Η Πολεμική Aεροπορία τιμά τον προστάτη της Αρχάγγελο Μιχαήλ

Τη μνήμη του προστάτη της, Αρχαγγέλου Μιχαήλ γιόρτα. Κάθε χρόνο στις 8 Νοεμβρίου, η εκκλησία τιμά τους Αρχαγγέλους Μιχαήλ και Γαβριήλ.

Ο Αρχάγγελος Μιχαήλ είναι ο προστάτης της Πολεμικής Αεροπορίας.

Την 11η Ιουνίου 1954, ο Αρχάγγελος Μιχαήλ καθιερώθηκε ως προστάτης της Πολεμικής Αεροπορίας και η εορτή του Αρχαγγέλου (8 Νοεμβρίου) και θεωρείται πλέον η επίσημη αεροπορική εορτή.

Από τότε κάθε χρόνο εορτάζεται με λαμπρότητα σε όλες τις μονάδες, της Πολεμικής μας Αεροπορίας. Η φετινή χρονιά θα μείνει στην ιστορία λόγω εορτασμού εν μέσω κορονοϊού και 2ου lockdown.

Ο Αρχάγγελος Μιχαήλ είναι Ταξίαρχος και Αρχιστράτηγος και ως εκ τούτου είναι και ο προστάτης της Πολεμικής Αεροπορίας.

Αξίζει δε να σημειωθεί ότι ο Αρχάγγελοι Μιχαήλ και Γαβριήλ παρουσιάζονται συνήθως με σπαθί ή σκήπτρο στο δεξί χέρι, σύμβολο της εξουσίας που τους χάρισε ο Θεός. Στο αριστερό δε χέρι τους, είθισται να κρατούν μια σφαίρα, η οποία συμβολίζει τον κόσμο.

Ο Αρχάγγελος Μιχαήλ είναι άγγελος, δηλαδή κτιστό, αόρατο και τέλειο πνεύμα, το οποίο δεν το περιορίζει ούτε ο χρόνος, ούτε ο χώρος. Επιπλέον είναι και ο μόνος ο οποίος ονομάζεται Αρχάγγελος κατά την Αγία Γραφή καθώς και «ένας των πρώτων αρχόντων» και «άρχων» και το όνομά του σημαίνει «Ποιος Είναι Όμοιος με τον Θεό;».