Το Μικρό και Μεγάλο Μήνυμα των εψηφισμένων Επισκόπων Μυρίνης, Μαρκιανής και Άσσου

Η Α.Θ. Παναγιότης ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. δέχθηκε χθες, Δευτέρα, 5 Οκτωβρίου 2020, το πρωί, τον Σεβ. Μητροπολίτη Μεξικού κ.Αθηναγόρα συνοδευόμενο από τους τρεις εψηφισμένους βοηθούς Επισκόπους του…

Θεοφιλεστά-τους Μυρίνης κ. Αθηναγόρα, Μαρκιανής κ. Ησύχιο και Άσσου κ. Τιμόθεο. Μετά την κατ’ ιδίαν ακρόαση, ενώπιον του Πατριάρχου και Αρχιερέων του Θρόνου, έγινε το Μικρό Μήνυμα της εκλογής τους, εκφράζοντας την εγκάρδια ευγνωμοσύνη τους για την προαγωγή τους. Ο Παναγιώτατος τους συνεχάρη και τους έδωσε πατρικές συμ-βουλές για την επιτυχία της νέας αποστολής τους στην Εκκλησία.

Στη συνέχεια, στον Πατριαρχικό Ναό του Αγίου Γεωργίου παρουσία Αρχιερέων, της Πατριαρχικής Αυλής και άλλων κληρικών και λαϊκών προσκυνητών, οι τρείς εψηφι-σμένοι Επίσκοποι, διαδοχικά, τέλεσαν την Ακολουθία του Μεγάλου Μηνύματος, κατά την οποία τους ανακοινώθηκε εν εκκλησία η εκλογή τους, εκείνοι δε απάντησαν με το κείμενο της Ευχαριστίας, αποδεχόμενοι το “επίταγμα”.

Ο Παναγιώτατος τίμησε τη μνήμη του προκατόχου του,

Πατριάρχου Δημητρίου

Με την ευκαιρία της συμπληρώσεως 29 ετών από την κοίμηση του προκατόχου του αοιδίμου Οικουμενικού Πατριάρχου Δημητρίου η Α. Θ. Παναγιότης ο Πατριάρχης με-τέβη, την Παρασκευή, 2 Οκτωβρίου, στο Πατριαρχικό Κοιμητήριο της Ι.Μονής Ζωο-δόχου Πηγής Βαλουκλή και τέλεσε τρισάγιο στον τάφο αυτού, δεηθείς διά την αιώνια ανάπαυσή του.