Πατήρ Κλεομένης: Σχηματίστηκε δικογραφία εις βάρος του

Δικογραφία σχηματίστηκε σε βάρος του αυτοαποκαλούμενου «πατέρα Κλεομένη» και άλλων τριών δραστών για την βεβήλωση του Μνημείου Ολοκαυτώματος Ελλήνων Εβραίων Μαρτύρων της Λάρισας.

Σύμφωνα με την αστυνομία, οι δράστες, την Δευτέρα το μεσημέρι, επικόλλησαν στην είσοδο γραφείων της Ισραηλίτικης Κοινότητας Λάρισας, φυλλάδια με ρατσιστικό περιεχόμενο, ενώ στην συνέχεια επικόλλησαν όμοια φυλλάδια και προέβησαν στη ρίψη αβγών στο Μνημείο Ολοκαυτώματος Ελλήνων Εβραίων Μαρτύρων της Λάρισας.

Σημειώνεται πως σχετικό βίντεο των πράξεων έχει αναρτηθεί στο Διαδίκτυο.

Ποιος είναι όμως ο «πατήρ Κλεομένης»;

Κλωτσάει ATM, φτύνει τον … ειδωλολατρικό ναό του Καραϊσκάκη, σβήνει barcodes, πολεμά την… εβραιομασονία του Ισλάμ.

Η φιγούρα του ρασοφόρου που αυτοαποκαλείται «πατήρ Κλεομένης» έχει κατακλύσει το διαδίκτυο και έχει γίνει πρώτο θέμα συζήτησης στα social media, με σχόλια περιπαικτικά για τις δράσεις και τις δηλώσεις του.

Ωστόσο ο «γραφικός» αυτός μοναχός έχει προκαλέσει θύελλα αντιδράσεων στους κόλπους της εκκλησίας και στους πιστούς με τις πράξεις του και κυρίως με την τελευταία, που απεικονίζεται σε βίντεο να βανδαλίζει μνημείο του ολοκαυτώματος των Εβραίων της Λάρισας.

Ήδη, η Ιερά Σύνοδος με ανακοίνωσή της ξεκαθαρίζει ότι η Εκκλησία της Ελλάδος «ουδεμία σχέση» έχει με τον αποκαλούμενο «πατήρ Κλεομένη».

Τα «δεκαπέντε λεπτά» δημοσιότητας που αναζητά κανείς ο πατήρ Κλεομένης προσπαθεί να τα κερδίσει με βιντεάκια στο διαδίκτυο όπου επιδίδεται σε βανδαλισμούς μνημείων, εγκαταστάσεων εμπλουτισμένοι με πλήθος ύβρεων. Τελευταίο του «θύμα» το μνημείο του Ολοκαυτώματος των Εβραίων στη Λάρισα.

Πρόκειται για έναν μοναχό παλαιοημερολογίτη ο οποίος επιτίθεται σε κάθετι διαβολικό. Στα βιντεάκια που υπάρχουν με πρωταγωνιστή τον ίδιο φαίνεται να μη διστάζει στο όνομα της θρησκείας να σπάει ΑΤΜ, να πετάει πέτρες σε κεραίες τηλεφωνίας, να τραμπουκίζει τα πάντα. Καίει 50ευρα και ρίχνει αναθέματα στη Βουλή. Μέχρι και έξω από το στάδιο Καραισκάκη είχε πάει για να «διώξει» το κακό!

Είναι πραγματικά απορίας άξιο πως ο συγκεκριμένος κυκλοφορεί ανενόχλητος βρίζοντας και βανδαλίζοντας, ενώ παράλληλα προβάλει τα «κατορθώματα» του, χωρίς να νοιάζεται να καλύψει το πρόσωπό του, στο Διαδίκτυο.

Στο τελευταίο βίντεο που αναρτήθηκε στο κανάλι του στο youtube διάρκειας περίπου δυο λεπτών δείχνει τον πατηρ Κλεομένη να βρίζει τους Εβραίους και να τους καταριέται ενώ φτύνει και πετά ένα αυγό στο μνημείο ζητώντας παράλληλα από τους «πατριωτικούς συλλόγους» της περιοχής να φέρουν μπουλντόζες για να καταστρέψουν το μνημείο.

Το βίντεο αυτό έχει προκαλέσει θύελλα αντιδράσεων από φορείς αλλά και από το Κεντρικό Ισραηλιτικό Συμβούλιο της Ελλάδος.

Σε ανακοίνωση του χαρακτηρίζει το περιστατικό «επαίσχυντο και λυπηρό», ζητώντας από τις αρμόδιες αρχές να προβούν στη σύλληψη του δράστη και την παραπομπή του στη δικαιοσύνη.

Όπως σημειώνεται στην ανακοίνωση ο ρασοφόρος «βεβήλωσε με χυδαιότητα το πρώτο μνημείο Ολοκαυτώματος που ανεγέρθηκε στην Ελλάδα το 1987 στην μνήμη των Εβραίων που εκτοπίστηκαν και εξοντώθηκαν στα ναζιστικά στρατόπεδα του θανάτου».

Τέλος το Κεντρικό Ισραηλιτικό Συμβούλιο εκφράζει την βεβαιότητα ότι όλοι οι τοπικοί φορείς της Λάρισας θα αποδοκιμάσουν το περιστατικό, «θα απομονώσουν τους δράστες και θα σεβαστούν το μνημείου του Ολοκαυτώματος της Λάρισας και την Εβραϊκή κοινότητα η οποία είναι αναπόσπαστο τμήμα της πόλης».

Η Γενική Γραμματέας Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων Μαρία Γιαννακάκη παρέπεμψε στη δικαιοσύνη το βίντεο με το βανδαλισμό του μνημείου Ολοκαυτώματος στη Λάρισα.
Με αφορμή όλα τα περιστατικά του «πατηρ Κλεομένη» η Ιερά Σύνοδος σε ανακοίνωσή της ανέφερε: « «Κατά το τελευταίο διάστημα αναρτώνται στο διαδίκτυο βιντεοσκοπημένοι βανδαλισμοί μνημείων και εγκαταστάσεων και υβριστικές δηλώσεις ρασοφόρου, ο οποίος αυτοαποκαλείται “πατήρ Κλεομένης” και δηλώνει ότι ενεργεί προς υπεράσπιση της ορθοδόξου πίστεως.

Επιθυμούμε να καταστήσουμε σαφές ότι το πρόσωπο αυτό δεν είναι ούτε μοναχός, ούτε κληρικός της ορθοδόξου Εκκλησίας της Ελλάδος. Αποδοκιμάζουμε τις παράνομες πράξεις του ως απολύτως άσχετες με τον Λόγο αγάπης και πραότητας του Κυρίου ημών Ιησού Χριστού και δηλώνουμε την συμπαράστασή μας προς όσους πλήττονται από τις ενέργειές του.

Με αφορμή την παραπάνω περίσταση, καλούμε τον λαό να είναι γενικότερα επιφυλακτικός απέναντι σε ανάλογες περιπτώσεις ρασοφόρων, οι οποίοι εμφανίζονται ως δήθεν μοναχοί ή κληρικοί της ορθόδοξης Εκκλησίας».