Βρες το σωστό γυμναστήριο

Βρες το σωστό γυμναστήριο. Κάνε τη σωστή άσκηση γυμναστικής για να αρέσεις. Πώς να κάνουμε σωστή γυμναστική χωρίς λάθη και τραυματισμούς;

Τι μπορώ να γυμνάσω καλύτερα τα χέρια, τους κοιλιακούς, τα πόδια; Ποια ώρα είναι καλύτερα να κάνω γυμναστική; Τι μου προσφέρει η γυμναστική; Πώς να αποκτήσω γρήγορα ένα όμορφο σώμα; Όλα αυτά και άλλα πολλά είναι τα ερωτήματα που έχουν σήμερα οι άνθρωποι για το πως εν τέλει θα κάνουν σωστή γυμναστική.

Είναι γνωστό σε όλους μας ότι η γυμναστική βοηθά στην υγεία του ανθρώπου και σωματικά και ψυχικά. Με την γυμναστική ο άνθρωπος αποβάλλει τις τοξίνες από τον οργανισμό, διώχνει τα περιττά λίπη, ενδυναμώνει τους μυς του σώματος και κρατά σε μια πολύ καλή κατάσταση την φυσική υγεία του σώματος και της ψυχής. Το μεγαλύτερο ποσοστό των ανθρώπων γυμνάζονται για να αρέσουν στους γύρω τους.

Τα κίνητρά τους είναι ο εγωισμός, η υπερηφάνεια, η φιλαυτία, η εγωπάθεια, η αυταρέσκεια, η ιδιοτέλεια, η επίδειξη κ.α. Όμως κανείς δεν ασχολείται με την γυμναστική της ψυχής και του πνεύματος. Όλοι επιθυμούν να δείχνουν την εξωτερική τους εμφάνιση, αλλά δεν μπορούν να σκεφτούν πως αν η ψυχή τους δεν είναι γυμνασμένη, τότε κάποια στιγμή το σώμα από μόνο του θα κουραστεί. Άνθρωπος χωρίς γυμνασμένη ψυχή, είναι ένας άνθρωπος απλά εμφανισιακά όμορφος.

Ο άνθρωπος που δεν έχει γυμνάσει την ψυχή, είναι γεμάτος από «λίπη» και «τοξίνες» που τον τρώνε εσωτερικά. Εμφανισιακά ωραίος μεν, αλλά εσωτερικά ένα τίποτα. Χρειάζεται να προστρέξουμε και να βρούμε το σωστό γυμναστήριο, όπου ενώπιον του Θεού, το σώμα και η ψυχή του ανθρώπου θα είναι πανέμορφα και θα λάμπουν από χαρά, ευτυχία, ηρεμία, ομορφιά, γαλήνη, ζωντάνια. Αν προτιμάμε να είμαστε μόνο εμφανισιακά όμορφοι για να αρέσουμε στους ανθρώπους, τότε να μην περιμένουμε να αρέσουμε στον Θεό όταν η ψυχή μας από τις αμαρτίες βρίσκεται μέσα στο «λίπος».