Νέο ξέσπασμα Δερμιτζάκη! Έπρεπε να μπει “φρένο” στην Θεία Κοινωνία – Να γίνεται με πλαστικό κουτάλι

Του Γιάννη Πανανικολάου – ΒΗΜΑ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ 

Ενόχληση στον εκκλησιαστικό χώρο προκάλεσε η παρέμβαση του διακεκριμένου επιστήμονα για την Θεία Κοινωνία.

«Η Θεία Κοινωνία είναι αδιανόητο να επιχειρείται να ερμηνευτεί από επιστήμονες . Υπερβαίνει κάθε επιστήμη το Σώμα και το αίμα του Ζώντος Χριστού. Αποτελεί βλασφημία κατά του Αγίου Πνεύματος η πράξη αυτή », τονίζει με ιδιαίτερη έμφαση στο ΒΗΜΑ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ Ιεράρχης της Ελλαδικής Εκκλησίας.

«Επιτέλους! Ας σταματήσουν να σκανδαλίζουν τον λαό του Θεού. Αυτό δεν έχει ξαναγίνει ανά τους αιώνες!»

Τι ακριβώς πρότεινε ο κ. Δερμιτζάκης

O καθηγητής  Γενετικής του Πανεπιστημίου της Γενεύης, Μανώλης Δερμιτζάκης, μιλώντας  στον ΣΚΑΪ, ανέφερε ότι δεν γίνεται να κλείνουν επιχειρήσεις και παράλληλα στις εκκλησίες να συνεχίζεται η θεία κοινωνία με αυτόν τον τρόπο

Χαρακτηριστικά σημείωσε: «Πριν σταματήσουν οικονομικές δραστηριότητες, και κλείσουν επιχειρήσεις πρέπει να σταματήσει η θεία κοινωνία, έπρεπε να έχει σταματήσει ήδη πριν συζητήσουμε για να κλείσουμε εστιατόρια, οικονομικές δραστηριότητες, διότι πρέπει να αποφασίσουμε, είναι δυνατόν να κλείσουμε επιχειρηματίες, να έχουμε τόσο μεγάλο πρόβλημα στο ΑΕΠ και να μην υπάρχει ευελιξία από πλευρά της Εκκλησίας, ας πούμε στην περίπτωση να βάλουν πλαστικό κουταλάκι για την θεία κοινωνία; Το θεωρώ απαράδεκτο»