1

Ο Πρίγκιπας Σερβίας Αλέξανδρος παρέθεσε δείπνο στην Ιερά Σύνοδο της Σερβικής Εκκλησίας

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ στο ΒHΜΑ ΟΡΘΟΔΟΞIΑΣ – Του Θωμά Αναστασιάδη

Τιμώντας την παράδοση μετά την επιστροφή της βασιλικής οικογένειας στην πατρίδα, ο διάδοχος του Βασιλικού θρόνου των Σέρβων, Υψηλότατος κ.Αλέξανδρος Καραγιώργης Σερβίας (Александар Карађорђевић Александар Каратзиортзебитс), παρέθεσε δείπνο προς τιμήν της Ι. Συνόδου, στα πλαίσια της Ιεραρχίας του Πατριαρχείου Σερβίας.

Η εκδήλωση έγινε στο Λευκό Παλάτι, στο προάστιο Dedinje του Βελιγραδίου, όπου κατοικεί ο Διάδοχος με την Ελληνίδα σύζυγό του πριγκίπισσα Αικατερίνη και τα παιδιά τους.

Στην επίσημη τράπεζα παρακάθησαν, ο Μακαριώτατος Πατριάρχης κ.κ.Πορφύριος, συνοδευόμενος από Σέρβους Επισκόπους της Ιεραρχίας.

Επίσης παρέστησαν o Πρόεδρος της Εθνοσυνέλευσης της Σερβίας κ.Ivica Dacic, ο Διευθυντής Συνεργασίας με Εκκλησίες και Θρησκευτικές Κοινότητες της Σερβικής Κυβέρνησης Δρ. Βλαδίμηρος Roganovic, καθώς και μέλη των συμβουλευτικών οργάνων του Στέμματος.

Υποδεχόμενος τους εκλεκτούς καλεσμένους του, η A.B.Y. ο πρίγκιπας Αλέξανδρος είπε:
«Είμαι πολύ χαρούμενος που σας καλωσορίζω στο σπίτι της οικογένειάς μου. Η παραδοσιακή αυτή εκδήλωση αποτελεί παράδειγμα ενότητας και συνεργασίας για το κοινό καλό. Εκκλησία και Στέμμα ήταν πάντα κοντά και συνεργάζονταν για το καλό του λαού μας και της χώρας μας. Και θα συνεχιστεί και στο μέλλον αυτή η προσπάθεια των δύο θεσμών».

Και συνέχισε: « Χάρηκα πολύ όταν άκουσα ότι έγινε η ενότητα με την ορθόδοξη εκκλησία στη Μακεδονία, { Православна црква у Македонији }. Οι κοινές προσευχές των ορθοδόξων αδελφών είναι πάντα δυνατές στη διάδοση του λόγου και της αγάπης του Θεού. Είθε ο Κύριος να ευλογήσει το έργο σας !»

Στην αντιφώνησή του προς τον πρίγκιπα Αλέξανδρο, ο Μακαριώτατος κ.κ.Πορφύριος είπε: Υψηλότατε, σας ευχαριστούμε για τη φιλοξενία και σας ευχόμαστε καλή τύχη, ευτυχία και ευημερία στη βασιλική οικογένεια », επισημαίνοντας ότι είναι «η πρώτη οικογένεια στη Σερβία».

πηγή: https://royalfamily.org/serbian-patriarch-and-holy-assembly-of-bishops-guests-of-crown-prince-alexander