Βαρθολομαίος: Όλα έτοιμα για την επίσκεψη του στην Ελλάδα

Επιμέλεια: ΒΗΜΑ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ

Παρα την “δυσφορία” που υπήρξε προ ημερών για την ιδιοκτησία του ναού του Αγίου Γεωργίου στο Κτήμα Προμπονά στα Πατήσια και το νέο κύκλο έντασης μεταξύ Οικουμενικού Πατριάρχη και Αρχιεπισκόπου Αθηνών, όλα φαίνονται πως είναι έτοιμα για την άφιξη Βαρθολομαίου στην Ελλάδα.

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης αναμένεται να αφιχθεί το Σάββατο 20 Νοεμβρίου στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος ενώ την Κυριακή 21 Νοεμβρίου θα συλλειτουργήσει με τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Αθηνών, όπου η Εκκλησία της Ελλάδος θα τον τιμήσει για την συμπλήρωση 30 ετών στον Πατριαρχικό Θρόνο.

Το απόγευμα της Κυριακής, ο Οικουμενικός Πατριάρχης θα παραστεί στον επίσημο εορτασμό για την Αγιοκατάταξη του Αγίου Ιερωνύμου του Σιμωνοπετρίτου που θα λάβει χώρα στο Ιερό Σιμωνοπετρίτικο Μετόχι Αναλήψεως στον Βύρωνα Αττικής.

Αναλυτικά και το ανακοινωθέν που εξέδωσε το Οικουμενικό Πατριαρχείο

Μετά χαράς ανακοινούται ότι η Α.Θ.Παναγιότης ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος θα πραγματοποιήση από 20ης μέχρι και 25ης τρέχοντος μηνός Νοεμβρίου επίσημον επίσκεψιν εις Αθήνας, κατόπιν ευγενούς προσκλήσεως της Αγιωτάτης Εκκλησίας της Ελλάδος, διά να συμμετάσχη εις το Πανηγυρικόν Συλλείτουργον επί τη μεγάλη Θεομητορική εορτή των Εισοδίων της Θεοτόκου και εις επετειακάς εκδηλώσεις επί τη συμπληρώσει τριακονταετούς συνεχούς Πατριαρχίας Αυτού εν τω πανσέπτω Οικουμενικώ Θρόνω.

Λόγω της επιδεινουμένης υγειονομικής κρίσεως εις την ευρυτέραν περιοχήν, μετατίθεται εις ευθετώτερον χρόνον η προγραμματισθείσα διά την 25ην έως την 29ην Νοεμβρίου επίσκεψις του Παναγιωτάτου εις την Θεσσαλονίκην και η ιεραποδημία Αυτού εις το Άγιον Όρος. Διά της αποφάσεως αυτής ο Οικουμενικός Πατριάρχης επιθυμεί να αποστείλη μήνυμα προς πάσαν κατεύθυνσιν περί της ανάγκης εμβολιασμού και σεβασμού των προστατευτικών μέτρων κατά του κορωνοιού ως της μόνης ασφαλούς οδού διά την υπέρβασιν της φονικής πανδημίας. Προσεύχεται δε διά την ανάπαυσιν των ψυχών των θανόντων, διά την ταχείαν αποκατάστασιν της υγείας των ασθενούντων και διά την άνωθεν ενίσχυσιν των ιατρών, των νοσηλευτών και πάντων των υπευθύνων διά την αντιμετώπισιν της παρούσης σκληράς δοκιμασίας.