Όλη η αλήθεια! Αντισώματα μέσω πλάσματος στον Ιερώνυμο; Τι ισχύει

Του Γιώργου Θεοχάρη – ΒΗΜΑ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ

Ελεγχόμενη κρίνεται η κατάσταση τις υγείας του Αθηνών Ιερώνυμου. Πριν λίγο στενός του συνεργάτης μίλησε στο ΒΗΜΑ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ και εξήγησε:

«Ο Αρχιεπίσκοπος βάσει του Συντάγματος κατέχει την ιδιότητα και τον βαθμό Αρχηγού κράτους και δεν θα έπρεπε κάποια  μέσα ενημέρωσης να προβαίνουν σε fake news που αγγίζουν τα όρια της χυδαιότητας. Και μάλιστα για την υγεία του  .Καταβάλλεται κάθε δυνατή προσπάθεια για να αντιμετωπιστεί ο νέος Κορονοιος που έχει προσβληθεί ο Μακαριώτατος .Σήμερα μίλησα μαζί του. Έχει πυρετό 37,5 . Αλλά πλέον η βραχνάδα που είχε μέχρι χτες δεν υφίστανται »

Αποκλειστική πληροφορία : «Τι μου είπε η γιατρός για την θεραπεία »

Παράλληλα το «δεξί χέρι » του Προκαθημένου της ελλαδικής εκκλησίας ερωτηθείς αν χορηγούνται στον Μακαριώτατο αντισώματα μέσω πλάσματος ξεκαθάρισε ότι « χορηγείται ότι επιβάλλει η περίσταση . Ίσως και αυτό. Χορηγείται η ίδια θεραπεία που ακολούθησε ο Αρχιεπίσκοπος Αλβανίας Αναστάσιος, μου είπε η γιατρός του Μακαριωτάτου κ. Κοτανίδου. Είναι ενδεδειγμένη για ανθρώπους αυτής της ηλικίας και αποδίδει»

Αντισώματα μέσω πλάσματος χορηγούνταν στον πρόεδρο των ΗΠΑ Ν. Τραμπ.

«Ο Αρχιεπίσκοπος είναι ακόμα στη ΜΑΦ ( μονάδα αυξημένης φροντίδας ), έχει άριστη επικοινωνία με όλους μας . Οι γιατροί είναι αισιόδοξοι. Ο οργανισμός του αντιδρά θετικά στην φαρμακευτική αγωγή », τονίζει με ιδιαίτερη έμφαση ο συνεργάτης του Αρχιεπισκόπου .

Τι είναι τα αντισώματα μέσω πλάσματος

Η χορήγηση πλάσματος από αναρρώσαντες ασθενείς από COVID-19, σε αρρώστους που νοσηλεύονται με τη νόσο, αποτελεί μια από τις πιο σημαντικές θεραπευτικές επιλογές για την αντιμετώπιση της λοίμωξης από τον κοροναϊό SARS-CoV-2.

Τη στιγμή που σε όλο τον κόσμο τα κρούσματα με COVID-19 αυξάνονται συνεχώς και δεν φαίνεται στον ορίζοντα αποτελεσματική θεραπεία, η χορήγηση έτοιμων αντισωμάτων έναντι του ιού, μέσω του πλάσματος ασθενών που ανάρρωσαν, δίνει ελπίδες στους πάσχοντες από τη λοίμωξη COVID-19.

Τα παραπάνω αναφέρει ο πρύτανης του ΕΚΠΑ Θάνος Δημόπουλος, σχολιάζοντας την ανακοίνωση του προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ ότι ο Οργανισμός Φαρμάκων και Τροφίμων (FDA) των ΗΠΑ προχώρησε σε επείγουσα έγκριση για τη χορήγηση πλάσματος από αναρρώσαντες ασθενείς σε αρρώστους που νοσηλεύονται από συμπτωματική λοίμωξη COVID-19.

Σημειώνει ότι σχετική μελέτη που βρίσκεται στο στάδιο της προδημοσίευσης και αφορά 35.000 νοσηλευόμενους ασθενείς, που έλαβαν το πλάσμα μέσα σε 72 ώρες από τη στιγμή της εισαγωγής τους στο νοσοκομείο, έδειξε ότι όσοι άρρωστοι έλαβαν πλάσμα με υψηλά επίπεδα αντισωμάτων έναντι του SARS-CoV-2 είχαν 35% μικρότερη πιθανότητα να καταλήξουν από τη νόσο. Πρόκειται για τη δεύτερη έγκριση ειδικής αγωγής έναντι του νέου κορονοϊού SARS-CoV-2, μετά την έγκριση της ρεμδεσιβίρης.