσάφτης, Δημοτικοί Σύμβουλοι, διοικητικά συμβούλια πολιτιστικών φορέων, Κληρικοί και πολλοί ευαισθητοποιημένοι πολίτες.

Ο Σεβ. Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος εξέφρασε τη μεγάλη χαρά του γιατί η πρωτοβουλία αυτή πηγάζει μέσα από τα σπλάχνα της Εκκλησίας.

Παρουσίασε τις βασικές αρχές της «ΜΑΓΝΗΤΩΝ ΚΙΒΩΤΟΣ», ανέλυσε την φιλοσοφία της δράσης και αναφέρθηκε διεξοδικά στη σχέση Ορθόδοξης Εκκλησίας και Πολιτισμού. Τέλος, προσπάθησε να διασκεδάσει τυχόν επιφυλάξεις που θα εκδηλωθούν για το ρόλο του νέου φορέα.

Χαρακτηριστικά ο Σεβασμιώτατος ανέφερε: «Πάντα αισθανόμουν, πως πέρα από τη νόηση και τη δράση, ένα έλλειμμα υπήρχε – και συνεχίζει να υπάρχει – στην Ελληνική Ορθόδοξη Εκκλησία. Ένα έλλειμμα πρωτοβουλιών, που θα ενεργοποιήσουν και άλλα δώρα του Θεού στον άνθρωπο, όπως η φαντασία, το συναίσθημα και η δημιουργία. Όλα δηλ. εκείνα τα υλικά, που χρησιμοποιεί η Τέχνη για να δώσει μορφή στα άμορφα συστατικά της δημιουργίας και να προσφέρει έργα πολιτισμού. Ενός πολιτισμού που δεν εξαντλείται στα όρια της Εκκλησιαστικής Τέχνης, αλλά κατακλύζει όλες τις πτυχές τη καθημερινής ζωής και που περιμένει να βγει στο φως. Και πάλι, όμως, έχω τη βεβαιότητα, πως κάτι πολύ ευρύτερο έχουμε να ανακαλύψουμε. Έναν πολύ μακρύτερο, αλλά και πολύ ουσιαστικότερο δρόμο έχουμε να διανύσουμε: Τον δρόμο από τον ατομισμό στην σχέση, από την απομόνωση στην κοινωνία, από την μαζοποίηση στον πολιτισμό, από τον εγωκεντρισμό στην Εκκλησία…»

Για να συνεχίσει ποιο κάτω: «Για την Ελληνορθόδοξη παράδοσή μας, η ομορφιά και η χαρά, το κάλλος της ζωής, αποτελεί καρπό συλλογικότητας, καρπό εκκλησιαστικότητας. Η αγιότητα, ως κάλλος ψυχής, αποτελεί αποκορύφωμα ενός αγώνα για άνοιγμα στον άλλον και η σωτηρία αποτελεί γεγονός που επιτυγχάνεται μόνον μέσα στην Ευχαριστιακή κοινότητα, που έχει επιτρέψει στο Άγιο Πνεύμα να σφυρηλατήσει δεσμούς ενότητας και αγάπης ανάμεσα στους ανθρώπους και παράλληλα μεταξύ ανθρώπων και Θεού. Ιδού, λοιπόν, οι πλήρεις διαστάσεις του πολιτισμού. Μόνον με αυτήν την προοπτική είμαστε σε θέση να καταλάβουμε και το νόημα των έργων του πολιτισμού, τα τεχνουργήματα του κάλλους, τα καλλιτεχνήματα. Μόνον η κοινωνία προσώπων, δηλ. πολιτών, μπορεί να ξεφύγει από την τυραννία της ιδιοτέλειας και να αναζητήσει μέσα από την ύλη –το ξύλο, την κλωστή, την κίνηση, τον ήχο, τον λόγο, την πέτρα- τους αιώνιους νόμους της συμμετρίας, της αρμονίας και της συν-κίνησης. Και δεν υπάρχει εναργέστερη αποτύπωση της δίψας του ανθρώπου να συντονιστεί με τους θείους νόμους, από τα έργα του πολιτισμού…».

Για να καταλήξει: «Ένα πολλαπλό έργο αναλαμβάνει, λοιπόν, η νεοσύστατη «ΜΑΓΝΗΤΩΝ ΚΙΒΩΤΟΣ», ως ένας ορθόδοξος φορέας πολιτισμού. Αναζητά κατ΄ αρχήν τα δείγματα της Τέχνης που διαμόρφωσε μια κοινωνία, στηριγμένη στις Ορθόδοξες και Ελληνικές της ρίζες, δηλ. τα αποτυπώματα του νοήματος της ζωής στην μακραίωνη παράδοση αυτού του ευλογημένου τόπου. Σήμερα, αισθάνομαι πως βρισκόμαστε στην αφετηρία μιας ιδιότυπης ιεραποστολής. Ιεραποστολής ομορφιάς, χαράς, ελπίδας και αγάπης. Όσοι προσφέρατε τους εαυτούς σας στο έργο αυτό, έχετε την εμπειρία και τη γνώση. Δωρίστε την στους ανθρώπους. Κάντε την Τέχνη εργαλείο πνευματικής προκοπής. Μέσω αυτής, όσο επιτρέπουν οι δυνάμεις σας, τροφοδοτείστε με αγιότητα και κάλλος τον κόσμο. Είναι η μόνη του ελπίδα. Η ομορφιά των μορφών και των ψυχών θα τον σώσει. Σας ευχαριστώ και τίθεμαι ψυχή τε και σώματι αρωγός σε κάθε σας προσπάθεια»

Στη συνέχεια της εκδήλωσης, ο Γενικός Γραμματέας της «ΜΑΓΝΗΤΩΝ ΚΙΒΩΤΟΣ», κ. Νίκος Τσούκας ανέλυσε τους σκοπούς και τους στόχους του φορέα.

Όπως τόνισε, η «ΜΑΓΝΗΤΩΝ ΚΙΒΩΤΟΣ» θα λειτουργήσει με τη μορφή ΝΠΙΔ, θα εδρεύει στο Συνεδριακό Κέντρο Θεσσαλίας.

Σκοπός της παρέμβασης είναι η γνωριμία των πολιτών της Μαγνησίας με την Ορθόδοξη Ελληνική παράδοση, τον λαϊκό μας πολιτισμό, αλλά και με τις σύγχρονες μορφές Τέχνης και πολιτιστικής έκφρασης.

Επιπλέον, η συμβολή στη διάσωση και ανάδειξη του πολιτιστικού αποθέματος (υλικού και άυλου) της Μαγνησίας, μέσω της επιστημονικής έρευνας, και με τελικό στόχο την διάχυσή του στην κοινωνία, αλλά και η έρευνα, καταγραφή, συλλογή, προβολή και χρήση δεδομένων από τον λαϊκό πολιτισμό, την τοπική ιστορία και την οικονομική, κοινωνική και πολιτιστική εξέλιξη της Μαγνησίας.

Στόχος δεν είναι να καλύψει ο νέος φορέας κανέναν από τους ήδη λειτουργούντες πολιτιστικούς φορείς.

Η «ΜΑΓΝΗΤΩΝ ΚΙΒΩΤΟΣ» προγραμματίζει εκδηλώσεις υψηλού επιπέδου κατανεμημένες σε θεματικές ενότητες, επισημαίνοντας ότι αυτή τη στιγμή ο φορέας βρίσκεται στη διάρκεια κατάρτισης του προγράμματος για το 2015 , το οποίο θα είναι σε θέση να το ανακοινώσει εντός του μηνός.

Ο πρώτος κύκλος εκδηλώσεων θα έχει τον τίτλο, «Αυγουστιάτικες παρακλήσεις».

Με πρόταση του Σεβασμιωτάτου και επιδιώκοντας να προστεθεί στην ατμόσφαιρα της κατάνυξης του Αυγουστιάτικου Δεκαπενθήμερου, μετά την Ακολουθία των Παρακλήσεων, έχουν προγραμματιστεί μια σειρά εκδηλώσεων επιπέδου που θα γίνουν σε προαύλιους χώρους Ιερών Ναών και Μοναστηριών της Μητροπόλεως.

Σκοπός να ελαφρύνει κάπως το έντονο θρησκευτικό συναίσθημα, να αγαλλιάσει και να ψυχαγωγήσει τους κατοίκους και τους επισκέπτες των πατρογονικών τους εστιών.

Επιπλέον, με αυτόν τον τρόπο, θα αναδειχθούν εξαιρετικοί θρησκευτικοί και πολιτισμικοί χώροι.

Ο επισκέπτης μπορεί να γνωρίσει καλύτερα πανέμορφες τοποθεσίες της περιοχής μας και συγχρόνως να γίνει θεατής μιας σειράς εξαιρετικών εκδηλώσεων που ταιριάζουν στους χώρους, τους αναβαθμίζουν και επιπλέον συμβάλουν σε μια καλοκαιρινή πολιτιστική διέξοδο.

Απώτερος σκοπός και στόχος της «ΜΑΓΝΗΤΩΝ ΚΙΒΩΤΟΣ», οι εκδηλώσεις αυτές, αφού αγκαλιαστούν από τους κατοίκους και τους καλοκαιρινούς επισκέπτες, να καθιερωθούν και να επαναλαμβάνονται κάθε Δεκαπενταύγουστο.

Έχουν προγραμματιστεί επτά εκδηλώσεις σε ισάριθμες περιοχές της επικράτειας της Μητροπόλεως Δημητριάδος και Αλμυρού , και συγκεκριμένα στις παρακάτω:

· Στο προαύλιο του Ιερού Ναού Κοιμήσεως Θεοτόκου, στην Επισκοπή Άνω Βόλου.

· Στο «Σχολείο του Ρήγα» στην Ζαγορά Πηλίου.

· Στην αυλή της Παναγίας, στη Μακρινίτσα.

· Στη Μονή Πάου, στην Αργαλαστή.

· Στην αυλή του Ιερού Ναού Αγίων Αντωνίων, στη Αγιά Λάρισας.

· Στην Δράκεια Πηλίου

· Στον λόφο του Αγίου Αντωνίου, στον παλιό Πλάτανο Αλμυρού.

Ο Οργανωτικός Γραμματέας, εκπαιδευτικός και Υπ. Δρ. Πανεπιστημίου Αιγαίου κ. Αλέξανδρος Καπανιάρης , παρουσίασε τη νέα ψηφιακή ταυτότητα του φορέα.

Ανακοίνωσε δε την πρωτοβουλία της «Ακαδημίας Λαϊκού Πολιτισμού και Τοπικής Ιστορίας», που θα λειτουργήσει άμεσα.

Σκοπός της πρωτοβουλίας είναι η εκπαίδευση και η κατάρτιση των φορέων και των πολιτών της Μαγνησίας σε θέματα λαϊκού πολιτισμού και η γνώση της τοπικής μας ιστορίας.

Πρωταρχικός στόχος της πρωτοβουλίας είναι η θεωρητική και εργαστηριακή εκπαίδευση – κατάρτιση σε θέματα λαϊκού πολιτισμού και τοπικής ιστορίας, ειδικών και γενικών ομάδων πληθυσμού, έτσι ώστε αρχικά να γνωρίσουν έγκυρα και αξιόπιστα την τοπική ιστορία και το λαϊκό πολιτισμό της περιοχής τους και μετέπειτα να μεταλαμπαδεύσουν ως τοπικοί πρεσβευτές τις γνώσεις τους, σε επισκέπτες της περιοχής καθώς και στους υπόλοιπους κατοίκους της.

Η «Ακαδημία Λαϊκού Πολιτισμού & Τοπικής Ιστορίας» θα συνεργάζεται με Πανεπιστημιακά Ιδρύματα και φορείς, περιοδικά και όχι μόνιμα, ανάλογα με το θέμα και την έκταση της εκπαίδευσης και επιμόρφωσης.

Ο κάθε κύκλος εκπαίδευσης και επιμόρφωσης θα γίνεται σε συνεργασία με Πανεπιστημιακά Ιδρύματα και φορείς και αυτό θα αποτυπώνεται στη βεβαίωση σπουδών ή στο πιστοποιητικό.

Η εκδήλωση, προσέλαβε ακόμη μεγαλύτερη αξία εξ αιτίας της παρουσίας του Ομ. Καθηγητού του Πολυτεχνείου Θεοδόση Π. Τάσιου, ο οποίος συνηγόρησε στο φιλόδοξο αυτό εγχείρημα και ανέπτυξε ομιλία με θέμα, «Θρησκεία και Τέχνη».

Ο κ. Τάσιος επιβεβαίωσε τη σπάνια ικανότητα να μιλάει μ’ ένα λόγο κατανοητό στον καθένα που αναζητά απαντήσεις για τρέχοντα και διαχρονικά ερωτήματα.

Έτσι και στην ομιλία του αυτή, όπου σχεδόν δεν χρησιμοποίησε το χειρόγραφό του, κατάφερε, ε έναν γλαφυρό και ευχάριστο τρόπο, α μην αφήσει ερωτήματα για τη σχέση Θρησκείας και πολιτισμού. Μάλιστα, στο τέλος δέχτηκε την πρόταση, η ομιλία του αυτή να αποτελέσει το πρώτο βιβλίο που θα εκδώσει η «ΜΑΓΝΗΤΩΝ ΚΙΒΩΤΟΣ».

Στο τέλος της εκδήλωσης ο Σεβασμιώτατος παρουσίασε τα υπόλοιπα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου, αναφέροντας ότι: «Σ΄ αυτό το έργο συμμετέχουν άνθρωποι με διαφορετικές αφετηρίες, αλλά κοινά χαρακτηριστικά: Πρώτα το μεράκι και η ευαισθησία τους για κάθε τι όμορφο και αυθεντικό. Δεύτερο, η μακρά τους εμπειρία και το πολύτιμο έργο τους, που συνέβαλε αποφασιστικά στην πολιτιστική ανάπτυξη της Μαγνησίας. Υπάρχει, όμως και κάτι ακόμη που τους συνδέει: Ο κοινός οραματισμός για μια νέα ώθηση του πολιτισμού στον Βόλο και σε ολόκληρη τη Μαγνησία. Πιστότητα και σεβασμός στην Παράδοση, αλλά και ευαισθησία ανταπόκρισης στο κάλεσμα των καιρών».

Την εκδήλωση συντόνισε ο διευθυντής του ραδιοφωνικού σταθμού «Ορθόδοξη Μαρτυρία», κ. Νίκος Βαραλής. 


Google News
Ακολούθησε το VIMAORTHODOXIAS.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Ετικέτες: ΒΙΝΤΕΟΙΜ ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΟΣΝΕΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΦΟΡΕΑΣ
Share29Tweet18ΑποστολήΑποστολή
Προηγούμενο άρθρο

Πειρασμοί

Επόμενο άρθρο

Ο «εκλεκτός» των Σιωνιστών και το «απολεσθέν ποίμνιο»

Σχετικά Άρθρα

Γύθειο: Μετάλλιο «Παναγία η Γιάτρισσα» σε Επισμηναγό Γεώργιο Σωτηρίου από την μητρόπολη 

από Γιώργος Θεοχάρης
04/02/2026 | 15:30

Γύθειο: Με ιδιαίτερη λαμπρότητα και συγκινησιακή φόρτιση εορτάστηκε στο Γύθειο η Υπαπαντή του Κυρίου, με κορυφαία στιγμή την απονομή του μεταλλίου...

Υποδοχή Ιερών Λειψάνων Αγίων Ραφαήλ Νικολάου και Ειρήνης στη Μητρόπολη Αιτωλίας

από Newsroom
04/02/2026 | 12:30

Ι.Μ.ΑΙΤΩΛΙΑΣ: Τα Ιερά Λείψανα των Αγίων Ραφαήλ, Νικολάου και Ειρήνης υποδέχθηκε ο Ιερός Ναός Αγίας Τριάδος Αγρινίου, το απόγευμα της...

Σε κλίμα κατάνυξης η έναρξη του Τριωδίου στη Μητρόπολη Κορίνθου

από Newsroom
04/02/2026 | 12:00

Ι.Μ. ΚΟΡΙΝΘΟΥ: Από τον Ι. Ναό Αγίου Γεωργίου Βέλου εκκίνησε την πιο κατανυκτική περίοδο της Εκκλησίας μας, το άγιο Τριώδιο,...

 

Ορθοδοξία : Όλα τα ΝΕΑ για τις μητροπόλεις

Επικαιρότητα ΕΔΩ

Εορτολόγιο : Γιορτή σήμερα – Όλες οι γιορτές

Όλες οι προσευχές : Προσευχή

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις και τα εκκλησιαστικά ΝΕΑ από το vimaorthodoxias.gr

Γίνε Μέλος της Ομάδας μας

  • 149.6k Fans
  • 7.4k Followers
  • 139k Subscribers
  • 2k Subscribers

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Η Υπαπαντή
ΕΟΡΤΟΛΟΓΙΟ -ΓΙΟΡΤΗ ΣΗΜΕΡΑ

3 Φεβρουαρίου – Γιορτή σήμερα: Δίκαιος Συμεών ο Θεοδόχος και Άννα η Προφήτιδα

από Newsroom
3 Φεβρουαρίου, 2026

Γιορτή σήμερα: Τη μνήμη του Αγίου Συμεών του Θεοδόχου και της Αγίας Προφήτιδος Άννας τιμά σήμερα, 3 Φεβρουαρίου, η Εκκλησία...

Περισσότερα

ΚΑΤΟΥΝΑΚΙΑ

3 Μαΐου, 2010

ΣΠΗΛΑΙΑ ΑΘΩΝΑ

7 Μαΐου, 2010

Προσευχή στην Παναγία Γιάτρισσα εις πάσαν ασθένεια- ΘΑΥΜΑΤΟΥΡΓΗ!

2 Ιουλίου, 2020

4 Φεβρουαρίου – Γιορτή σήμερα: Όσιος Ισίδωρος ο Πηλουσιώτης

4 Φεβρουαρίου, 2026

Ο Μητροπολίτης Ανδρέας στο ΒΗΜΑ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ για τον 22χρονο Μάνο Γιαλιαδάκη που από ταξιτζής πέρασε στη νομική με 9,8

3 Φεβρουαρίου, 2026

Προσευχή υπέρ κεκοιμημένων

14 Ιανουαρίου, 2017

ΚΥΠΡΟΣ : Αρχιεπισκοπή για Τυχικό: «Ξεπέρασε τις κόκκινες γραμμές» – Ιεράρχες μιλούν για θεσμική εκτροπή και βαριά σκιά στην Εκκλησία

4 Φεβρουαρίου, 2026

Μονή Σινά σε ΚΡΙΣΙΜΗ φάση: καθυστερεί το διάταγμα Αιγύπτου – φόβοι για τουριστική πίεση, ελπίδα για ανανέωση προνομίων

3 Φεβρουαρίου, 2026

Τριώδιο: Η Ιερή Πνευματική Πορεία προς το Πάσχα – Τι Διδάσκουν Πατέρες και Αγιορείτες Γέροντες για Μετάνοια, Νηστεία και Προσευχή

2 Φεβρουαρίου, 2026

Δημοφιλείς Κατηγορίες

  • ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟ
  • ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΙΣ
  • ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΑ
  • ΕΙΔΗΣΕΙΣ-ΕΛΛΑΔΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ-ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ
  • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ-ΑΓΙΟΡΕΙΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
  • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ
  • Προσευχές
  • ΘΑΥΜΑΤΑ
  • θΕΟΛΟΓΙΚΑ ΚΑΙ ΔΙΔΑΚΤΙΚΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Πρόσφατα άρθρα

  • Ορθόδοξη Αλήθεια: Οι άγνωστοι κρυπτοχριστιανοί του Ιράν
  • Η Πρόκληση της Αλικαρνασσού: Το θράσος των εισβολέων και η αναβίωση του Τουρκικού Επεκτατισμού
  • Μητροπολίτης Θεσσαλιώτιδος: Όλοι καλούμαστε σε μία προσωπική Υπαπαντή με τον Χριστό
  • Έκθεση Αγιορειτικής Εστίας «Ο κρυμμένος θησαυρός του Princeton» στη Florida- USA
  • Γέρων Γαβριήλ Αγιορείτης: 24 νουθεσίες του
  • Γύθειο: Μετάλλιο «Παναγία η Γιάτρισσα» σε Επισμηναγό Γεώργιο Σωτηρίου από την μητρόπολη 
  • Διαφήμιση
  • Ποιοι Είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι Χρήσης – Πνευματικά Δικαιώματα

© 2020 vimaorthodoxias.gr - Αριθμός μέλους - Μητρώο online media: 12528
Υπουργείο Ψηφιακής πολιτικής, τηλεπικοινωνιών και ενημέρωσης - Γενική γραμματεία ενημέρωσης και επικοινωνίας .

  • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
  • ΜΟΝΕΣ ΑΓ. ΟΡΟΥΣ
    • Μονη Μεγιστης Λαυρας
    • Μονη Ξηροποταμου
    • Μονη Χιλανδαριου
    • Μονη Κουτλουμουσιου
    • Μονη Ζωγραφου
    • Μονη Καρακαλου
    • Μονη Σιμωνος Πετρας
    • Μονη Αγιου Παυλου
    • Μονη Ξενοφωντος
    • Μονη Εσφιγμενου
    • Μεγιστη Μονη Βατοπαιδιου
    • Μονη Ιβηρων
    • Μονη Διονυσιου
    • Μονη Παντοκρατορος
    • Μονη Δοχειαριου
    • Μονη Φιλοθεου
    • Μονη Αγιου Παντελεημονος
    • Μονη Σταυρονικητα
    • Μονη Γρηγοριου
    • Μονη Κοσταμονιτου
  • ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΑ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΕΛΛΑΔΟΣ
  • ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΙΣ
  • ΠΡΟΣΕΥΧΗ
    • ΠΡΟΣΕΥΧΗ ΣΤΗ ΠΑΝΑΓΙΑ
    • ΠΡΟΣΕΥΧΗ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΟΡΟΥΣ
    • ΕΥΧΗ ΓΙΑ ΒΑΣΚΑΝΙΑ
    • Προσευχη στον Χριστο
    • ΠΡΟΣΕΥΧΗ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΑΓΙΟ ΘΕΟ
    • ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΕΥΧΕΣ
  • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ
    • ΒΗΜΑ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ PLUS
    • ORTHODOX NEWS – FAITH
    • Ασκητές Αγίου όρους
      • Η ΕΡΗΜΟΣ
      • ΚΑΤΟΥΝΑΚΙΑ
      • Σκητες
    • ΑΓΙΟΡΕΙΤΙΚΗ ΖΩΗ
    • Καρυες Αγιου ορους
    • ΑΘΩΝΙΑΔΑ ΑΚΑΔΗΜΙΑ
    • ΣΠΗΛΑΙΑ ΑΘΩΝΑ
    • ΔΙΔΑΧΕΣ
      • ΑΓΙΟΣ ΠΑΙΣΙΟΣ – ΔΙΔΑΧΕΣ
      • ΔΙΔΑΧΕΣ ΓΕΡΟΝΤΑ ΠΟΡΦΥΡΙΟΥ
      • ΔΙΔΑΧΕΣ ΓΕΡΟΝΤΟΣ ΙΩΣΗΦ
      • Συγχρονοι Γεροντες
      • Άγ. Εφραίμ του Συρου
      • Άγ. Σιλουανου του Αθωνιτη
      • Προφητείες Αγ. Κοσμα του Αιτωλου
      • Διδαχες Αγία Μαρτωνα
      • Οσιου Σεραφειμ του Σαρωφ
    • Χάρτης Αγίου Όρους
    • ΕΙΔΗΣΕΙΣ-ΕΛΛΑΔΑ
    • ΕΙΠΑΝ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΔΙΕΘΝΗ-ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΥΓΕΙΑ
    • ΒΑΤΙΚΑΝΟ
    • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
    • ΘΡ.ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
    • ΘΕΟΛΟΓΙΚΟΣ ΛΟΓΟΣ
    • ΠΟΝΤΙΑΚΟΣ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ

© 2020 vimaorthodoxias.gr - Αριθμός μέλους - Μητρώο online media: 12528
Υπουργείο Ψηφιακής πολιτικής, τηλεπικοινωνιών και ενημέρωσης - Γενική γραμματεία ενημέρωσης και επικοινωνίας .

Login to your account below

Forgotten Password?

Fill the forms bellow to register

All fields are required. Log In

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
Translate »

Add New Playlist