Ντοκιμαντέρ για τον Οικουμενικό μας Πατριάρχη στις 23/10/2022 στην ΕΡΤ3 και στην Βέροια (VIDEO)

Σήμερα, 22 Οκτωβρίου 2022, συμπληρώνονται 31 χρόνια από την Εκλογή του Οικουμενικού μας Πατριάρχου κ.κ. Βαρθολομαίου στην Πρωτόθρονη Εκκλησία της Κωνσταντινουπόλεως.

Αύριο Κυριακή 23 Οκτωβρίου 2022, και ώρα 13.30, θα προβληθεί από την ΕΡΤ3, σε πρώτη Τηλεοπτική Μετάδοση, το Ντοκιμαντέρ για τον Παναγιώτατο Οικουμενικό μας Πατριάρχη, που δημιουργήθηκε με αφορµή τα τριάντα χρόνια από την Εκλογή και Ενθρόνιση του Παναγιώτατου Πατριάρχου μας κ.κ. Βαρθολομαίου Α’ στον Οικουµενικό Θρόνο.

Το Ντοκιµαντέρ τιµά το πολύπλευρο Θεολογικό, Κοινωνικό, Πολιτισµικό Έργο του και ξεδιπλώνει πτυχές της πολυσχιδούς προσωπικότητός του.

Ο Παναγιώτατος Οικουµενικός μας Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολοµαίος σε µια από καρδιάς Συνέντευξη που πραγµατοποιήθηκε στην Θεολογική Σχολή της Χάλκης, µοιράζεται τις αναµνήσεις του και παρουσιάζει τις θέσεις του πάνω σε καίρια Θεολογικά και Κοινωνικά ζητήµατα.
Στο Ντοκιµαντέρ τιµούν και χαιρετίζουν την Επέτειο σηµαντικές Διεθνώς προσωπικότητες από τον Εκκλησιαστικό και Πολιτικό χώρο: η Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, ο Προκαθήµενος της Ρωµαιοκαθολικής Εκκλησίας Πάπας Φραγκίσκος, ο Ραβίνος Arthur Schneier, ο Δήµαρχος της Κωνσταντινούπολης Ekrem İmamoğlu , ο Προκαθήµενος της Αγγλικανικής Εκκλησίας Αρχιεπίσκοπος του Canterbury Justin Welby, ο Γενικός Γραµµατέας των Ηνωµένων Εθνών António Guterres και ο Πρώην Αντιπρόεδρος των ΗΠΑ Al Gore.

Το Ντοκιμαντέρ Παραγωγής Capri productions 2021, διάρκειας 45΄, σκηνοθετήθηκε υπό την εποπτεία του π. Ιωάννου Χρυσαυγή και της Εφόρου του Πατριαρχικού Ιδρύματος Πατερικών Μελετών Δρ. Βυζαντινολόγου, κυρίας Φλώρας Καραγιάννη.

Επίσης, αύριο Κυριακή 23 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2022 ΣΤΙΣ 19.00 ΤΟ ΕΟΡΤΑΣΤΙΚΟ ΝΤΟΚΥΜΑΝΤΕΡ ΤΟ ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΟ ΣΤΑ 30 ΧΡΟΝΙΑ ΔΙΑΚΟΝΙΑΣ ΤΗΣ Α.Θ. ΠΑΝΑΓΙΟΤΗΤΟΣ ΤΟΥ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΟΥ κ.κ. ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟΥ ΘΑ ΠΡΟΒΛΗΘΕΊ ΣΤΟ ΕΚΚΟΚΚΙΣΤΗΡΙΟ ΙΔΕΩΝ.

Η Εκδήλωση τελεί υπό την Αιγίδα του Πατριαρχικού Ιδρύματος Πατερικών Μελετών Θεσσαλονίκης, συνδιοργανώνεται απο την Ιερά Μητρόπολη Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας, τον Δήμο της Βέροιας και το Εκκοκκιστήριο Ιδεών ΑΜΚΕ και θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 23 Οκτωβρίου 2022 στο Εκκοκκιστήριο Ιδεών της Βέροιας / Θεσσαλονίκης 67.