Ο Mητροπολίτης Κέρκυρας Νεκτάριος στις Μπενίτσες (ΦΩΤΟ)

Στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου στις Μπενίτσες ιερούργησε ο Σεβασμιώτατος Μητρoπολίτης Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκτάριος .

Στο κήρυγμά του, την Κυριακή 29 Ιανουαρίου, ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στην Ευαγγελική περικοπή της ημέρας, σημειώνοντας ότι η Χαναναία γυναίκα, που η κόρη της πειραζόταν από δαιμόνια, ανέκραξε «ελέησόν με Κύριε, υιέ Δαυϊδ”, δείχνοντας με αυτόν το τρόπο ότι εκείνη είναι υπεύθυνη, λόγω των αμαρτιών της, για την κατάσταση του παιδιού της και ζητά το έλεος του Κυρίου μας. Αν και ήταν ειδωλολάτρισσα, μέσα στην καρδιά της υπήρχε πίστη και ταπείνωση και έτσι αναγνώρισε αμέσως τον . Η πίστη της αυτή, όπως της είπε και ο Κύριός μας, θεράπευσε την κόρη της.

Επιπλέον ο Μητροπολίτης Κερκύρας τόνισε ότι στη σημερινή εποχή δυστυχώς οι γονείς έχουν την αντίθετη συμπεριφορά. Τα λάθη και τις αστοχίες τις δικές τους, τις προβάλλουν στα παιδιά, κατηγορώντας τα, δημιουργώντας έτσι εντός της οικογενείας εντάσεις. Λείπει τόσο η πίστη προς τον Τριαδικό Θεό, όσο και η ταπείνωση.

Καταλήγοντας ο κ. Νεκτάριος ευχήθηκε να οπλιστούμε όλοι μας με πίστη και να τοποθετήσουμε μέσα στην καρδιά μας τον Χριστό, διότι Εκείνος είναι η απαντοχή μας και η σωτηρία μας.