Νέος Άρχων Οφφικιάλιος του Οικουμενικού Πατριαρχείου ο κ.Γεώργιος Ν. Βλατάκης

Μεγάλη τιμή για τον νομικό, θεολόγο , κο Γεώργιο Ν. Βλατάκη .
Το οφφίκιο του Άρχοντος Νομοφύλακα απένειμε ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος Α΄ , στον νομικό και θεολόγο κ. Γεώργιο Βλατάκη τιμώντας τον για την πολυδιάσταστη, πολυετή προσφορά και στήριξή του στο έργο της Εκκλησίας.

Η χειροθεσία του νέου Άρχοντος της Μητρός Εκκλησίας πραγματοποιήθηκε μετά πάσης εκκλησιαστικής τάξεως στην ιστορικήν Ιεράν Πατριαρχικήν και Σταυροπηγιακήν Μονήν Ζωοδόχου Πηγής Βαλουκλή στην Κωνσταντινούπολη ,την Πέμπτη 31-08-2017 κατά την διάρκεια του Εσπερινού επί τη εορτή της ινδίκτου (αρχή εκκλησιαστικού έτους) και της σύναξης προς τιμήν και μνήμην της εορτής της Παναγίας Παμμακαρίστου προστ-άτιδος των Αρχόντων Οφικκιάλιων της Αγίας του Χριστού Μεγάλης Εκκλησίας της οποίας η εφέστιος εικόνα είναι κατατεθειμένη στον Πατριαρχικό Ναό ,ως και ημέρα προ-σευχών υπερ της προστασίας του φυσικού περιβάλλοντος.
.
Στην ομιλία του ο Οικουμενικός Πατριάρχης αναφέρθηκε με θερμά λόγια για τον προχειρισθέντα και ανέφερε ότι ο νέος Άρχων τιμήθηκε για την από πολλών ετών εγνωσμένη και ειλικρινή αφοσίωση του στην Μητέρα Εκκλησία, για την προθυμία του στη διακονία αυτής και την προσφορά του καθώς και για τις ευρύτερες κοινωφελείς πρωτοβουλίες του.
Στην χειροθεσία παρέστησαν οι υιοί του Νικόλαος και Λεωνίδας, αλλά και πλήθος Αρχιερέων όπως ο Αμερικής Δημήτριος, ο Θυατείρων (Αγγλίας) Γρηγόριος, ο Ικονίου Θεόληπτος, αλλά και οι Κρήτες Αρχιερείς ο Προικονήσου Ιωσήφ , Πέτρας Γεράσιμος , Ιεραπύτνης Κύριλλος , ο Ρόδου Κύριλλος ,ο Γενικός Πρόξενος της Ελλάδος κος Ευαγ. Σέκερης ,καθηγητές Παν/ων. όπως ο κος Δεληκωνσταντής άρχων διδάσκαλος του Γένους, ο κοσμήτορας της θεολ. Σχολής Θεσ. Μιλτιάδης Κωνσταντίνου άρχων διδάσκαλος του ευαγγελίου, ο δευτερεύων Κρητικός διάκονος του Πατριάρχου κ. Θεόδωρος Μειμαρης , ο μέγας ιεροκήρυκας του Πατριαρχείου Αρχιμ. Πανάρετος Ψαραυτης εκ της μητροπόλεως Ρεθύμνου κά