Στο Κίεβο έχουν επέτειο για τον Επιφάνιο – Ενας χρόνος αύριο από την επίμαχη ενθρόνιση

, ένα ζήτημα που έχει ταρακουνήσει τα θεμέλια της και έχει επιφέρει σχίσμα στους κόλπους της.Ένας χρόνος συμπληρώνεται αύριο από την Ενθρόνιση του Μητροπολίτη Κιέβου και πάσης Ουκρανίας κ.κ. Επιφανίου.

Με αφορμή το γεγονός αυτό, σήμερα, τελέστηκε στον Καθεδρικό Ναού του Αγίου Μιχαήλ στο Κίεβο, πολυαρχιερατικό συλλείτουργο προεξάρχοντος του Προκαθημένου της Αυτοκεφάλου Εκκλησίας της Ουκρανίας.

Κατά την ομιλία του ο Μητροπολίτης κ.κ. Επιφάνιος εξέφρασε τις ευχαριστίες του προς τους αντιπροσώπους των Εκκλησιών που έχουν αναγνωρίσει μέχρι τώρα την αυτοκέφαλη Εκκλησίας της Ουκρανίας. Παράλληλα, εξέφρασε την ικανοποίηση για την στήριξη του Ουκρανικού λαού και τόνισε, πως στόχος είναι να διατηρηθεί η ενότητα στη χώρα.

Τον χαιρετισμό του Οικουμενικού Πατριάρχη ανέγνωσε ο Μητροπολίτης Γαλλίας κ. Εμμανουήλ, ενώ του Πατριάρχη Αλεξανδρείας ο Επίσκοπος Βαβυλώνος κ. Θεόδωρος. Παραβρέθηκαν επίσης αντιπρόσωποι από το Άγιον Όρος.

Χθες, Σάββατο 1 Φεβρουαρίου, τον Μητροπολίτη κ.κ Επιφάνιο συνάντησε στο γραφείο του ο Καθηγούμενος της Ιεράς Μονής Σίμωνος Πέτρας Γέροντας Ελισσαίος, συνοδευόμενος από Αγιορείτες πατέρες.

Καλωσορίζοντας τον Γέροντα Ελισσαίο, ο Μητροπολίτης Κιέβου εξέφρασε τις ευχαριστίες του για την τιμή που του έκανε να παραβρίσκεται στην Ουκρανία με αφορμή τον ένα χρόνο από την Ενθρόνιση του.

https://www.youtube.com/watch?v=2n4wYo4MlrM&feature=emb_logo