Νέα Υόρκη: Θεία Λειτουργία για τους αστέγους

Θεία Λειτουργία για του αστέγους ετελέσθη την Κυριακή 9 Ιουνίου στο Μπρούκλιν της Νέας Υόρκης στο παρεκκλήσι του Αγίου Ιωάννη που βρίσκεται σε στέγη προστασίας αστέγων. Η λειτουργία αυτή ετελέθη από Ιερείς της Ρωσικής Ορθοδόξου Εκκλησίας της Νέας Υόρκης μετά από πρωτοβουλία του Μητροπολίτη Νέας Υόρκης και Ανατολικής Αμερικής κ. Ιλαρίωνα.

Η πρωτοβουλία αυτή, για τον εκκλησιασμό των ρωσόφωνων αστέγων της αμερικανικής μεγαλούπολης ξεκίνησε πριν από έναν χρόνο και η πρώτη λειτουργία είχε τελεστεί τότε στο Καθεδρικό ναό του Αγίου Νικολάου, που βρίσκεται στην 97η οδό στο Μανχάταν.

Κατά τη διάρκεια των τελευταίων 5 μηνών του 2019, οι εργασίες των ορθόδοξων εθελοντών για την παροχή βοήθειας σε άστεγους στο Νότιο Μπρούκλιν (οι περισσότεροι από τους οποίους είναι ρωσόφωνοι από πρώην σοβιετικές δημοκρατίες) έχουν επεκταθεί σημαντικά. Έτσι, το πρόγραμμα τακτικής σίτισης στην περιοχή του Brighton Beach καλύπτει ήδη 6 ημέρες την εβδομάδα.

Από τον Ιανουάριο έως τον Απρίλιο, οι εθελοντές του ταμείου πραγματοποίησαν τέσσερις παρουσιάσεις για τις Ορθόδοξες ενορίες της Νέας Υόρκης και του Νιου Τζέρσεϋ, καθώς και μια συνάντηση με φοιτητές του Πανεπιστημίου της Νέας Υόρκης. Η πρώτη παρουσίαση πραγματοποιήθηκε στα ρωσικά για τους ενορίτες του πατριαρχικού καθεδρικού ναού του Αγίου Νικολάου, που είναι το διοικητικό κέντρο των πατριαρχικών ενοριών της Ρωσικής Εκκλησίας στις ΗΠΑ.

Κατά τη διάρκεια των τριών παρουσιάσεων για τις ενορίες, που έγιναν στα αγγλικά, συγκεντρώθηκαν 1057 δολάρια, καθώς και ρούχα και τρόφιμα.