Ηράκλειο: Τιμήθηκε ο 88χρονος απόφοιτος από το Πανεπιστήμιο Κρήτης

: Ο 88χρονος αποφοίτησε από το τμήμα ιστορίας αρχαιολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης, και σε ένδειξη τιμής έλαβε το έμβλημα του πανεπιστημίου και βιβλία από τις πανεπιστημιακές εκδόσεις.

Τον 88χρονο Δημήτρη Μουδατσάκη που αποφοίτησε από το Πανεπιστήμιο Κρήτης τίμησε ο πρύτανης. Ο ηλικιωμένος απόφοιτος παρέλαβε το έμβλημα του πανεπιστημίου και βιβλία από τις πανεπιστημιακές εκδόσεις.

Ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Κρήτης, εξέφρασε τη συγκίνησή του και κάλεσε τους φοιτητές, να δουν ως παράδειγμα τον 88χρονο Δημήτρη Μουδατσάκη, για τη θέληση που έδειξε σε τόσο προχωρημένη ηλικία.

Ο κ. Μουδατσάκης εξέφρασε τη χαρά του για την τιμή που του έκανε ο πρύτανης και το πανεπιστήμιο, λέγοντας ότι ποτέ δεν πίστευε, το 2012 που ξεκίνησε το γυμνάσιο και ήταν σε ηλικία 78 ετών, ότι θα κατάφερνε να φτάσει μέχρι και το πανεπιστήμιο.

Ο 88χρονος αποφοίτησε από το τμήμα ιστορίας αρχαιολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης, και σε ένδειξη τιμής έλαβε το έμβλημα του πανεπιστημίου και βιβλία από τις πανεπιστημιακές εκδόσεις.

Ο κ. Μουδατσάκης όπως είπε, μετακινήθηκε από το χωριό του προς το Ηράκλειο το 1945 έχοντας ολοκληρώσει το δημοτικό. Έμαθε την τέχνη του τυπογράφου και βιβλιοδέτη και δεν κατάφερε τότε να συνεχίσει τη φοίτησή του στο σχολείο.

«Ήταν για μένα ένα όνειρο που έγινε πραγματικότητα. Το Πανεπιστήμιο για μένα ήταν ένας παραδεισένιος τόπος» ανέφερε ο κ. Μουδατσάκης, ο οποίος πρόσθεσε ότι η συνεργασία του και με τους συμφοιτητές του ήταν άριστη.

ΑΠΕ – ΜΠΕ