ΝΕΑ ΜΕΤΡΑ: Καμιά αναφορά δεν έκανε ο Κικίλιας για τις Εκκλησίες (ΒΙΝΤΕΟ)

Eπιμέλεια: ΒΗΜΑ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ

Και ενώ οι αντιδράσεις για τα νέα μέτρα που θα βρίσκονται σε ισχύ από 13 Σεπτεμβρίου και εξήγγειλε ο Υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας, συνεχίζονται παρά τις κυβερνητικές διαβεβαιώσεις πως οι περιορισμοί για τους ανεμβολίαστους δεν έχουν τιμωρητικό χαρακτήρα ή διχαστικό χαρακτήρα, κανείς δεν αναρωτιέται τι θα γίνει με τις Εκκλησίες.

Στην παρουσίαση των νέων μέτρων ο Βασίλης Κικίλιας δεν αναφέρθηκε πουθενά για το τι θα επακολουθήσει στους ναούς. Και το ερώτημα που γεννιέται είναι εαν έχουν κλειδώσει τα μέτρα για τις Εκκλησίες ή θα έχουμε και συνέχεια. Μέχρι τώρα αυτό που γνωρίζουμε είναι ότι από τις 13 Σεπτεμβρίου θα ισχύει ότι και σήμερα. Δηλαδή, είσοδο στην Εκκλησία για όλους με απαραίτητη την χρήση μάσκας.

Υπενθυμίζεται, ωστόσο πως πριν από περίπου έναν μήνα οι Κικίλιας και Τσιόδρας συναντήθηκαν με τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο και τα μέλη της ΔΙΣ η οποία μάλιστα μέσω Εγκυκλίου έκανε λόγο για την “μέγιστη πράξης ευθύνης απέναντι στον συνάνθρωπο” και αναφερόταν στο εμβόλιο ενώ και αρκετοί Μητροπολίτες έχουν ταχθεί ανοιχτά υπέρ του υποχρεωτικού εμβολιασμού στους Κληρικούς.

Και το ερώτημα είναι τι θα γίνει τελικά με την Εκκλησία;

Πάντως με ενδιαφέρον αναμένεται και η αυριανή ολοκλήρωση της συνεδριάσης της ΔΙΣ για την 164η Περίοδο όπου θα υπάρξει και σχετική ανακοίνωση και για τους δύο Μητροπολίτες Κυθήρων Σεραφείμ και Αιτωλίας Κοσμάς οι οποίοι απολογούνται.

Μέσα σε όλο αυτό το κλίμα αξίζει να σημειωθεί πως η κυβέρνηση ουκ ολίγες φορές έχει στοχοποιήσει την Εκκλησία για διασπορά του κορονοϊού, ενώ πρόσφατα είχαμε και απαγόρευση στις Λιτανείες για τον Δεκαπενταύγουστο και την ίδια στιγμή διάφορα ομοιώματα (βλέπε Αμάλ) μπορούν να “κινούνται ελεύθερα”.