Μητροπολίτης απέλυσε εργαζόμενους επειδή αρνήθηκαν να εμβολιαστούν!

Προκειμένου να προστατεύσει την υγεία των ηλικιωμένων που φιλοξενούνται στο Γηροκομείο της Ι. Μ. Ηλείας στη Γαστούνη, αλλά και των εργαζομένων στο ίδρυμα, ο Mητροπολίτης κ.κ. Γερμανός απέλυσε δύο εργαζόμενους, οι οποίοι αρνήθηκαν χωρίς λόγο να εμβολιαστούν κατά του κορονοϊού.

Το γεγονός, όπως αναφέρει το patris.gr, γνωστοποίησε ο ίδιος σε δηλώσεις του στην εφημερίδα «Πατρίς». Ο ιεράρχης γνωρίζει την αξία της ανθρώπινης ζωής και την προστατεύει. Αυτό το έχει αποδείξει άλλωστε και με την στάση του από την πρώτη στιγμή που ο ιός εμφανίστηκε στην Ηλεία. Επισημαίνεται μάλιστα ότι ο μητροπολίτης Ηλείας κ.κ. Γερμανός έχει κάνει και τις δύο δόσεις του εμβολίου στο Νοσοκομείο του Πύργου.

Συγκεκριμένα, ο ίδιος δήλωσε στην εφημερίδα τα εξής: «Πήγα από τους πρώτους με ραντεβού στο Νοσοκομείο του Πύργου χωρίς τυμπανοκρουσίες και εμβολιάστηκα. Είμαι 89 ετών και έχω κάνει και τις δύο δόσεις. Πρέπει να επαινέσω τον διοικητή του Νοσοκομείου γιατί στον Πύργο υπάρχει ένα εμβολιαστικό κέντρο που λειτουργεί άψογα».

Ο λόγος της απόλυσης των εργαζομένων

Μιλώντας για τις απομακρύνσεις των δύο εργαζομένων από το ίδρυμα «Παναγία Καθολική» , επεσήμανε χαρακτηριστικά: «Ο εμβολιασμός είναι αναγκαίος. Ήδη πρέπει να σου πω ότι απολύσαμε χθες δύο εργαζόμενους από ίδρυμα της Ιεράς Μητροπόλεως , από το Γηροκομείο «Παναγία η Καθολική» στην Γαστούνη. Τους απολύσαμε γιατί ενώ πήγε το κλιμάκιο να κάνει εμβόλιο αυτοί οι δύο εργαζόμενοι είπαν «εμείς δεν κάνουμε». Τους δώσαμε και 15 μέρες άδεια να πάνε για εμβολιασμό ή σε γιατρό να τους δώσει χαρτί ότι δεν ενδείκνυται εμβολιασμός αλλά οι εργαζόμενοι ήταν ανένδοτοι. «Εγώ δεν το κάνω ότι και να γίνει» είπαν. Δυστυχώς τους απολύσαμε για να μην κινδυνεύσει η υγεία των φιλοξενούμενων ηλικιωμένων και των εργαζομένων».

Ο κορονοϊός δεν είναι μια κατάσταση μυθώδης

Με αφορμή τον ένα χρόνο παρουσίας του ιού στην περιοχή της Ηλείας, ο μητροπολίτης δεν παρέλειψε να προσθέσει τα εξής: «Ο κορονοϊός δεν είναι μια κατάσταση μυθώδης. Δεν είναι ένα τέχνασμα κάποιων για να υποδουλώσουν τους λαούς. Ο κορονοϊός είναι μια πραγματικότητα και γύρω μας πεθαίνουν άνθρωποι κάθε μέρα, άλλοι υποφέρουν και υποφέρει και η οικονομία μας. Πρέπει όλοι να επιδεικνύουμε μεγάλη προσοχή και να ακούμε τους ειδικούς και τι μας λέει η κυβέρνησή μας. Ως Επίσκοπος της Ηλείας από την αρχή που εκδηλώθηκε ο κορονοϊός, από πέρυσι δηλαδή, έλαβα τόσα μέτρα ώστε να προστατευτούμε όλοι και οι χριστιανοί μας αλλά και οι χριστιανοί δεν πρέπει να το παίρνουν αψήφιστα το θέμα και ιδιαίτερα οι νεώτερες ηλικίες αφού και αυτές πλήττονται. Να προσέχουν οι νέοι μας γιατί είναι πολύτιμο κεφάλαιο. Να προσέχουμε λοιπόν. Να καταλάβουμε ότι θα συμβεί κάτι κακό και θα είναι δύσκολο να σωθούμε».