«Θεός και Μουσική»- Ομιλία και συναυλία παρουσία του Αρχιεπισκόπου

Χορηγός επικοινωνίας: ΒΗΜΑ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ
Παρουσία του , θα πραγματοποιηθεί η τελευταία Ομιλία του Βασίλη Τσαμπρόπουλου, της σειράς “Θεός & Μουσική”. Θα ακολουθήσει συναυλία με τη Νεκταρία Καραντζή και βυζαντινές χορωδίες

Μετά την επιτυχημένη πρώτη σειρά ομιλιών που πραγματοποιήθηκε το 2018 και λίγο πριν την έκδοση του ομώνυμου βιβλίου του, ο Βασίλης Τσαμπρόπουλος ψηλαφεί και εξερευνά, στον δεύτερο κύκλο ομιλιών του, τα όρια και τον μυστηριακό λόγο της γέννησης και της ύπαρξης της Μουσικής Τέχνης ως θεόδοτης ικανότητας έκφρασης, υπακοής, ανυπόκριτης αγάπης και ειλικρινούς ομολογίας του ανθρώπου στον Θεό. Η Μουσική γεννιέται ως αυθόρμητος ήχος της ψυχής, ως αναπόσπαστο κομμάτι της ένθεης ζωής στη γη και ως άρρηκτος κρίκος αιώνιας αγάπης με τον Θεό.

Μία σειρά ομιλιών του διεθνούς φήμης πιανίστα, συνθέτη, μαέστρου και Καλλιτεχνικού Διευθυντή της Μητροπολιτικής Συμφωνικής Ορχήστρας Αθηνών, που τελεί υπό την αιγίδα του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμου, η οποία πραγματοποιείται ήδη στον Ιερό Ναό του Αγίου Αθανασίου Πολυδρόσου, μετά το πέρας των κατανυκτικών εσπερινών της Μ. Τεσσαρακοστής, στις 19:00. Έχουν ήδη πραγματοποιηθεί οι πρώτες ομιλίες με τις εξής θεματικές:

Κυριακή 17 Μαρτιου: Η ηθική, το καλό και η τέχνη
Κυριακή 24 Μαρτιου: Το αίνιγμα του χρόνου , ο άνθρωπος και ο μουσικός
Κυριακή 7 Απριλίου : Το ταλέντο, η δικαιοσύνη και η ελευθερία

Η τελευταία ομιλία του φετινού κύκλου θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 14 Απριλίου στις 19:00, παρουσία του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ.Ιερώνυμου.
Θα ακολουθήσει συναυλία με βυζαντινούς ύμνους και λαϊκούς θρήνους της Μ. Εβδομάδας με τη διεθνούς φήμης ερμηνεύτρια του ιερού βυζαντινού και αρχέγονου μέλους Νεκταρία Καραντζή και τις εξής βυζαντινές χορωδίες:
– τον Γυναικείο Βυζαντινό Χορό “Ψάλτριες”, του Πανελληνίου Συνδέσμου Ψαλτριών, υπό τη διεύθυνση της Νεκταρίας Καραντζή
– τοον Βυζαντινό Χορό “Άδοντες και Ψάλλοντες”, υπό τη διεύθυνση του Βασιλείου Παπαγεωργίου
– τη χορωδία “Ελληνορθόδοξη Παράδοση” του Ι.Ν. Αγ.Αθανασίου Πολυδρόσου, υπό τη διεύθυνση του π. Λάμπρου Ανδρεάκη

* Ο Βασίλης Τσαμπρόπουλος παράλληλα με τον κύκλο ομιλιών “Θεός και Μουσική” πρόκειται να παρουσιάσει σειρά ρεσιτάλ πιάνου με τις Γαλλικές Σουίτες του Μπαχ σε περιοδεία στη Γερμανία ενώ επίκειται η συνεργασία του με κορυφαία ευρωπαϊκή ορχήστρα σε σειρά συναυλιών κλασικού ρεπερτορίου που θα πραγματοποιηθούν στην Ελλάδα. Λεπτομέρειες και ημερομηνίες θα ανακοινωθούν προσεχώς.