Ο «Ρουβίκωνας» επιτέθηκε στο σπίτι του Πάιατ

Στις 04.00 τα ξημερώματα ο «Ρουβίκωνας» έριξε μπογιές στο σπίτι του Αμερικανού πρεσβευτή στην Αθήνα σε ένδειξη αλληλεγγύης στον δολοφόνο Κουφοντίνα.

Το υπουργείο Εξωτερικών με ανακοίνωση του καταδικάζει αυστηρά τον βανδαλισμό στην πρεσβευτική κατοικία των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής στην Αθήνα.

Ανακοίνωση ΥΠΕΞ
«Καταδικάζουμε με τον εντονότερο τρόπο το σημερινό περιστατικό βανδαλισμού στην κατοικία του Πρέσβυ της φίλης χώρας των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής.

»Πρόκειται για απαράδεκτη και ανεύθυνη ενέργεια, η οποία ωστόσο δεν θα πλήξει τη φιλία και την ολοένα διευρυνόμενη συνεργασία μεταξύ των δύο χωρών μας.

»Μια συνεργασία που βασίζεται σε κοινές αρχές κι αξίες, προς όφελος και των δύο λαών μας.

»Οι αρμόδιες ελληνικές Αρχές προβαίνουν ήδη σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες προκειμένου οι δράστες να οδηγηθούν στη δικαιοσύνη», αναφέρει το υπουργείο Εξωτερικών.

«Ρουβίκωνας» ο… ακτιβιστής
Όπως έγινε γνωστό, η ομάδα τραμπούκων του «Ρουβίκωνα», που παριστάνουν τους ακτιβιστές, ανέλαβε την ευθύνη για τον βανδαλισμό.

Ο «Ρουβίκωνας» επιτέθηκε με μπογιές στο σπίτι του Αμερικανού πρέσβη στους Αμπελόκηπους.

Σε ανάρτησή του σε ιστότοπο του αντιεξουσιαστικού χώρου, το οποίο συνοδεύεται και από βίντεο της επίθεσης, ο «Ρουβίκωνας» αναφέρεται στον Δ. Κουφοντίνα καταφέρεται κατά της αμερικάνικης πρεσβείας εκφράζοντας την αλληλεγγύη του στον Δημήτρη Κουφοντίνα.

Δηλαδή, εξέφρασαν την αλληλεγγύη τους σε ένα πιστολέρο δολοφόνο που παρίστανε τον «τιμωρό».

Οι «Ρουβίκωνες» επιτέθηκαν με μπογιές στην οικία του Αμερικανού πρέσβη, Τζέφρι Πάιατ, στις 4.00 τα ξημερώματα.

Ομάδα δέκα ατόμων, που επέβαιναν σε πέντε δίκυκλα, προσέγγισαν το σπίτι του πρέσβη των ΗΠΑ στους Αμπελόκηπους, πέταξαν μπογιές στην περίφραξη της οικίας και στη συνέχεια διέφυγαν.

Η Αστυνομία προχώρησε σε οκτώ προσαγωγές.

Πάιατ: Παιδαριώδης βανδαλισμός
Σε ανάρτησή του στο Twitter, ο πρεσβευτής των ΗΠΑ στην Ελλάδα κάνει λόγο για «παιδαριώδη βανδαλισμό» και σημειώνει πως η καταστροφή ιδιοκτησίας δεν συνιστά ειρηνική διαμαρτυρία.

«Καλημέρα, ξύπνησα το πρωί με έναν παιδαριώδη βανδαλισμό έξω από το σπίτι μου και θα συνεχίσω να συνεργάζομαι με τις ελληνικές Αρχές για να τιμωρηθούν οι ένοχοι σύμφωνα με τον νόμο.

»Η καταστροφή ιδιοκτησίας δεν είναι ειρηνική διαμαρτυρία» γράφει στην ανάρτησή του.