Συστατικά
Ένα πακέτο ζυμαρικά πέννες.
Λουκάνικα χωριάτικα στην γεύση που επιθυμούμε
(υπάεχουν διάφορες ποικιλίες με πράσο,πικάντικα,κλπ…),500γρ.
Δύο κουταλιές πάστα ντομάτας.
Τρεις λιαστές ντοματούλες.
Ένα κρεμμύδι.
Σκόρδο 2-σκελίδες
Δύο με τριά ποτήρια νερό για την σάλτσα
Αλάτι και λίγη ζάχαρη για την γεύση και την γλύκα της σάλτσας
Μισό φλυτζανάκι ελαιόλαδο για τις πέννες
Κάπαρη
Ένα φλυτζανάκι ημίγλυκο κόκκινο κρασί η’ απλό κόκκινο κρασί της αρεσκείας μας
Κασερογραβιέρα Μυτιλήνης η΄Γραβιέρα Κρήτης
Λίγη ρίγανη αν επιθυμούμε
Εκτέλεση
Βράζουμε τις πέννες με λίγο αλατάκι για 10΄της ώρας. Αφού τις "ξεπλύνουμε με νερό" τις ανακατεύουμε με το μισό φλυτζανάκι λάδι. Κόβουμε τα λουκάνικα σε κομμάτια πάχους περίπου 2 -3εκ.Τα ψευτοψήνουμε ελαφρά σε τηγάνι αντικολλητικό
.Προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο αφού τα τρίψουμε στον ρεντέ.Ρίχνουμε το κρασί μας και αφού εξατμιστεί προσθέτουμε το νερό ,την πάστα ντομάτας,τις λιαστές ντοματούλες. Αλάτι, μία πρέζα ζάχαρη και την ρίγανη. Τα ανακατεύουμε όλα μαζί.Αφού βράσουν για 10-15΄της ώρας είναι έτοιμη η σάλτσα με τα λουκάνικα μας.
Σερβίρουμε στο πιάτο μας βάζοντας τις πέννες στολισμένες με λίγη κάπαρη -αν επιθυμούμε- και τριμμένη την γραβιέρα μας.Δίπλα στις πέννες προσθέτουμε την σάλτσα με τα ‘μεθυσμένα’ λουκάνικα μας από το κρασί… ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΜΑΣ ΟΡΕΞΗ!