Σπάτα: Εγκρίθηκε η χρηματοδότηση για τη μελέτη ανέγερσης Κέντρου Βιοηθικής & Βιοϊατρικής Εκπαίδευσης

Συνάντηση πραγματοποίησε η Δημοτική Σύμβουλος Σπάτων Αρτέμιδος Δήμητρα Αναγνωστοπούλου, με τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Μεσογαίας και Λαυρεωτικής κ. Νικόλαο, τον οποίο ενημέρωσε για την έγκριση της χρηματοδότησης μέσω ΕΣΠΑ για την εκπόνηση της μελέτης ανέγερσης του Κέντρου Βιοηθικής και Βιοϊατρικής Εκπαίδευσης και Επιμόρφωσης της Ιεράς Μητρόπολης Μεσογαίας στα Σπάτα.

Όπως σημειώνει η κα. Αναγνωστοπούλου: “Το συγκεκριμένο έργο οραματίστηκε και εμπνεύστηκε ο Μητροπολίτης μας κ. Νικόλαος εδώ και πολλά έτη.

Ο Σεβασμιότατος, μεταξύ των άλλων, είναι και διδάκτορας της Βιοηθικής, όπως και ο ιδρυτής του πρώτου και μόνου μέχρι σήμερα Κέντρου Βιοϊατρικής Ηθικής και Δεοντολογίας στην Ελλάδα, με πρωτοποριακή και διεθνώς βραβευμένη συνεισφορά στην βιοηθική των μεταμοσχεύσεων, της ευθανασίας, των γενετικών ερευνών και εφαρμογών, των αναπαραγωγικών τεχνικών, της άνοιας κ.λπ.

Επιθυμία του είναι να συνδυάσει την Βιοηθική προβληματική με την Ανακουφιστική Φροντίδα σε ένα υπερσύγχρονο Κέντρο με συνεδριακό, βιβλιοθήκη κ.λπ., στα Σπάτα, δίπλα ακριβώς από την Μονάδα «ΓΑΛΙΛΑΙΑ», με σκοπό την επιμόρφωση γιατρών, νοσηλευτών και επαγγελματιών υγείας και την υψηλής ποιότητας φροντίδα ασθενών τελικού σταδίου ή ασθενών με απειλητική για τη ζωή τους νόσο.

Από τις αρχές του 2020 που πληροφορήθηκα για το όραμα του αυτό σε σχετική συνάντηση μας, καθώς και την αναγκαιότητα για την υλοποίηση αυτού του πολυδιάστατου έργου, ξεκινήσαμε σειρά επαφών με αρμόδιους φορείς, προκειμένου το όνειρο του σεβασμιότατου να γίνει πραγματικότητα.
Μετά από μακροχρόνιες και επίμονες προσπάθειες και με τη δική μου αρωγή και συμβολή, στις 9 Φεβρουαρίου του 2022 η Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων κα Κεραμέως ενέκρινε την παραπάνω χρηματοδότηση.

Έχουμε αρκετό δρόμο μπροστά μας μέχρι να ανεγερθεί το συγκεκριμένο υπερσύγχρονο κέντρο, όμως με την έγκριση της χρηματοδότησης της μελέτης για την ανέγερσή του έγινε ένα πρώτο πολύ σημαντικό βήμα.

Δεν θα σταματήσω να προσπαθώ και να στηρίζω με όλες μου τις δυνάμεις τέτοια μοναδικά έργα που συμβάλλουν στην πρόοδο της κοινωνίας μας και αναβαθμίζουν ουσιαστικά την περιοχή μας.”

irafina.gr