Η εορτή του Αγίου Νικολάου στο Ναύπλιο

Με κάθε μεγαλοπρέπεια εορτάζει το Σώμα του Λιμενικού την μνήμη του Αγίου Νικολάου στο Ναύπλιο, Δευτέρα 6 Δεκεμβρίου 2021.

Για έκτη συνεχή χρονιά ,λόγω των εκτεταμένων ζημιών που έχει υποστεί ο ιστορικός ναός του Αγίου Νικολάου στην πόλη του Ναυπλίου ,οι ακολουθίες για την εορτή του Αγίου έγιναν στον ιερό Ναό Γεννεσίου της Θεοτόκου Ναυπλίου. Η εκκλησία που είναι αφιερωμένη στον Άγιο Νικόλαο παραμένει κλειστή τα τελευταία χρόνια λόγω εργασιών συντήρησης από το Υπουργείο πολιτισμού.

Τον πανηγυρικό εσπερινό τέλεσε o πρωτοπρεσβύτερος π. Παναγιώτης Κιντής ,ενώ το θείο κήρυγμα έκανε ο πρωτοπρεσβύτερος π. Γεώργιος Φρίμης. Ανήμερα της εορτής τελέστηκε θεία λειτουργία ιερουργούντος των Ιερέων π. Διονυσίου Ταμπάκη και π. Κυριακού Αγγελόπουλου.

Πρόκειται για έναν μεγαλοπρεπή ναό που οικοδομήθηκε το 1713 από τον προβλεπτή του ενετικού στόλου , τον Αυγουστίνο Σαγρέδο. Βάση διαφόρων στοιχείων από την απογραφή που έκαναν οι Ενετοί το 1696,υπήρχαν τρεις εκκλησίες αφιερωμένες στον Άγιο Νικόλαο ,πιθανόν όταν καταστράφηκαν από τον πόλεμο των Ενετών με τους Τούρκους για την διεκδίκηση της πόλης του Ναυπλίου η εκκλησία του Αγίου Νικολάου ξαναφτιάχτηκε και πάλι από τον Σαγρέδο.

STUDIO B&G ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΜΠΟΥΓΙΩΤΗΣ – Γ.ΡΑΣΣΙΑΣ

rpt