Κατάρ: Ευλογημένα Χριστούγεννα στη Ντόχα

Την Πέμπτη, 11ην/24ηνΔεκεμβρίου 2020 το εσπέρας, ξεκίνησε η Ακολουθία του Εσπερινού, του Όρθρου και εν συνεχεία τελέσθη η Θεία Λειτουργία στην Αραβική και Αγγλική γλώσσα.

Το πρωί της Παρασκευής, 12ης / 25ης Δεκεμβρίου 2020, τελέσθηκε ο Όρθρος και η Θ. Λειτουργία στην Αραβική, την Ελληνική και την Ρουμανική γλώσσα, παρουσία του Πρέσβεως της Μολδαβίας εις την Ντόχαν κ. Βίκτωρος Τβίρτσουν και του Ακολούθου Αμύνης της Πρεσβείας της Ελλάδος Σμηνάρχου κ. Κυριάκου Δημητράκουλα. Λόγω του covid 19, εις τον Ιερόν Ναόν του Αγίου Ισαάκ του Σύρου επιτρέπεται να συμμετέχουν εις την θείαν Λειτουργίαν μόνον εκατόν πεντήκοντα πιστοί.

Οι υπόλοιποι προσελθόντες πιστοί την ιδίαν ημέραν της εορτής συμμετείχαν εις τον Όρθρον και την θείαν Λειτουργίαν, την οποίαν ετέλεσεν ο Πρεσβύτερος Δημήτριος εις το Παρεκκλήσιον της Κοιμήσεως της Θεοτόκου.

Το πρωί της Τετάρτης, 24ης Δεκεμβρίου 2020/ 6ης Ιανουαρίου 2021, ετελέσθη ο Όρθρος, ανεγνώσθησαν αι Μεγάλαι Ώραι, ο Εσπερινός και η Θεία Λειτουργία του Μεγάλου Βασιλείου, το εσπέρας ο Όρθρος και η Θεία Λειτουργία εις την Σλαυονικήν, και Σερβικήν γλώσσαν, παρουσία του Πρέσβεως της Σερβίας εις την Ντόχαν κ. Γιασμίνκο Ποζντέρατς, τη συμμετοχή πολλών πιστών.

Των ακολουθιών προεξήρχε ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Καττάρων κ. Μακάριος, συλλειτουργούντος του Ιερέως π. Δημητρίου. Αντί κηρύγματος ανεγνώσθη το Χριστουγεννιάτικο Μήνυμα του Μακαριωτάτου Πατριάρχου Ιεροσολύμων κ.κ. Θεοφίλου του Γ’, στις γλώσσες, στις οποίες τελέσθη και η εκάστοτε Ακολουθία. Στις ανάλογες γλώσσες έψαλλαν και οι χορωδίες των ψαλτών.