Θρησκευτικός τουρισμός από συμβεβλημένα ταξιδιωτικά γραφεία

Πιστοποίηση συνεργασίας με το Συνοδικό γραφείο Προσκυνηματικών Περιηγήσεων παρέλαβαν από τον Μητροπολίτη Δωδώνης Χρυσόστομο οι εκπρόσωποι των ταξιδιωτικών πρακτορείων, που πληρούν τις απαιτούμενες προϋποθέσεις.

Σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη το μεσημέρι στο Συνοδικό Μέγαρο, δόθηκε και τυπικά το χρίσμα σ’ εκείνους τους πράκτορες, που θ’ αναλάβουν σε συνεργασία με την Εκκλησία της Ελλάδος και το Υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού την προβολή και την τουριστική αξιοποίηση της πολιτιστικής μας κληρονομιάς. 

Εκ μέρους της Πολιτείας παρέστη η κ. Αγγελική Βαρελά, Διευθύντρια διαφήμισης και προβολής του ΕΟΤ, επισημαίνοντας την αγαστή και σημαντική συνεργασία μεταξύ της Πολιτείας και της Εκκλησίας της Ελλάδος.

Ο γραμματέας του Συνοδικού γραφείου Θρησκευτικού τουρισμού, Αρχιμανδρίτης Σπυρίδων Κατραμάδος, ανήγγειλε τη συμμετοχή του γραφείου σε 4 μεγάλες εκθέσεις τουριστικού ενδιαφέροντος μέσα στο έτος, στο Βελιγράδι, το Βερολίνο, στη Μόσχα και το Λονδίνο, με διεθνή προβολή. Σημείωσε ακόμη, ότι στις 26 Ιανουαρίου επίκειται ταξίδι εργασίας στην Ιορδανία και συνάντηση με τον Ιορδανό Υπουργό Τουρισμού, προκειμένου να συζητήσουν προτάσεις προσκυνηματικού ενδιαφέροντος ανάμεσα στις δύο χώρες, ενώ τον Φεβρουάριο ακολουθεί ταξίδι στην Κύπρο.