Μετέωρα: Προφυλάξτε τα από τον διασυρμό-Η διαφήμιση που προκάλεσε σοκ

Μετέωρα: Την ανάγκη προστασίας της ιερότητας του χώρου των Μετεώρων με αφορμή τη διαφήμιση ανδρικών εσωρούχων επισημαίνει σε άρθρο του ο πρώην βουλευτής της ΝΔ Τρικάλων Ηλίας Βλαχογιάννης.

Όπως αναφέρει: “Το πρόσφατο συμβάν με τα διαφημιστικά γυρίσματα γνωστής εταιρείας ανδρικών εσωρούχων στους βράχους των Μετεώρων , καθιστούν περισσότερο από αναγκαία, τη θέσπιση περιορισμών και αυστηρών όρων χρήσης του περιβάλλοντος χώρου της μοναστικής κοινότητας .

Τη στιγμή που η ευρύτερη περιοχή Καλαμπάκας και Τρικάλων, χάρις στη μοναδική μοναστική πολιτεία των ΜΕΤΕΩΡΩΝ ,έχει τόσα οφέλη,οφείλουν Πολιτεία , κοινωνία και αρμόδιοι φορείς, να διαφυλάξουν την ιερότητα του χώρου.

Η επικείμενη έκδοση του σχετικού Προεδρικού Διατάγματος από την αρμόδια Υπουργό Πολιτισμού, είναι μια μοναδική ευκαιρία προς τούτο.

Ας αφήσει η αρμόδια Υπουργός τις «κομματικές διαβουλεύσεις και συσκέψεις «, κι ας ακούσει τις σοβαρές και υπεύθυνες προτάσεις των Ιερών Μονών ,της Δημοτικής Αρχής και της Περιφέρειας Θεσσαλίας.

Εκτός εάν ΔΕΝ θεωρεί τα όργανα δημοκρατικού Προγραμματισμού -τους κατ’ εξοχήν αρμόδιους προς τούτο Συμβουλευτικούς φορείς της Πολιτείας -, κατάλληλους αντιπροσωπευτικούς εκπροσώπους των κατοίκων της περιοχής μας και πρέπει να τους αντικαταστήσουμε με αυτόκλητους εκπροσώπους συλλογικοτήτων και δράσεων…

Ηλίας Γ. Βλαχογιάννης, πρ. Νομάρχης και Βουλευτής Τρικάλων της Νέας Δημοκρατίας”.