Ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος στο Φανάρι

Κωνσταντινούπολη, των Νικολάου Μαγγίνα και Νίκου Παπαχρήστου
Στο Ιερό Κέντρο της Ορθοδοξίας έφτασε σήμερα το πρωί ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος όπου τον καλωσόρισε με θέρμη  ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος.

Κατά την άφιξη του στο Φανάρι τον Αρχιεπίσκοπο υποδέχθηκαν ο Μητροπολίτης Καλλιουπόλεως και Μαδύτου Στέφανος, Πρωτοσυγκελλεύων, και ο Αρχιμανδρίτης Βαρθολομαίος, Αρχιγραμματέας της Αγίας και Ιεράς Συνόδου μαζί με τους κληρικούς της Πατριαρχικής Αυλής.

Ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος, μαζί με τα μέλη της συνοδείας του, τον Επίσκοπο Διαυλείας Γαβριήλ, Αρχιγραμματέα της Ιεράς Συνόδου, τον Πρωτοπρεσβύτερο Αδαμάντιο Αυγουστίδη, Πανεπιστημιακό και τον διάκονο Επιφάνιο Αρβανίτη, προσκύνησαν στον Πάνσεπτο Πατριαρχικό Ναό του Αγίου Γεωργίου.

Προσκυνητές από την Χριστιανική Ένωση Καρδίτσας «Ο Άγιος Σεραφείμ», που νωρίτερα είχαν λάβει την Πατριαρχική ευλογία κατά την συνάντησή τους με τον Οικουμενικό Πατριάρχη, έσπευσαν να λάβουν και την ευχή του Αρχιεπισκόπου.

Αύριο ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος και ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος θα αναχωρήσουν  για την γενέτειρά του Παναγιωτάτου, νήσο Ίμβρο με την ευκαιρία της εορτής της Αποδόσεως της Κοιμήσεως της Θεοτόκου. Την ημέρα εκείνη πανηγυρίζει ο γενέθλιος τόπος του Οικουμενικού Πατριάρχη, το χωριό των Αγίων Θεοδώρων.