ΛΑΜΙΑ: Στις κερκίδες μαζί με μαθητές ο Μητροπολίτης Συμεών

Την Κυριακή, 12 Δεκεμβρίου 2021, το Εκκλησιαστικό Σχολείο Λαμίας, μετά από πρόσκληση του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη μας κ.κ. Συμεών, είχε μία ξεχωριστή εμπειρία!

Ο Σεβασμιώτατος, ο Διευθυντής του Σχολείου μας, καθηγητές και μαθητές, αγόρια και κορίτσια, έλαβαν θέσεις στις κερκίδες του Χαλκιοπούλειου Σταδίου Λαμίας και παρακολούθησαν τον αγώνα που έδωσε ο Έσπερος Λαμίας, η τοπική μας ομάδα μπάσκετ, εναντίον του Ολυμπιακού Βόλου. Και βέβαια, πλην της λίαν τιμητικής και ευχάριστης μητροπολιτικής πρόσκλησης, η Εκκλησιαστική Σχολή Λαμίας είχε και κάποιον ακόμη λόγο να βρεθεί στο γήπεδο! Ο κ. Κωνσταντίνος Σοφογιάννης, εκ των ιδρυτών της ομάδας και πατέρας του Ιωάννη Σοφογιάννη, προπονητή της ομάδας και του Μάνθου Σοφογιάννη, αστέρα της ομάδας του Έσπερου Λαμίας με λαμπρή αγωνιστική σταδιοδρομία στην Α΄ Εθνική του μπάσκετ, είναι απόφοιτος ποιου σχολείου; Μα του Εκκλησιαστικού Σχολείου Λαμίας!

Και αφού ο Έσπερος Λαμίας είχε δεσποτική ευλογία αφ’ ενός, δυνατή κερκίδα από το Εκκλησιαστικό Σχολείο Λαμίας αφ’ ετέρου, δεν ήταν δυνατό παρά να νικήσει την φιλοξενούμενη ομάδα! Έτσι, μετά το τέλος του αγώνα, οι μαθητές μας είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά τους παίκτες, να τους συγχαρούν για τη νίκη τους και να φωτογραφηθούν μαζί τους.

Ευχαριστούμε από καρδιάς τον Σεβασμιώτατο Ποιμενάρχη μας για την πρωτότυπη, ωραία πρωτοβουλία του, ευχαριστούμε θερμά τα μέλη της ομάδας για τη ζεστή φιλοξενία που μας επεφύλαξαν!Μάλιστα, η διοίκηση και οι αθλητές του Έσπερου Λαμίας, ευγενώς ανταποκρινόμενοι στην προτροπή του Μητροπολίτη για στήριξη του Σχολείου μας, προσέφερανπρόσκληση ελευθέρας εισόδου των μαθητών μας στους αγώνες που θαακολουθήσουν. Ευχόμαστε η συμβολή του Μητροπολίτη μας και του Έσπερου Λαμίας να φέρει τα παιδιά μας πιο κοντά στον αθλητισμό και στα ιδεώδη της ευγενούς άμιλλας και του ευ αγωνίζεσθαι!

Στην ομάδα του Έσπερου Λαμίας ευχόμαστε, μεσιτείαις των Αγίων Νεκταρίου, Στυλιανού και Αικατερίνης, εφόρων και κραταιών προστατών της Εκκλησιαστικής Εκπαίδευσης και της εκατόχρονης Εκκλησιαστικής Σχολής Λαμίας, πάντα ευγενείς νίκες στους αγώνες τους, τόσο τους αθλητικούς, όσο και τους προσωπικούς!