Σε γεύμα του Ερντογάν ο Οικουμενικός Πατριάρχης

Συνεδριάζει η Ιερά Σύνοδος 

Η Α.Θ.Παναγιότης, ο Πατριάρχης, το εσπέρας της Τρίτης, 26ης Μαρτίου, ετίμησε διά της υψηλής Αυτού συμμετοχής το εν τω εν Μεσαχώρω Θερέτρω Esma Sultan παρατεθέν υπό του Εξοχ. κ. Recep Tayyip Erdoğan, Πρωθυπουργού της Τουρκίας, δείπνον προς τιμήν του Προέδρου και των μελών της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής, εντός των πλαισίων των διεξαγομένων συνομιλιών διά την υποψηφιότητα της Πόλεως όπως φιλοξενήση τους Ολυμπιακούς αγώνας του έτους 2020. * * *
Η Α. Θ. Παναγιότης, ο Πατριάρχης, το απόγευμα της Πέμπτης, 28ης Μαρτίου, συνοδευόμενος υπό του Σεβ. Μητροπολίτου Νέας Ιερσέης κ. Ευαγγέλου, επεσκέψατο εν τη οικία αυτού τον Αρχιρραββίνον των ενταύθα Εβραίων Σοφολ. κ. İshak Haleva και ηυχήθη αυτώ τα εικότα επί τω Πάσχα αυτών.

Η Α. Θ. Παναγιότης, ο Πατριάρχης, εδέξατο εις ακρόασιν:
– Τούς Σεβ. Συνοδικούς Μητροπολίτας Νέας Ιερσέης κ. Ευάγγελον, Ρόδου κ. Κύριλλον, Κυδωνίας και Αποκορώνου κ. Δαμασκηνόν, Σιγκαπούρης κ. Κωνσταντίνον και Αυστρίας κ. Αρσένιον.
– Όμιλον Καθηγητών και μαθητών εκ του εν Αμβέρση Βελγίου Διαπολιτισμικού Λυκείου Athenaum, υπό την ηγεσίαν του Ελλογ. κ. Ανδρέου Βέλλιου.
* * *
Εξεπροσωπήθη καταλλήλως κατά την εν τω Ζαππείω Λυκείω πραγματοποιηθείσαν εκδήλωσιν αφιερωθείσαν εις τον ποιητήν Γιάννην Ρίτσον, την Τετάρτην, 27ην Μαρτίου.
Εξεπροσωπήθη υπό του Σεβ. Μητροπολίτου Μονεμβασίας και Σπάρτης κυρίου Ευσταθίου, κατά την κηδείαν του αειμνήστου Μητροπολίτου Αργολίδος κυρού Ιακώβου, εκ του Ι. Ναού Αγίου Αναστασίου Ναυπλίου, την Πέμπτην, 28ην Μαρτίου.
Εξεπροσωπήθη υπό του Πανοσιολ. Αρχιμανδρίτου κ. Νικοδήμου Γαλιάτσου, κατά την κηδείαν της αειμνήστου Δήμητρας Δεληγιάννη, εκ του Ι. Ναού Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Λαρίσης, αυθημερόν.
Εξεπροσωπήθη ωσαύτως κατά την εν τω εν Harbiye ΡΚαθολικώ Ναώ του Αγίου Πνεύματος τελεσθείσαν λειτουργίαν του αγίου χρίσματος, το εσπέρας της Τετάρτης, 27ης Μαρτίου.

ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΑΓΙΑΣ ΚΑΙ ΙΕΡΑΣ ΣΥΝΟΔΟΥ

Συνέρχεται από την Τετάρτη, υπό την Προεδρία του Οικουμενικού Πατριάρχου κ.κ. Βαρθολομαίου, η Αγία και Ιερά Σύνοδος του Οικουμενικού Πατριαρχείου με τη νέα σύνθεσή της. Να σημειώσουμε ότι από 1ης Μαρτίου εισήλθαν οι έξι νέοι Αρχιερείς από τις ανά τον κόσμο επαρχίες της Μητρός Εκκλησίας και παρέμειναν οι έξι αρχιερείς εκ Κωνσταντινουπόλεως.
Έτσι η Αγία και Ιερά Σύνοδος, από 1ης Μαρτίου έως 31 Αυγούστου, θα αποτελείται εκ των Σεβ. Μητροπολιτών:
Γέροντος Χαλκηδόνος κ. Αθανασίου
Γέροντος Δέρκων κ. Αποστόλου
Πέργης κ. Ευαγγέλου
Θεοδωρουπόλεως κ. Γερμανού
Μυριοφύτου και Περιστάσεως κ. Ειρηναίου
Μύρων κ. Χρυσοστόμου
Σασίμων κ. Γενναδίου
Νέας Ιερσέης κ. Ευαγγέλου
Ρόδου κ. Κυρίλλου
Κυδωνίας και Αποκορώνου κ. Δαμασκηνού
Σιγκαπούρης κ. Κωνσταντίνου
Αυστρίας κ. Αρσενίου
Οι εργασίες της Συνόδου, σύμφωνα με το πρόγραμμα, θα ολοκληρωθούν σήμερα Παρασκευή.