Ο Επίσκοπος Μπρανίτσης για 1η φορά στον Πατριάρχη Βουλγαρίας μετά τη χειροτονία του

Ο Μακαριώτατος Πατριάρχης Βουλγαρίας κ.κ. Νεόφυτος υποδέχθηκε σήμερα για πρώτη φορά μετά την εις Επίσκοπον χειροτονία του τον Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Μπρανίτσης κ. Παχώμιο, Σχολάρχη της Εκκλησιαστικής Σχολής της Σόφιας «Άγιος Ιωάννης της Ρίλας».

Ο Επίσκοπος χειροτονήθηκε φέτος στις 19 Οκτωβρίου στην Ιερά Μονή Αγίου Ιωάννη της Ρίλας.

Ο Μακαριώτατος Πατριάρχης Βουλγαρίας ευχήθηκε στον νέο επίσκοπο να υπηρετεί με ζήλο τον Θεό, να καθοδηγεί το ποίμνιο που του εμπιστεύτηκε, να τηρεί την καθαρότητα της πίστεως και να είναι πάντα άξιος και πιστός συνεργάτης ενώπιον του θρόνου του Θεού.

Από την πλευρά του, ο Θεοφιλέστατος ευχαρίστησε τον Μακαριώτατο για τη θερμή υποδοχή και μετέφερε τις ευχές εκ μέρους των διδασκόντων και των μαθητών της Σχολής, ευχόμενος επίσης και «Καλά Χριστούγεννα». Ο Πατριάρχης απηύθυνε το μήνυμά του με την ευκαιρία της Γέννησης του Χριστού στον νεοχειροτονηθέντα επίσκοπο, ενώ ευλόγησε παράλληλα και τους καθηγητές, το προσωπικό και τους μαθητές της Εκκλησιαστικής Σχολής της Σόφιας για τις χαρούμενες γιορτές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς.

Κατά τη συνάντηση, ο προκαθήμενος της Βουλγαρικής Εκκλησίας ενημερώθηκε για τις εργασίες επισκευής και αποκατάστασης στην Εκκλησιαστική Σχολή της Σόφιας, καθώς και για το πώς διεξάγεται η εκπαιδευτική διαδικασία στο Ιεροδιδασκαλείο εν καιρώ πανδημίας.

Επιμέλεια-Μετάφραση: Ευγενία Δίτσα
orthodoxianewsagency.gr