Η αποστολή της Σερβικής Ορθόδοξης Εκκλησίας έφτασε στην Ιορδανία

: Η αποστολή της Σερβικής Ορθόδοξης Εκκλησίας, με επικεφαλής τον Πατριάρχη Σερβίας Ειρηναίο έφτασε στην Ιορδανία για να συμμετάσχει στη Σύναξη Προκαθήμενων των Τοπικών Ορθοδόξων Εκκλησιών.

Στις 25 Φεβρουαρίου του 2020, μετά από πρόσκληση του Πατριάρχη Ιεροσολύμων Θεόφιλου Γ’ στο αεροδρόμιο Queen Alia, που βρίσκεται κοντά στο Αμμάν, πρωτεύουσα της Ιορδανίας, έφτασε η αντιπροσωπεία της Σερβικής Ορθόδοξης Εκκλησίας με επικεφαλής τον Πατριάρχη Σερβίας Ειρηναίο. Οι εκπρόσωποι της Σερβικής Εκκλησίας έφτασαν στο Αμμάν για να συμμετάσχουν στη Συνάντηση Προκαθήμενων των Τοπικών Ορθοδόξων Εκκλησιών, ανέφερε το Γραφείο Τύπου της Σερβικής Εκκλησίας.

Η αποστολή της Σερβικής Εκκλησίας περιελάμβανε τον Μητροπολίτη Μαυροβουνίου και Πριμόριε Αμφιλόχιο, επίσκοπο Ματς Ειρηναίο, επίσκοπο Κρούσεβατς Δαβίδ. Η αποστολή συνοδεύτηκε από τον Πρύτανη θεολογική Σχολί Πρίζρεν της πόλης Νις πρωτοπρεσβύτερο Μιλούτιν Τιμοτίεβιτς, τον αρχισυντάκτη του περιοδικού «Ορθοδοξία και θεολογικές απόψεις» πρωτοδιάκονο Δαμιάν Μπόζιτς, τον γραμματέα της Πατριαρχικής Γραμματείας Σερβίας διάκονο Αλεξάντερ Πράστσεβιτς και τον προσωπικό γραμματέα του Πατριάρχη διάκονο Ντέγιαν Νέιτς.

Όπως ανέφερε η ΕΟΔ, το Πατριαρχείο Ιεροσολύμων θα φιλοξενεί τους Προκαθήμενους και τους αντιπροσώπους τους μόλις φτάσουν στην Ιορδανία από τις 25 Φεβρουαρίου και μέχρι την αναχώρησή τους στις 27 Φεβρουαρίου. Η Συνάντηση των Προκαθημένων θα πραγματοποιηθεί στις 26 Φεβρουαρίου.

«Οι λύσεις των μεγαλύτερων μας προβλημάτων πρέπει να βρεθούν σε ένα διάλογο, βασισμένο στην αδελφότητα που μοιραζόμαστε και προσευχόμαστε το Άγιο Πνεύμα να μας οδηγήσει κατά μήκος της πορείας της ενότητας στον Χριστό», – έγραψε αργότερα στην επιστολή για τις λεπτομέρειες της επερχόμενης Συνάντησης.