Θερμή υποδοχή Οικουμενικού Πατριάρχη στο Μέτσοβο

Μέτσοβο: Το Μέτσοβο αποτέλεσε τον τελευταίο σταθμό στην τετραήμερη επίσκεψη του Οικουμενικού Πατριάρχη στη Μητρόπολη Ιωαννίνων και την ευρύτερη περιοχή της Ηπείρου.

Θερμή ήταν η υποδοχή που επιφύλαξαν στον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο κάτοικοι και φορείς του Μετσόβου. Πλήθος κόσμου είχε κατακλύσει την πλατεία και την εκκλησία της Αγίας Παρασκευής κρατώντας αναμμένες λαμπάδες και κεριά.

Οι καμπάνες ήχησαν χαρμόσυνα μέχρι την ώρα που ξεκίνησε η Θεία Λειτουργία. Ο Οικουμενικός Πατριάρχης απένειμε το Οφφίκιο του Άρχοντος Ιερομνήμονος της Αγίας του Χριστού Μεγάλης Εκκλησίας στον Καθηγητή Θεολογίας Μιχάλη Τρίτο.EpirusPost • Ειδήσεις, Ιωάννινα, Άρτα, Πρέβεζα, Θεσπρωτία • metsovo

«Η Εκκλησία και το Γένος έχουν ανάγκη ανθρώπους όπως εσείς» ανέφερε ο κ. Βαρθολομαίος απευθυνόμενος στον Μιχάλη Τρίτο που για δύο και πλέον δεκαετίες διατέλεσε καθηγητής στο Αριστοτέλειο. Παράλληλα εξήρε το έργο του σε ερευνητικό και θεολογικό επίπεδο.

Ο Μιχάλης Τρίτος εμφανώς συγκινημένος ευχαρίστησε για την τιμή που του έγινε ενώ αναφέρθηκε στους στενούς δεσμούς του Μετσόβου με το Οικουμενικό Πατριαρχείο.

Ο Δήμαρχος Μετσόβου Κώστας Τζαφέας καλωσόρισε με θερμά λόγια τον Οικουμενικό Πατριάρχη στην ορεινή κωμόπολη τονίζοντας την ξεχωριστή σχέση με το Οικουμενικό Πατριαρχείο καθώς για αιώνες υπήρξε Πατριαρχική Εξαρχεία.

Πηγή: epiruspost.gr