Προεδρική τιμή προς κληρικόν του Πατριαρχείου

Οικουμενικό Πατριαρχείο: Το μήνυμα του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου για την απονομή του «Προεδρικού Μεταλλίου Ελευθερίας» στον Αιδεσιμολογιώτατο Πρωτοπρεσβύτερο του Οικουμενικού Θρόνου κ. Αλέξανδρο Καρλούτσο.

«Η Α.Θ.Παναγιότης ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος πληροφορήθηκε με μεγάλη χαρά και πατρική υπερηφάνεια ότι ο Εξοχώτατος Πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής J. Biden απεφάσισε να απονείμη στον Αιδεσιμολογιώτατο Πρωτοπρεσβύτερο του Οικουμενικού Θρόνου κ. Αλέξανδρο Καρλούτσο το «Προεδρικό Μετάλλιο Ελευθερίας» (“Presidential Medal of Freedom”), που είναι η ανώτατη τιμητική διάκριση της Αμερικής, για να επιβραβεύση την πολυετή υπηρεσία και προσφορά του προς την Ιερά Αρχιεπισκοπή Αμερικής και την εκεί Ομογένεια και προς το Οικουμενικό Πατριαρχείο. Η σχετική τελετή θα γίνη στον Λευκό Οίκο στις 7 Ιουλίου.

Ο Πατριάρχης επικοινώνησε με τον τιμηθέντα και τον συνεχάρη θερμώς, καθώς και την ευλογημένη οικογένειά του, προσθέτοντας ότι η υψηλή αυτή τιμή αντανακλά στο Οικουμενικό Πατριαρχείο, του οποίου ο π. Αλέξανδρος υπήρξε και είναι άξιος κληρικός, και επιδαψιλεύοντάς του την Πατριαρχική ευαρέσκεια και την πατρική του ευχή και ευλογία».